Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@inkakřivák píše:
@Popeladym To nechodíš na prevenci?
Nic od něj nepotřebuju, tak tam nechodím. Hrozné konce mi věštili od narození. Dnes mám dospělé děti, dosti vrstevníků už na hřbitově, a to, že nejsem nesmrtelná, mě nechává klidnou.
@Ba-stet píše:
Ja tohle resim samotesty. Na oficialnim testování jsem byla asi 3×, taky nikam nechodim. Kdyz se mam s nekym setkat a necitim se 100%, tak si vytru nos doma. Delala jsem to tak, i kdyz jsem ještě byla „pod ochranou“ PCR, ktere pokrylo restauraci, ale trochu me zaskrabalo v krku. Tolik k ohleduplnosti.
No, ono tedy pokud te zaskrabe v krku, tak antigenni test bude na 95% negativni, i když to covid bude, tolik k te ohleduplnosti.
@j.a.n.i1 píše:
No, ono tedy pokud te zaskrabe v krku, tak antigenni test bude na 95% negativni, i když to covid bude, tolik k te ohleduplnosti.
I po pěti dnech? Testuju se pravidelně ![]()
@Ba-stet pokud už je covid rozjetý antigen ti vyjde pozitivní dělala jsem takhle synovi a přítel si taky dělal máme doma covid všichni a jim vyšel pozitivní a všichni jsme byli na PCR
@cecetka píše:
Nechci strasit. Ale pristi rok uz na dovcu do zahranici bez ockovani neodjedes
A o co že jo. Stejně jako předchozí dva roky. Ono na léto ty počty zase klesnou. A ty jižní státy se nenechají připravit o turisty kvůli takový kravine, bude jim jedno jestli test nebo očko.
@Ba-stet píše:
I po pěti dnech? Testuju se pravidelně
No, pokud tě v tom krku zaškrábe 5 dnů před tím testem a ke komukoliv jdeš až těsně po něm a ty předchozí 4 dny jsi doma, tak to pak spolehlivé je.
@lovean Já jsem za to celou dobu ještě ani jednou neměla opravdové podezření, že bych měla covid. Ale takové ty nespecifické příznaky, co můžou a nemusí být, mám na jaře a na podzim často (znásobeno chrchlajícím batoletem). Rýmu mám prakticky pokaždé, když se zprudka mění počasí, což bylo často i v létě. Zároveň mi připadá pitomé zbytečně to tahat z pojišťovny, i když jsem mohla (a ano, uznávám, je pro mě opruz někam jezdit). Takže mám doma samotesty a používám je. Aspoň než se přežene nejhorší šílenství. Samozřejmě druhá věc je jejich spolehlivost, ale ta u těch oficálních taky není nic moc, to už se ví.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud tě v tom krku zaškrábe 5 dnů před tím testem a ke komukoliv jdeš až těsně po něm a ty předchozí 4 dny jsi doma, tak to pak spolehlivé je.
Ano, jsem na rodičáku. Pracuju z domova, schůzky s kamarádkami plánuju poměrně s velkým předstihem. Když se necítím dobře, nechodím nikam bez ohledu na covid - nedělala jsem to ani dřív, protože hrdinství umírám, ale nebojte, do práce se doplazím je mi protivné. Takže ano, stojím si zatím, že já ohleduplná jsem
Tolik k tomu rýpnutí.
Tak se neočkuj a neotravuj tady.
Mě se nelíbí ta masírka a nepřímé tlačení lidí do očkování, z toho důvodu bych očkování odmítla. Ty kecy o dobrovolnosti a následně vydírání placením testů atd., atd. Ale já bych se očkovat měla nechat, protože jsem nemocnej kri.pl, kterého další prodělaný Covid může sejmout. Ale nikdo mě naočkovat nechce, právě proto, že jsem nemocnej kri.pl. To jsou paradoxy co?
Tak buď ráda, že tě do očkovaní netlačí tvůj zdravotní stav, že nemusíš a kdyby sis to rozmyslela, tak můžeš.
@Ba-stet však mi byli na oficiálním testu poprvé a nebyl to můj rozmar ale poslala nás tam hygiena protože syn přišel do kontaktu s nakaženým mám děti celkem tři a určitě bych jen tak nešla na test s nejmladší které je rok a půl ale jak říkám poslala nás tam hygiena a nakonec jsme byli pozitivní všichni a z toho dvě děti úplně bez příznaků
@BohunkaP píše:
To není pravda ani omylem - platí pouze první část věty.Ta druhá - „bez podmínek a následných trestů“ je naprostá hloupost. Dobrovolné rozhodnutí je rozhodnutí ze svobodné vůle - ale každé rozhodnutí má svoje důsledky. Kdo se rozhodne očkovat, nese následky v podobě možných zdravotních rizik - kdo se rozhodne neočkovat, nese následky v podobě společenských omezení (zájem společnosti je vždy nad zájmem jednotlivce, to se nám sice líbit nemusí, ale vždycky to tak bylo a vždycky bude). Každý musí zvážit sám za sebe, které z těch následků jsou pro něj přijatelnější.
Dobře a proč třeba u jiných dobrovolných očkovaní, tahle následná omezení nejsou? Ale jo, když člověk chce, vždycky si to nějak okecá, jak je to vlastně v pořádku. Ano následky svého rozhodnutí člověk ponese vždy, ale v případě očkování, či neočkování by se ty následky měly týkat jen zdravotního stavu, nikoliv zákazů, co smím a nesmím. To už není následek, alej vydírání a manipulace, nemůžu si pomoct. A upřímně, kdyby byl covid tak závažná choroba a ta vakcína tak skvělá, už jsme dávno naočkovaní všichni a zcela ze své vůle, bez nějakého vyhrožování.
@Sonarka píše:
Dobře a proč třeba u jiných dobrovolných očkovaní, tahle následná omezení nejsou? Ale jo, když člověk chce, vždycky si to nějak okecá, jak je to vlastně v pořádku. Ano následky svého rozhodnutí člověk ponese vždy, ale v případě očkování, či neočkování by se ty následky měly týkat jen zdravotního stavu, nikoliv zákazů, co smím a nesmím. To už není následek, alej vydírání a manipulace, nemůžu si pomoct. A upřímně, kdyby byl covid tak závažná choroba a ta vakcína tak skvělá, už jsme dávno naočkovaní všichni a zcela ze své vůle, bez nějakého vyhrožování.
Nezlob se, ale tento argument postrádá logiku. Proč je u nás tolik UPT, když antikoncepce (bere-li se správně) má téměř stoprocentní účinnost?
Asi proto, že někteří jsou nepoučitelní a často zcela zbytečně riskují?