Nenechám se očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
27.10.21 08:50
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně receno, ten ockovany muze byt klidně nebezpecnejsi nez neockovany s pcr testem, takze nechapu tu averzi vuci neockovanym :think:

Jiste protože je stale bezinfekčni, i když běha do práce s covidem. Nemusi se testovat, nemusi do karanteny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106151
27.10.21 08:52
@hulala píše:
Už me celý covid leze krkem. Hlavně jak s tím otravují děti, člověk nemůže nic plánovat, aby mu dítě nespadlo do karantény a nedrepelo úplně zdravé doma ( pozitivitu skutečně neberu jako znak nemoci). Lidé jsou rozdělení na ockofanatiky a neockofanatiky. Já očkovaná jsem jen a jen proto, abych měla klid( jako všichni kolem mě). A rozhodně na nejake testování kašlu, i když už to na mě taky bylo zkoušeno. Jo, podlehla jsem nátlaku, chci mít klid.Příspěvek upraven 26.10.21 v 22:47

takových bude většina, mne to zatím problem nedělalo, ale taky je připadne nechci, hlavně v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41141
27.10.21 08:56
@Katka372 píše:
Nechtěli jsme, ale zahnali nás tam, kam chtěli takže budeme muset, abychom mohli chodit do práce :-(

a ono je někde u nás chození do práce podmíněno očkováním? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
27.10.21 08:58
@jannina1 píše:
Jsi uplny blazen? Za 1.jsi tedy ockovana, cili si udelala tecku za covidem, jak te tedy muzou neockovani ohrozit? Nebo, ze by vakcina nebyla tak skvela? ;)

Tohle je, jak píše Matt, extrém z druhé strany. Nedostatek vnějších podnětů způsobil, že si z covidu udělala smysl života. Akorát té očkovací kampani dělá medvědí službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148641
27.10.21 08:59
@jannina1 píše:
@RosaryProsimte odkud cerpas? Nic takoveho jsem od nikoho neslysela a pokud ano, je to ohedinely extremista ktery nestoji za citovani.

Zase tak ojedinělý to není. Na FB to frčí docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.10.21 09:01
@Keyllah píše:
a ono je někde u nás chození do práce podmíněno očkováním? :think:

Manželovi uz to v praci řekli. Bud očkování, nebo jde. U nas v praci to bude co nevidet, moje sefova je ockofanaticka (se vsi uctou k očkovaným, nejsou takoví všichni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
27.10.21 09:05
@Ba-stet píše:
Manželovi uz to v praci řekli. Bud očkování, nebo jde. U nas v praci to bude co nevidet, moje sefova je ockofanaticka (se vsi uctou k očkovaným, nejsou takoví všichni).

Teď úplně nebudu řešit tu moralitu věci, ale ono to jde takhle člověka vyhodit? To leda že by to udělali přes nějaký jiný uměle vytvořený problém ne?

• Citovat
  • Upravit
106151
27.10.21 09:09
@Keyllah píše:
a ono je někde u nás chození do práce podmíněno očkováním? :think:

zatím ne, ale nějaké náznaky jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
27.10.21 09:10
@Parninas píše:
Teď úplně nebudu řešit tu moralitu věci, ale ono to jde takhle člověka vyhodit? To leda že by to udělali přes nějaký jiný uměle vytvořený problém ne?
Škoda Auto už ohlásila, že neockovani půjdou na nižší pozice, myslí teda asi zaměstnance v administrativě. Takže ne vyhazov, ale přesun na jinou, určitě ne lepší, pracovní pozici.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
27.10.21 09:10
@Sonarka píše:
Neodchytěj, poldové v tom jedou taky… :nevim: A stříhat něco z novin není třeba, stačí si je občas přečíst a je jasné, že rádoby dobrovolné očkování, je v podstatě velmi povinné… :think: :nevim: Dobrovolnost totiž spočívá v možnosti jakékoliv volby dle své vůle.. bez podmínek a následných trestů... :nevim: A to tady jaksi neplatí.

To není pravda ani omylem - platí pouze první část věty.

Ta druhá - „bez podmínek a následných trestů“ je naprostá hloupost. Dobrovolné rozhodnutí je rozhodnutí ze svobodné vůle - ale každé rozhodnutí má svoje důsledky. Kdo se rozhodne očkovat, nese následky v podobě možných zdravotních rizik - kdo se rozhodne neočkovat, nese následky v podobě společenských omezení (zájem společnosti je vždy nad zájmem jednotlivce, to se nám sice líbit nemusí, ale vždycky to tak bylo a vždycky bude). Každý musí zvážit sám za sebe, které z těch následků jsou pro něj přijatelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41141
27.10.21 09:15
@Ba-stet píše:

ale to přece jen tak nejde, ne? pro výpověď jsou nutné zákonné důvody + nestačilo by jim testování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
27.10.21 09:15
@edding400 píše: Škoda Auto už ohlásila, že neockovani půjdou na nižší pozice, myslí teda asi zaměstnance v administrativě. Takže ne vyhazov, ale přesun na jinou, určitě ne lepší, pracovní pozici.

Zajímavé. Docela by mě zajímalo jak je tohle právně podloženo.

• Citovat
  • Upravit
41141
27.10.21 09:16
@Venetia píše:
zatím ne, ale nějaké náznaky jsou

no jo, ale náznaky. Navíc to není, že mu být očkován, ale že očkování nebo testování nebo prodělání, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41141
27.10.21 09:17
@Parninas píše:
Zajímavé. Docela by mě zajímalo jak je tohle právně podloženo.

záleží jakou mají podepsanou pracovní smlouvu, hádám, že to možné bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
27.10.21 09:17
@šklíbakočka píše:
Já nehodlám nikoho přesvědčovat, já jen doufám, že neočkovaní nebudou chodit do stejného bazénu (kina, hospody atd.) jako já. Ale jak píšu výše, zrovna Šutka to kontroluje docela hodně, nechtějí být asi znovu zavření. Je mi zcela lhostejné, koho naštvu nebo jestli Vám vadím. Lidé v mém okolí jsou očkovaní všichni a jen se nechci (pokud možno) potkávat s neočkovanými. Čili jejich svoboda je jejich svoboda, ale holt asi budou nějak omezení v pohybu (což mj. je teď v řadě států). Jejich volba.

Dej si studený obklad na čelo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek