Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Parninas píše:
Našla jsem ten článek:
https://www.novinky.cz/…ici-40375823Vždyť je tam napsané, že by pozici měnili jen ti, kteří by pak nebyli schopni vykonávat svou práci - neočkovaní by nemohli cestovat do některých zemí a tedy by nemohli vykonávat svou práci. Možná to není nejšťastnější řešení a bude to lidem vadit, ale rozumím tomu.
Nejspíš v nejbližších dnech dostaneme dopis od vedení, že kdo nemá očkování, můžou ho přesunout na nějaké jiné místo, kde už se necestuje do zahraničí. To by byl každopádně posun směrem dolů,“ potvrdil Právu jeden ze zaměstnanců.
„Když někdo není očkovaný, tak to berou tak, že to je překážka pro výkon určitých pozic, a mohou takového pracovníka přesunout jinam,“ dodal zdroj Práva.
@Keyllah píše:
Tak to je závislé na tom, z jakého důvodu se očkovat nechce a jak moc je to odhodlání pevnéale třeba bude stačit antigen na pracovišti jako na jaře
Hele, u me je to tak, ze kdyz se podivam na statistiky - nakazenych 25% ockicanych (kteří se netestuji), 30% na jipu (60+), smrt zhruba 1:1 (77+). Ja zdravá, 34, riziko tezkeho prubehu podle nějakých statistik 0.2%. Tak vážně nevidim duvod se očkovat. Nechat se naockovat kvuli „klidu a zbaveni se buzerace s testy“ mi pripada hloupé (i kdyz chapu, ze to spousta lidí udela), ja mam proste pocit, ze ockovat by se mel clovek ze zdravotnich důvodu.
Co se tyce ohleduplnosti a spolecenske zodpovědnosti, kdyby vakcina branila prenosu a slo covid vymytit, naockovala bych se i pres osobní nizke riziko. Ale tak to není. Naopak plnou pusu spolecenske zodpovědnosti ma moje ockovana sefova, ktera se citi nesmrtelná a do prace chodi neustale nemocna (vsak covid mit nemuze, no ne).
Moje hranice je mhd a obchod, az to zakážou, tak se necham naockovat a budu skutečně prinucena. To politicke uskupení uz nikdy nebudu volit. A az covid pojede dal víceméně stejně, protoze neni spolehlivě testováni ani trasování a pravidla se stale meni ze dne na den, tak budu mit pocit Ja jsem to rikala. To je tak všechno, co muzu.
U meho muze je to jeste složitější, on je politolog a je hodne citlivý na obcanska omezení (nejen kovidova, jemu vadi i zakaz kouření v hospodach, ac nekurak), takze cim vic se nesmyslne tlačí, tim vic se on bejčí.
@šklíbakočka píše:
Já nehodlám nikoho přesvědčovat, já jen doufám, že neočkovaní nebudou chodit do stejného bazénu (kina, hospody atd.) jako já. Ale jak píšu výše, zrovna Šutka to kontroluje docela hodně, nechtějí být asi znovu zavření. Je mi zcela lhostejné, koho naštvu nebo jestli Vám vadím. Lidé v mém okolí jsou očkovaní všichni a jen se nechci (pokud možno) potkávat s neočkovanými. Čili jejich svoboda je jejich svoboda, ale holt asi budou nějak omezení v pohybu (což mj. je teď v řadě států). Jejich volba.
Snad si to neockovani tady prectou, aby vedeli, ze teda v bazenu s tebou nebudou
.
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím, kde v tom vidíš jasnou odpověď, že půjde na nižší pozici, já ji v tom nevidím
Nejspíš v nejbližších dnech dostaneme dopis od vedení, že kdo nemá očkování, můžou ho přesunout na nějaké jiné místo, kde už se necestuje do zahraničí. To by byl každopádně posun směrem dolů,“ potvrdil Právu jeden ze zaměstnanců.
„Když někdo není očkovaný, tak to berou tak, že to je překážka pro výkon určitých pozic, a mohou takového pracovníka přesunout jinam,“ dodal zdroj Práva.
@Parninas píše:
A k čemu ti je člověk, který nemůže vykonávat značnou část své práce? Kór pokud je nevyhodí ale jen přeřadí, tak mi to přijde jako celkem vstřícné gesto.
Prostě řada zemí má poměrně striktní podmínky pro vstup neočkovaných, karanténa, testy, atd. A škodovka si nemůže dovolit čekat, až někdo projde karanténou. No tak na ta místa dají lidi, s kterými nebudou problémy tohoto typu. Vzhledem k platům ve škodovce, jistě nebude problém takové lidi v rámci podniku najít. Navíc růst nakažených u nás je nyní největší v EU, takže je klidně možné, že nás jiné země přeřadí do rizikových.
@Yorkmut píše:
Snad si to neockovani tady prectou, aby vedeli, ze teda v bazenu s tebou nebudou.
Nebo si holt bude Šklíba muset pořídit vlastní bazén ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím, kde v tom vidíš jasnou odpověď, že půjde na nižší pozici, já ji v tom nevidímparadoxně klidně může jít na vyšší, neb ti řídící povětšinou nevyjíždí.
Koukám, že jsi aktualizovala příspěvek, viz vytucnene. Tomuhle opravdu věříš?
fakt? Neockovany půjde sefovat očkovanym kolegum?
jen proto že je neockovany?
