Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jannina1 píše:
@RosaryProsimte odkud cerpas? Nic takoveho jsem od nikoho neslysela a pokud ano, je to ohedinely extremista ktery nestoji za citovani.
Ja se nechci dat ockovat, ac neverim na ty hovadiny typu cipy, vyhlazeni lidstva apod. Moje duvody jsou jine, dokazu pouzivat svoji hlavu, spoustu hoaxu o vakcinach, respiratorech apod. se (bohuzel marne) snazim vyvracet. A na to o tech zidovskych hvezdach opakovane narazim na FB uz par mesicu, a bohuzel i mezi mymi pribuznymi. Zas tak ojedinele to neni, tyto prispevky koluji v mnoha proti-covidovych skupinach. A ti lidi by se bili za to, ze to prirovnani k covid pasum je zcela na miste ![]()
@Popeladym píše:
Bludy o čipech sem vždy zavlečou očkování. A podsunou to neočkovaným, jako jejich důvod, aby z nich nadělali pitomce.
vážně? ![]()
@Matt 02 píše:
Jako já očkovaný jsem, protože mi to přijde jednodušší, hlavně přes letní prázdniny to byla velká výhoda pro mě. Pak také v neposlední řadě proto, že si myslím, že to k něčemu je, nejde mi o sebe, ale o okolí, nakazit někoho neočkovaný, to bych si hodně vyčítal i když vím, že to není stoprocentní. Protože jsou případy, že se nakazili i očkovani a proto být mi blbě na test si zajdu. Nechci to nikde šířit bez ohledu na nějaký očkování. Ale ty, ty si protiřečíš, tak když věříš tomu očkování tak moc, vyvádíš kvůli tomu, tak pak nechápu, co ti.je do jiných, když ty jsi přece v caiku ne? Hele prostě je to každého věc a třeba můj táta nešel na očkování hlavně proto, že ho rozciluji přesně tyhle postoje jaké máš ty. On není žádný odpírač, ale tohohle má už plný zuby a ja se mu nedivím. Děláte to akorát horší, stejně jako ti exoti s čipama. Vy si můžete podat ruce a jít spolu do světa. Jste úplné stejní.
Ale mně je přece úplně jedno, co rozčiluje Vašeho tátu. To je jeho věc, ne moje. Já kvůli ničemu nevyvádím, já prostě pouze přivítám určitá omezení pro neočkované, to je vše. Mj. přistupuje k tomu i celá řada jiných zemí, podle Vás vyvádějí?
@edding400 píše:![]()
tak s tím ti asi nepomůžu.
Když tu práci nemůže dělat, bude ji dělat asi někdo jinej, že? A že by to samé místo měli pro jednoho, který plně splňuje požadavky a ze soucitu tam nechali sedět i druhého, který je nesplňuje?
takže logicky půjde na nižší pozici.
Nejspíš v nejbližších dnech dostaneme dopis od vedení, že kdo nemá očkování, můžou ho přesunout na nějaké jiné místo, kde už se necestuje do zahraničí. To by byl každopádně posun směrem dolů,“ potvrdil Právu jeden ze zaměstnanců. „Když někdo není očkovaný, tak to berou tak, že to je překážka pro výkon určitých pozic, a mohou takového pracovníka přesunout jinam,“ dodal zdroj Práva.
Nějak nechápu, kde bereš tu jistotu, že ta jiná pozice je nižší
v takhle velkých firmách je několik stovek, možná tisíců pozic na stejné úrovni, takže se prostě přesune na jinou ve stejné mzdové třídě.
@Popeladym píše:
Bludy o čipech sem vždy zavlečou očkování. A podsunou to neočkovaným, jako jejich důvod, aby z nich nadělali pitomce.
A předpokládám, že ty davidovy hvězdy taky nosí ti očkovaní, aby prudili. ![]()
Neber si to tak osobně. Blby máš v obou táborech. Když budeš zavírat oči před těmi v tom tvém, tak fakt neděláš dobře. Já osobně třeba znám několik antivax lidí, co jsou jak posedlí čipy. Ale mám tolik soudnosti na to abych věděla, že je to hlučná, ale malá menšina.
@edding400 píše:
Koukám, že jsi aktualizovala příspěvek, viz vytucnene. Tomuhle opravdu věříš?![]()
fakt? Neockovany půjde sefovat očkovanym kolegum?
![]()
jen proto že je neockovany?
![]()
No, v takhle velké firmě fakt do zahraničí nevyjíždí každý jouda, ale lidé, kteří mají dost slušné znalosti, takže ano, nebudou chtít takového člověka ztratit jen kvůli tomu, že není očkovaný. A jestli sis nevšimla, tak jsem nepsala, že to tak bude vždy, ale že i to se může stát, nejčastěji to samozřejmě bude srovnatelná pozice.
@edding400 píše: Škoda Auto už ohlásila, že neockovani půjdou na nižší pozice, myslí teda asi zaměstnance v administrativě. Takže ne vyhazov, ale přesun na jinou, určitě ne lepší, pracovní pozici.
Ale to se tyka pracovniku, kteri cestuji do zahranici. Proto je daji na jinou praci v tuzemsku.
@Popeladym píše:
Vůbec ne. Já nemám nic proti neočko, kteří na to mají racionální důvody anebo mají prostě strach, váhají a pod. Já taky hodně váhala, očkovala jsem se jako kojící s půlročním miminkem. Vadí mi hloupé řeči, které si říkám, že člověk snad ani nemůže myslet vážně. Pro představu ať po mně zase někdo nechce zdroje, uvádím hned- pošlu ti sem třeba rozhovory s lidma na setkání volného bloku. Člověk nestačí zírat i když to, co tam lidé předváděli je snad jen fakt ojedinělý extrém. Jako odpojení duše od těla kvůli očkování je fakt mazec
to jenom jako důkaz, že tyto kraviny vážně nevymýšlejí očkovanci, aby dělali z neočkovaných pitomce. Spolehlivě je ze sebe udělají totiž sami. Znovu - ne všichni a vím, že jich je menšina
https://www.mall.tv/…olneho-bloku
Příspěvek upraven 27.10.21 v 10:57
@Parninas píše:
A předpokládám, že ty davidovy hvězdy taky nosí ti očkovaní, aby prudili.Neber si to tak osobně. Blby máš v obou táborech. Když budeš zavírat oči před těmi v tom tvém, tak fakt neděláš dobře. Já osobně třeba znám několik antivax lidí, co jsou jak posedlí čipy. Ale mám tolik soudnosti na to, abych věděla že je to hlučná, ale malá menšina.
Já neznám nikoho, kdo mluví o čipech. Stejně takto,, dobrovolně,, naočkujou všechny, tak je to fuk. Za mě ovšem tečka, ani kolektivní imunita nebude. Ani když se stopro naočkuje. Až se to ukáže, tak Co? Nikde žádný konec, protože vždy bude nekdo, kdo se při některé z těch X dávek už šprajcne. Takže to tu budeme mít takto nastaveno už pořád. ![]()
@šklíbakočka píše:
Ale mně je přece úplně jedno, co rozčiluje Vašeho tátu. To je jeho věc, ne moje. Já kvůli ničemu nevyvádím, já prostě pouze přivítám určitá omezení pro neočkované, to je vše. Mj. přistupuje k tomu i celá řada jiných zemí, podle Vás vyvádějí?
@šklíbakočka píše:
Mě nezajímá, jak je to jinde, já žiju v Čechách. Já do toho nevidím, jak to dělají v cizině, jestli si myslíš, že je to tam lepší, tak se tam třeba odstěhuj. Ono je omezení a omezení, říkat někomu, kam má chodit nebo to v těch některých firmách, jak vyhrožují sesazením z pozice, neprodloužením smlouvy atd. to už je prostě moc. To je prasarna a to už nemá s covidem co dělat. Mě vadí, jak si někteří očkovaní myslí, že jsou něco víc najednou. Ne nejsou, jen mají jiný názor, to se stává a je to v pohodě, neshodnou se kolikrát ani odborníci, očkovaní nejsou ani někteří lékaři, tak je prostě blbost si hrát na nějakého mistra světa, který si může chodit kde chce a ti co s ním názor nesdílí ať zalezou.
O ten na koleni zprclej kekelec též nemám zájem. Jako mrzák skončit nechci. btw. Nejsem v klubu flákance.
O zdraví tu dávno nejde, vrchnost si potřebuje nahrabat, jako tomu bylo např. v letech 09-10 u H1N1.
@hmlp píše:
O ten na koleni zprclej kekelec též nemám zájem. Jako mrzák skončit nechci. btw. Nejsem v klubu flákance.O zdraví tu dávno nejde, vrchnost si potřebuje nahrabat, jako tomu bylo např. v letech 09-10 u H1N1.
Tak mi prozraď, co bylo kolem mexické chřipky. To mě fakt zajímá… ![]()
@BohunkaP píše:
No… tak se nenech… a neotravuj s tím, nikoho to nezajímá![]()
Já jsem se očkovat nechala - a taky s tím neotravuju, nikoho to nezajímá
Nějak ses rozhodla a jistě víš, proč - takže s tím prostě žij a není potřeba to komukoli sdělovat, jaké „říkání na veřejnosti“![]()
kdyby věděla proč a kdyby si byla jistá, že má skutečně skálopevný důvod, tak to sem vůbec nepíše
@Matt 02 píše:
Mě nezajímá, jak je to jinde, já žiju v Čechách. Já do toho nevidím, jak to dělají v cizině, jestli si myslíš, že je to tam lepší, tak se tam třeba odstěhuj. Ono je omezení a omezení, říkat někomu, kam má chodit nebo to v těch některých firmách, jak vyhrožují sesazením z pozice, neprodloužením smlouvy atd. to už je prostě moc. To je prasarna a to už nemá s covidem co dělat. Mě vadí, jak si někteří očkovaní myslí, že jsou něco víc najednou. Ne nejsou, jen mají jiný názor, to se stává a je to v pohodě, neshodnou se kolikrát ani odborníci, očkovaní nejsou ani někteří lékaři, tak je prostě blbost si hrát na nějakého mistra světa, který si může chodit kde chce a ti co s ním názor nesdílí ať zalezou.
Vždycky to bude tak, že chlebodárce - zaměstnavatel - si sám stanoví kritéria na zaměstnance. Můžou být i hloupá, ale pořád jeho věc.
Je to maximálně stejně blbé jako když na práci přijmou nekvalifikovaného z čiré hlouposti nebo špatného odhadu při pohovoru. Za své rozhodnutí si zodpovídá zaměstnavatel.
Plebs si může najít chlebodárce, který naopak preferuje průchod nemoci firmou a nevadí mu karantény a odstávky.
@cecetka píše:
Ale to se tyka pracovniku, kteri cestuji do zahranici. Proto je daji na jinou praci v tuzemsku.
Ale treba u me a meho muze to tak neni. Nam hrozi ztratou prace, i kdyz delame v kanclu, nikam nevyjizdime, nikoho neohrožujeme
V obou případech to zatim neni rozhodnutí firmy, ale konkrétního nadrizeneho.