Nenechám se očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4928
27.10.21 11:23
@Popeladym píše:
Bludy o čipech sem vždy zavlečou očkování. A podsunou to neočkovaným, jako jejich důvod, aby z nich nadělali pitomce.

Jj, vsadila bych se, že v jakékoliv zdejší delší diskuzi na toto téma, pokud by člověk spočítal zmínky o čipech, pochází ze strany nadšených pro-očko minimálně v poměru 9:1, často 10:0.
Popravdě jsem tu už delší dobu neviděla nějakého stereotypního tin foil hat anti-vaxxera :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.10.21 11:24
@šklíbakočka píše:
Já nehodlám nikoho přesvědčovat, já jen doufám, že neočkovaní nebudou chodit do stejného bazénu (kina, hospody atd.) jako já. Ale jak píšu výše, zrovna Šutka to kontroluje docela hodně, nechtějí být asi znovu zavření. Je mi zcela lhostejné, koho naštvu nebo jestli Vám vadím. Lidé v mém okolí jsou očkovaní všichni a jen se nechci (pokud možno) potkávat s neočkovanými. Čili jejich svoboda je jejich svoboda, ale holt asi budou nějak omezení v pohybu (což mj. je teď v řadě států). Jejich volba.

Tak teď už jen ty neočkované označit, ať je poznáš. Žlutá hvězda už tu byla, tak třeba fialová :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.10.21 11:25
@šklíbakočka píše:
A to jste přišla jak?

Snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
27.10.21 11:34
@Ba-stet píše:
Ale treba u me a meho muze to tak neni. Nam hrozi ztratou prace, i kdyz delame v kanclu, nikam nevyjizdime, nikoho neohrožujeme :nevim: V obou případech to zatim neni rozhodnutí firmy, ale konkrétního nadrizeneho.

Tak třeba to nebude tak strašné pokud jde jen o výmysl jednoho člověka. ;)
Pro mě by bylo docela fér řešení, že pokud jste kancelářští a nechtělo by se vám pravidelně chodit na testy, tak umožnit full HO. To by u vás neprošlo? Jako ideální to není, ale je to takový funkční kompromis než se zase přežene další vlna.

• Citovat
  • Upravit
catch-22
27.10.21 11:34
@Ba-stet píše:
Ale treba u me a meho muze to tak neni. Nam hrozi ztratou prace, i kdyz delame v kanclu, nikam nevyjizdime, nikoho neohrožujeme :nevim: V obou případech to zatim neni rozhodnutí firmy, ale konkrétního nadrizeneho.

U zaměstnanců to myslím nikdy oficiální rozhodnutí zaměstnavatele nebude, protože antidiskriminační zákon (zdravotní stav). Povinné očkování se z Covidu v dohledné době udělat nedá.
Spíš bude snaha to tlačit „dobrovolností“ a hrozbami, až podlehne dostatečný počet odpůrců nebo se zjistí, že je to už zbytečné. Zbytek bude mít pokoj, holt kdo má možnosti a výdrž.

• Citovat
  • Upravit
7375
27.10.21 11:35
@azaleila píše:
Já třeba očkovaná jsem a protože pracuji ve zdravotnictví uvažuji i o třetí dávce.
Ale není důvod o tom zakládat diskuzi.
Nelíbí se mi to škatulkování a označování očkovaných a neočkovaných, celá ta atmosféra kolem je na nic.
Ale je to každého věc.

Ta atmosféra je zcela úmyslně vytvářena a podporovaná i z nejvyšších míst. Cílem je donutit, aby se co nejvíc lidí nechalo DOBROVOLNĚ očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17312
27.10.21 11:36
@Akinee píše:
Ta atmosféra je zcela úmyslně vytvářena a podporovaná i z nejvyšších míst. Cílem je donutit, aby se co nejvíc lidí nechalo DOBROVOLNĚ očkovat.

je mi to jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.10.21 11:37
@jannina1 píše:
Chovaš se tak. Neuznavas osobni svobodu a chces ockovane nadřadit nad jinou skupinu lidi.To uz tu jednou bylo, ze? Ach jo.

Však se říká, že historie se opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.10.21 11:40
@Keyllah píše:
a ono je někde u nás chození do práce podmíněno očkováním? :think:

První vlaštovka už přilétla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.10.21 11:46
@Parninas píše:
A k čemu ti je člověk, který nemůže vykonávat značnou část své práce? Kór pokud je nevyhodí ale jen přeřadí, tak mi to přijde jako celkem vstřícné gesto.

Treba rodič, který často chodí na očr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
@Akinee píše:
Tak teď už jen ty neočkované označit, ať je poznáš. Žlutá hvězda už tu byla, tak třeba fialová :think:

Zatim bude stačit respirátor. K nějaké té dokonalosti to dospěje salám metodou, jako celá tahle,, dobrovolnost,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928

V angličtině se říká, že historie se neopakuje, ale často se rýmuje. Proto se vždycky sejdou na jedné straně lidé, kteří si začnou všímat toho rýmování a upozorní na ně, a na druhé straně ti, kteří trvají na tom, že to přece není úplně totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
@Parninas píše:
Tak třeba to nebude tak strašné pokud jde jen o výmysl jednoho člověka. ;)
Pro mě by bylo docela fér řešení, že pokud jste kancelářští a nechtělo by se vám pravidelně chodit na testy, tak umožnit full HO. To by u vás neprošlo? Jako ideální to není, ale je to takový funkční kompromis než se zase přežene další vlna.

U muze to možné není, ale je ochoten se testovat. Ja to ted resim teoreticky, protoze ten full HO mam. Kdybych se vracela po rodicaku na plný, tak jsou tri cryri dny, kdy se s kolegy setkat musim. Ted se to tyka kolegu. Jak jsem psala, moje sefova je vysloveně ockofanaticka. Ja prave vyckavam. Jsem tou situaci otrávená, ockovat se nechci, ale moje hranice nejsou zase az tak pevné, abych se soudila se zamestnavatelem nebo státem. Trochu se bojim i dlouhodobých nasledku ockovani. Ne okamzitych, spis kdyby se skutečně mělo preockovavat kazdy pul rok po dobu nekolika let… Myslim, ze zadne takove ockovani a vyzkum na nej tu jeste nebyl. Takze vyckavam, uvidí se, co podzim a zima, jestli vyvoj ukáže, ze očkovaní priste neresi prenos a bude se to resit systémove. Nebo treba prijde vakcina s dalsimi benefity (docela se bojim postcovidoveho syndromu, tak kdyby treba umela resit ten…)… Uvidi se. Nicméně z rozdělení společnosti (a jak strasne snadno k nemu doslo), je mi smutno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.10.21 11:48
@Popeladym píše:
Zatim bude stačit respirátor. K nějaké té dokonalosti to dospěje salám metodou, jako celá tahle,, dobrovolnost,,

Treba v Rakousku se pry uvazuje o označování neockovanych páskou. Ja jsem proti srovnavani s hvezdou, ale je to sugestivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
27.10.21 11:48
@MrsNorris píše:
V angličtině se říká, že historie se neopakuje, ale často se rýmuje. Proto se vždycky sejdou na jedné straně lidé, kteří si začnou všímat toho rýmování a upozorní na ně, a na druhé straně ti, kteří trvají na tom, že to přece není úplně totéž.

Velmi dobra poznámka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek