Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Keyllah píše:
ale to přece jen tak nejde, ne? pro výpověď jsou nutné zákonné důvody + nestačilo by jim testování?
Už byl kdesi návrh hodit to na překážku v práci na straně zaměstnance.
Na to by mohlo stačit nařízení vlády, u zaměstnavatele to lze, u zaměstnance z hlavy nevím.
@Parninas píše:
Teď úplně nebudu řešit tu moralitu věci, ale ono to jde takhle člověka vyhodit? To leda že by to udělali přes nějaký jiný uměle vytvořený problém ne?
No, ja jsem OSVČ se smlouvou Pojď na me z boku, tam to problem není (teda ja konkrétně pracuju z domova, takže mam zřejmě jeste odklad popravy
, u muže nevim, jak by se to řešilo. Samozřejmě kdyby se soudil, tak by asi vyhral, ale do toho nepujde. Ted je to proste o tom, kdo vic cechra peří. Oni strasej, on a kolega rikaj, ok, bez nas to tu lehne (samozřejmě krátkodobě, ne ze by byli úplně nenahraditelní, ale byl by dost velky pruser, kdyby odešli).
Aby bylo jasno, ja nejsem proti očkování jako takovému, ma jasny smysl u rizikovych. A ja neříkám, ze se nenecham naockovat nikdy, jen bych to radeji udelala ze zdravotnich důvodu a ne kvuli bazenu ![]()
@Keyllah píše:
ale to přece jen tak nejde, ne? pro výpověď jsou nutné zákonné důvody + nestačilo by jim testování?
Viz odpověď Parninas. Zatim je to měření sil. A nevim, jak moc si je jisty sef, ale když dojde na lamani chleba, tak se muz naockovat necha. A nebo - mala pravděpodobnost, ale uz parkrat mel takove blikance - pujde. Ale soudit se nebude.
@Ba-stet píše:
Viz odpověď Parninas. Zatim je to měření sil. A nevim, jak moc si je jisty sef, ale když dojde na lamani chleba, tak se muz naockovat necha. A nebo - mala pravděpodobnost, ale uz parkrat mel takove blikance - pujde.Ale soudit se nebude.
Tak to je závislé na tom, z jakého důvodu se očkovat nechce a jak moc je to odhodlání pevné
ale třeba bude stačit antigen na pracovišti jako na jaře ![]()
@šklíbakočka píše:
Já nehodlám nikoho přesvědčovat, já jen doufám, že neočkovaní nebudou chodit do stejného bazénu (kina, hospody atd.) jako já. Ale jak píšu výše, zrovna Šutka to kontroluje docela hodně, nechtějí být asi znovu zavření. Je mi zcela lhostejné, koho naštvu nebo jestli Vám vadím. Lidé v mém okolí jsou očkovaní všichni a jen se nechci (pokud možno) potkávat s neočkovanými. Čili jejich svoboda je jejich svoboda, ale holt asi budou nějak omezení v pohybu (což mj. je teď v řadě států). Jejich volba.
Můžeš svobodně zůstat doma, tvoje volba. ![]()
Podotýkám, že jsem očkovaná a v očkování vidím velký smysl, ať už ze zdravotního, nebo ekonomického hlediska.
Ale tohle plivání a štítivé distancování se od lidí, kteří to vidí jinak, mi dělá blbě na pajšl. ![]()
Seš očkovaná, takže neočkovaní ti můžou být dost šumák, ne?
Uklidni se.
@edding400 píše: Škoda Auto už ohlásila, že neockovani půjdou na nižší pozice, myslí teda asi zaměstnance v administrativě. Takže ne vyhazov, ale přesun na jinou, určitě ne lepší, pracovní pozici.
Pokud vím, tak je to tak, že naočkovaní mají být zaměstnanci, kteří vyjíždějí do zahraničí, aby nebyl v zahraničí problém. Protože, jak známo (ač to hodně lidí nechce slyšet), v řadě zemí jsou podmínky mnohem tvrdší než u náš a škodovka si asi nemůže dovolit, aby pak museli řešit nějaké problémy s neočkovanými, kteří nemohou jet tam a tam
@edding400 píše: Škoda Auto už ohlásila, že neockovani půjdou na nižší pozice, myslí teda asi zaměstnance v administrativě. Takže ne vyhazov, ale přesun na jinou, určitě ne lepší, pracovní pozici.
