Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Trojlístek to, že fanatičtí antivax blábolí o čipech a vyhlazení je možná na to, aby si člověk poklepal na čelo a řekl něco o jednoduchosti dané osoby
…ale za to, že se (někteří) přirovnávají k Židům za druhé světové války a nosí židovské hvězdy - za takové rouhání bych každému jednému z nich nejraději plivla do ksichtu
Stejně to vždycky rozpoutá úplně nesmyslnou diskusi. Očkování proti neočkovaným. Taky očkovaná nejsem a naštěstí mám kolem sebe normální lidi, kteří to berou, tak jak to je. Jedinými argumenty je furt Rakouska a Italská cesta, ono asi v Evropě víc zemi není.
Kdo nechce, toho nedonuti, upřímně, po mě testy nikam nechtějí a když jo, tak kouknou tak, že kdybych měla test někoho jiného, je jim to úplně jedno. ![]()
Kdyby to měli zavést do práce tak doufám, že se tady zvedne vlna nevole. Ono kdyby nepřišla do práce spousta doktorů, sester, prodavaček, řidičů autobusů, oni by si to rychle rozmysleli. Navíc jako sorry, několik let platím daně, sociální, zdravotní a to ne zrovna malý, tak je jim asi milejší vyplácet dávky netáhlům no.
Jako Češi jsou Svejkove, stejně si každej najde způsob, jak to ochcat, falešné testy, falešná tečka, jeden samotest nosící v kabelce 14 dní. A jak řekl můj známý, jestli mám dostat náhodně pokutu třeba litr na místě nebo si za stejnou cenu udělat PCR test, je tu jasná volba. Za celou tu dobu sem nikde žádnou kontrolu neviděla, ani nikdo z mých známých, takže asi tak.
@Rosary píše:
@Trojlístek to, že fanatičtí antivax blábolí o čipech a vyhlazení je možná na to, aby si člověk poklepal na čelo a řekl něco o jednoduchosti dané osoby…ale za to, že se (někteří) přirovnávají k Židům za druhé světové války a nosí židovské hvězdy - za takové rouhání bych každému jednému z nich nejraději plivla do ksichtu
To se fakt děje? To není dobře.
@JednaPrazacka píše:
To je jako, ze za coronu v nasi zemi muzou lidi, co jeli lyzovat do Italie![]()
![]()
boze, lidi, neblaznete a prestante se obvinovat.Ockovana jsem. Z nekolika duvodu - doufam, ze zabrani tezkemu prubehu, ze treba nenakazim stare lidi a mimino kolem me, ze nebudu muset pred kazdou aktivitou na test. Chapu lidi, co se ockovat nechteji. Kazdeho vec a sama vytky vuci celemu ockovacimu procesu mam.
V Italii bylo lidi jen par a ze neockovani v daleko vetsi mire plni nemocnice, je nepopiratelny fakt. A jen diky jim zase dojde k odkladani dalsich operaci az se oddeleni zaplni.. Tak to proste je.
@jannina1 píše:
To mysliš ironicky ne? Protoze ockovani jsou stejne infekcni jako neockovani.
To, ze maji stalou bezifekcnost je nejvetsi podvod na lidstvu.
Ne to myslím zcela vážně. Očkovaní a neočkovaní nejsou stejně infekční, data říkají trochu něco jiného. Jejich (neočkovaných) svobodná volba, ale ne v mém okolí. Takže, prosím, např., bazénu Šutka se vyhněte, děkuji. Ale tam to naštěstí dost kontrolují.
@jannina1 píše:
To mysliš ironicky ne? Protoze ockovani jsou stejne infekcni jako neockovani.
To, ze maji stalou bezifekcnost je nejvetsi podvod na lidstvu.
No, asi takhle, at se každý ockuje ci neockuje, to je mi fuk. Ale úmyslné lhani na podporu svehonpresvedceni mi tedy vadi hodne. Ockovani samozřejmě nejspu stejně infekční jako neockovani, nikdo netvrdi, ze nemohou byt vubec, ale ze vzorku vetsiho, nez Mana odvedle… vychází jejich infekcnost nižší. Plus maji menší sanci sami se nakazit a i to prispiva k jejich mensi nebezpecnosti. Stejně tak i lide s negativnim testem mohou byt infekcni a opět ti s antigenem budou rizikovější nez ti s pcr. Oni ti s domacim antigenem na tom dost dobře mohou byt hodne podobne jako ockovani bez niceho.
@cecetka píše:
A pockej. Nova vlada uz chysta spolupraci s pojistovnama, aby na lidi vice tlacily. Koncem roku si reknes, zlata stara vlada![]()
![]()
Koncem roku bude mít většina dosud neočkovaných půlroční ochrannou lhůtu a svatej klid. ![]()
@Sunlight515 píše:
@sirikit Jop. S covidovým zápalem plic :/
A na covidový zápal plic se dávají antibiotika? To mě fakt zajímá, protože loni mi lékaři řekli, že covidový zápal plic se antibiotikama neléčí.
@šklíbakočka píše:
Ne to myslím zcela vážně. Očkovaní a neočkovaní nejsou stejně infekční, data říkají trochu něco jiného. Jejich (neočkovaných) svobodná volba, ale ne v mém okolí. Takže, prosím, např., bazénu Šutka se vyhněte, děkuji. Ale tam to naštěstí dost kontrolují.
To je přesně ten případ co mi vadí z druhé strany, kdo jako jsi, aby si říkala lidem, čemu se mají vyhnout. Myslíš jako, že tímhle někoho přesvědčis? Ne, akorát nastves. Zbytečný.
@šklíbakočka píše:
A já opravdu doufám, že k tomu dojde a nebudou moci skoro nic. V pořádku. Jejich svobodná volba. Ale ať se pak jejich život odehrává co nejdále od mého. Nechci je potkat v MHD, v bazénu, v kině, v práci, v obchodě, ať si pak sedí doma (třeba bez příjmu).
Nono… ![]()
@šklíbakočka píše:
A já opravdu doufám, že k tomu dojde a nebudou moci skoro nic. V pořádku. Jejich svobodná volba. Ale ať se pak jejich život odehrává co nejdále od mého. Nechci je potkat v MHD, v bazénu, v kině, v práci, v obchodě, ať si pak sedí doma (třeba bez příjmu).
Fašistka?
@Rosary píše:
@Trojlístek to, že fanatičtí antivax blábolí o čipech a vyhlazení je možná na to, aby si člověk poklepal na čelo a řekl něco o jednoduchosti dané osoby…ale za to, že se (někteří) přirovnávají k Židům za druhé světové války a nosí židovské hvězdy - za takové rouhání bych každému jednému z nich nejraději plivla do ksichtu
Prosimte odkud cerpas? Nic takoveho jsem od nikoho neslysela a pokud ano, je to ohedinely extremista ktery nestoji za citovani.
@Matt 02 píše:
To je přesně ten případ co mi vadí z druhé strany, kdo jako jsi, aby si říkala lidem, čemu se mají vyhnout. Myslíš jako, že tímhle někoho přesvědčis? Ne, akorát nastves. Zbytečný.
Já nehodlám nikoho přesvědčovat, já jen doufám, že neočkovaní nebudou chodit do stejného bazénu (kina, hospody atd.) jako já. Ale jak píšu výše, zrovna Šutka to kontroluje docela hodně, nechtějí být asi znovu zavření. Je mi zcela lhostejné, koho naštvu nebo jestli Vám vadím. Lidé v mém okolí jsou očkovaní všichni a jen se nechci (pokud možno) potkávat s neočkovanými. Čili jejich svoboda je jejich svoboda, ale holt asi budou nějak omezení v pohybu (což mj. je teď v řadě států). Jejich volba.