Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Janča6 píše:
Urcite verim, ze pri apendicitide ci jinem stavu ohrozujicim zivot muze telo vyslat signal, ktery se projevi v psychice drive nez fyzicky. Tvoje telo urcite uz vedelo, ze ma v sobe problem driv, nez ze projevila fyzicka bolest.Ale ze stres oslabuje imunitu, je take pravda. Ja jsem napriklad mivala 5 - 8× rocne zanet mocovych cest. Poprve v 1. rocniku VS a pokracovaly i v praci, celkove 11 let. Vsechna vysetreni jsem mela v poradku, snazila jsem se neprochladnout atd. Ale skola a zejmena pozdeji prace byla velmi stresujici. Posledni z teto serie zanetu jsem mela 2 tydny pred prvnim otehotnenim. Uz je to temer 8 let (stale jsem na MD/RD) a od te doby jsem mela zanet pouze jednou, a to pred 2 lety, ale to jsem tehdy opravdu hodne prochladla.
Takze si si to odsledovala. Vela zdravia aj nadalej
@Mkmkz píše:
Takze si si to odsledovala. Vela zdravia aj nadalej
Diky ![]()
@Popeladym píše:
Jak jsem psala, jedno s druhým souvisí. Dlouhodobý stres je škodlivý. Oslabuje imunitu a může být spouštěčem nemoci. To ale přece neznamená, že by si ji člověk sám způsobil.
Tak je, chronicky stres je zabijak… jedno s druhym souvisi…duse a telo, chronicky stres nam muze zadelat na velmi vazne zdravotni problemy.
Nikto netvrdi, ze za vsechno muze stres, onemocnet muze samozrejme i spokojenej clovek.