No, pokud vím, tak ohlásila, že nebudou vysíláni na pracovní cesty do zahraničí… což má celkem logiku, proč by měla firma nést zvýšená rizika testů a karantén na pracovní cestě, když tam může vyslat někoho, kde je potenciální riziko menší.
@lilith1 píše:
V Italii bylo lidi jen par a ze neockovani v daleko vetsi mire plni nemocnice, je nepopiratelny fakt. A jen diky jim zase dojde k odkladani dalsich operaci az se oddeleni zaplni.. Tak to proste je.
A to zase spravedlivě, nebude to JEN díky neočkovaným.
Spoustě, hlavně starších očkovaných, protilátky špatně najedou, vůbec se nevytvoří, nebo brzy vyvanou - a leží v tom špitále taky. ![]()
Jasně, alespoň se to zkusilo - píšu, že jsem příznivec očkování.
Ale zas je zbytečné, aby jedna skupina obviňovala druhou, kdo za co může.
Viru je to úplně jedno.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud vím, tak ohlásila, že nebudou vysíláni na pracovní cesty do zahraničí… což má celkem logiku, proč by měla firma nést zvýšená rizika testů a karantén na pracovní cestě, když tam může vyslat někoho, kde je potenciální riziko menší.
Jistě, takže bude vysilan někdo jiný, že?…když si to dáš do souvislosti tak máš odpověď jasnou.
Našla jsem ten článek:
https://www.novinky.cz/…ici-40375823
Vždyť je tam napsané, že by pozici měnili jen ti, kteří by pak nebyli schopni vykonávat svou práci - neočkovaní by nemohli cestovat do některých zemí a tedy by nemohli vykonávat svou práci. Možná to není nejšťastnější řešení a bude to lidem vadit, ale rozumím tomu.
@sirikit píše:
Můžeš svobodně zůstat doma, tvoje volba.Podotýkám, že jsem očkovaná a v očkování vidím velký smysl, ať už ze zdravotního, nebo ekonomického hlediska.
Ale tohle plivání a štítivé distancování se od lidí, kteří to vidí jinak, mi dělá blbě na pajšl.
Seš očkovaná, takže neočkovaní ti můžou být dost šumák, ne?
Uklidni se.
Já nejsem nijak neklidná, právě naopak. Co Vám dělá blbě na pajšl, je čistě Váš problém, ne můj. Dělají Vám blbě na pajšl také třeba podmínky vstupu do řady zemí? viz mzv cz.
@jannina1 píše:
Stači se podivat na tabulky bud izraele nebo Anglie, na jipkach jsou rovnym dilem ockovani s neockovanymi. Takze nejaka „tecka za covidem“ je v soucasne situaci vice nez smesna.
jenze tady je krasna ukazka jak nekdo proste neumi s tema cislama…
tady davam jen jeden hezkej vystrizek… ono cislove to muze sedet, ze je tam 50:50 ocko neocko, ale v konecnych cisel je tam vic tech kdo nejsou ockovany:
@edding400 píše:
Jistě, takže bude vysilan někdo jiný, že?…když si to dáš do souvislosti tak máš odpověď jasnou.
A k čemu ti je člověk, který nemůže vykonávat značnou část své práce? Kór pokud je nevyhodí ale jen přeřadí, tak mi to přijde jako celkem vstřícné gesto.
@edding400 píše:
Já tedy nevím, kde v tom vidíš jasnou odpověď, že půjde na nižší pozici, já ji v tom nevidím
paradoxně klidně může jít na vyšší, neb ti řídící povětšinou nevyjíždí.
Příspěvek upraven 27.10.21 v 09:40
Bez podmínek a trestů, k tomu bych se vrátila. Pokud se budu nahá, byť způsobně v lodičkách, kloboučku, rukavičkách a s abonmá v ruce, dožadovat vstupu do Národního, v lepším případě mě pošlou domů, v tom horším skončím v blázinci či na nejbližší služebně. A nikoho nejspíše nebude zajímat, že jsem jen milá dáma se zálibou v nudismu a nikomu tím de facto neubližuji. Život není čirá anarchie a cochcárna.
edit-komentář se vztahuje k testování, ne k očkování
Příspěvek upraven 27.10.21 v 09:34