![]()
@edding400 píše:
Nebo si holt bude Šklíba muset pořídit vlastní bazén
Zatím není s Šutkou problém, kontrolují to dost. Jsem spokojená.
@sirikit píše:
A to zase spravedlivě, nebude to JEN díky neočkovaným.
Spoustě, hlavně starších očkovaných, protilátky špatně najedou, vůbec se nevytvoří, nebo brzy vyvanou - a leží v tom špitále taky.
Jasně, alespoň se to zkusilo - píšu, že jsem příznivec očkování.
Ale zas je zbytečné, aby jedna skupina obviňovala druhou, kdo za co může.
Viru je to úplně jedno.
Ale spousta senioru to chytne prave od tech neockovanych, kteri to prenaseji daleko lehceji, u tech ockovanych je zjistene, ze to prenasi v daleko nizsi mire..
@šklíbakočka píše:
Zatím není s Šutkou problém, kontrolují to dost. Jsem spokojená.
Ale to tam asi chodis i s testovanymi neockovanymi, strašně riskujes!
☝️️
@lilith1 píše:
Ale spousta senioru to chytne prave od tech neockovanych, kteri to prenaseji daleko lehceji, u tech ockovanych je zjistene, ze to prenasi v daleko nizsi mire..
@Rosary píše:
@Trojlístek to, že fanatičtí antivax blábolí o čipech a vyhlazení je možná na to, aby si člověk poklepal na čelo a řekl něco o jednoduchosti dané osoby…ale za to, že se (někteří) přirovnávají k Židům za druhé světové války a nosí židovské hvězdy - za takové rouhání bych každému jednému z nich nejraději plivla do ksichtu
nezačalo to nejak podobne?
@šklíbakočka píše:
Já nejsem nijak neklidná, právě naopak. Co Vám dělá blbě na pajšl, je čistě Váš problém, ne můj. Dělají Vám blbě na pajšl také třeba podmínky vstupu do řady zemí? viz mzv cz.
Ne, povídám, že jsem očkovaná, chlap taky, plus v zimě i prodělaný - takže kam chceme, tam se dostaneme.
Nicméně letos jsme vynechali jakékoli cizí země, právě proto, že ty tanečky kolem „podmínek vstupu“ nás neba a na kolech a při divokém koupání u rybníka od nás nikdo nic nechtěl.
Jinak se ale v práci stýkám s pestrou směsicí lidí od očkovačů po zarputilé odpírače vakcíny - a nemám sebemenší problém s nikým.
Já se cítím chráněná - a pokud nejsem, nemyslím, že můj imunodeficit vyřeší pozavírání antivax do rezervace.
Ty se, jsouc očkovaná, cítíš neočkovanými nějak ohrožená, nebo co??
![]()
Já naopak, pokud zjistím, že ta milá stařenka proti mně očkovaná není, s povzdechem nasazuju respik a vzdaluju se o tři metry dál, protože mám pocit, že já můžu ohrozit ji, ne naopak.
@šklíbakočka píše:
Já nehodlám nikoho přesvědčovat, já jen doufám, že neočkovaní nebudou chodit do stejného bazénu (kina, hospody atd.) jako já. Ale jak píšu výše, zrovna Šutka to kontroluje docela hodně, nechtějí být asi znovu zavření. Je mi zcela lhostejné, koho naštvu nebo jestli Vám vadím. Lidé v mém okolí jsou očkovaní všichni a jen se nechci (pokud možno) potkávat s neočkovanými. Čili jejich svoboda je jejich svoboda, ale holt asi budou nějak omezení v pohybu (což mj. je teď v řadě států). Jejich volba.
Jako já očkovaný jsem, protože mi to přijde jednodušší, hlavně přes letní prázdniny to byla velká výhoda pro mě. Pak také v neposlední řadě proto, že si myslím, že to k něčemu je, nejde mi o sebe, ale o okolí, nakazit někoho neočkovaný, to bych si hodně vyčítal i když vím, že to není stoprocentní. Protože jsou případy, že se nakazili i očkovani a proto být mi blbě na test si zajdu. Nechci to nikde šířit bez ohledu na nějaký očkování. Ale ty, ty si protiřečíš, tak když věříš tomu očkování tak moc, vyvádíš kvůli tomu, tak pak nechápu, co ti.je do jiných, když ty jsi přece v caiku ne? Hele prostě je to každého věc a třeba můj táta nešel na očkování hlavně proto, že ho rozciluji přesně tyhle postoje jaké máš ty. On není žádný odpírač, ale tohohle má už plný zuby a ja se mu nedivím. Děláte to akorát horší, stejně jako ti exoti s čipama. Vy si můžete podat ruce a jít spolu do světa. Jste úplné stejní.
@Rosary píše:
@Trojlístek to, že fanatičtí antivax blábolí o čipech a vyhlazení je možná na to, aby si člověk poklepal na čelo a řekl něco o jednoduchosti dané osoby…ale za to, že se (někteří) přirovnávají k Židům za druhé světové války a nosí židovské hvězdy - za takové rouhání bych každému jednému z nich nejraději plivla do ksichtu
Bludy o čipech sem vždy zavlečou očkování. A podsunou to neočkovaným, jako jejich důvod, aby z nich nadělali pitomce.