Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jednažena píše:
Ja si zatim stojim za tim, ze se ockovat nenecham.Ale kolem me jsou skoro vsichni ockovani a problem nema ani jedna strana. Kazdeho svobodna volba, zda se da ci ne. Akorat se kazdeho ptam, proc se dal a vetsina nechce odpovidat.Az dodam, at rekne, ze kazdeho vec a volba, tak odpovi.Ja taky odpovim, proc nechci a taky se me dost lidi pta, zda jsem ockovama a proc ne. Zatim nechci, nevylucuji, ze se nakonec nenecham.Kor kdyz v okoli kazdy rikal ne a uz jsou.
Poznam jednu pani, ktorej kolegyne boli (tak ako povodne aj ona) proti ockovaniu. Potom sa z roznych dovodov dala zaockovat a v praci prosila tych, ktori o tom vedeli, aby mlcali. Aby sa to o nej nedozvedeli tie odmietajuce kolegyne. A to mi prislo take neprijemne - ved predsa kazdy ma pravo zmenit nazor.
@luckaa85 píše:
No uvidíme až začnou třeba očkováni umírat, to bude ficak 😞
Tak pokud jde o úmrtí s covidem, za posledních 7 dní zemřelo 34 neočkovaných vs 37 plně očkovaných, takže tam už očkovaní vedou.
Proočkovanost mezi staršími je vyšší, nicméně průměrný věk zemřelých se lišil pouze o 4 roky.
@Alladina píše:
Ale to jsou jen takové řeči, stejně jako o těch sajrajtech. Lidi pijí alkohol, kouři, co jedí, radši nemluvit, neubehne kilometr, ale řeší svoje zdraví ohledně vakcíny. Takové případy třeba moc nechápu.
Tak to je prostě jeden z mnoha blábolů proč ne. Ve finále je to jedno a výsledek je stejný, jen u toho nevypadá jako idiot, oproti těm kteří věří na čipování.
@luckaa85 píše:
No uvidíme až začnou třeba očkováni umírat, to bude ficak 😞
Vzhledem k tomu, že se bavíme o vakcíně proti koronaviru a ne o vakcíně proti smrti, tak očkovaní budou umírat každopádně. Pokud lidi nezačnou hromadně padat jako hrušky, tak se to řešit nebude. Umřel s koronavirem, umřel s očkováním - bude to jedno.
Díky Covidu jsem zjistila kolik mám tupých známých… lidí, kteří nemají vlastní mozek, hlavně že suuuused říkal, že je to sracka, tak ona to sracka je a atd… kopírují posahany zprávy z dezinformačních webů a pěkně v řadě za sebou frazuji stejný a už nudný srance o ockovanych ovcich, čipech a bla bla bla…já chápu jak očkovaný tak neočkovaný kdo nechce, nechce, když Covid neexistuje a nebo je to rymeckaaaaa ať jdou pomoct na covidovy JIP jednotky…
@Trojlístek píše:
A pak mě fascinuje, kolik lidí má najednou taky známé v armádě a jak ta armáda vlastně ukrývá ty postižené, kteří se nechali očkovat. To je naprosto neuvěřitelné jaké kravine jsou tihle buuu lidí uvěřit. Hlavně tedy ženské a ty už si pak chlapa zpracují.
Fakt?
Mám taky známého v armádě na celkem vysokém postu, musím se ho zeptat, kam ty vakcinované nebožáky ukrývají. ![]()
@luckaa85 ne, já nikde nepsala, že si myslím, že je vakcína zázračná. Tak nefunguje žádná. Laskavě mi přestaň podsouvat něco, co jsem nepsala.
@Mkmkz píše:
Poznam jednu pani, ktorej kolegyne boli (tak ako povodne aj ona) proti ockovaniu. Potom sa z roznych dovodov dala zaockovat a v praci prosila tych, ktori o tom vedeli, aby mlcali. Aby sa to o nej nedozvedeli tie odmietajuce kolegyne. A to mi prislo take neprijemne - ved predsa kazdy ma pravo zmenit nazor.
Prave, kazdy ma pravo volby a zmeny nazoru
.Ja sem takova vahava celkove, takze rikam rovnou zatim ne, ale casem se uvidi.
Mno, kamarád bez očkování po covidu těžkej zápal plic a embolii, dostal se z toho jen tak tak a po půl roce má pořád problémy. Ale hlavně že má po covidu ty silnější protilátky, že jo.
@bigl píše:
Fakt?Mám taky známého v armádě na celkem vysokém postu, musím se ho zeptat, kam ty vakcinované nebožáky ukrývají.
Tenhle blábol frčel v létě na Moravě.
Mně očkování výrazně zkvalitnilo život. Jednou rukou pracuji, druhou vařím a třetí píšu na emimino.
@MrsNorris píše:
Tak pokud jde o úmrtí s covidem, za posledních 7 dní zemřelo 34 neočkovaných vs 37 plně očkovaných, takže tam už očkovaní vedou.Proočkovanost mezi staršími je vyšší, nicméně průměrný věk zemřelých se lišil pouze o 4 roky.
Očkování nevedou. Plně očkovaných je přes 60 procent. Ze zbylých 40 procent můžeme odečíst tak 10 procent dětí do 12 let. Takže to je 60 vs 30 a počty zemřelých dodaly ty skupiny zhruba stejné.
@MrsNorris píše:
Tak pokud jde o úmrtí s covidem, za posledních 7 dní zemřelo 34 neočkovaných vs 37 plně očkovaných, takže tam už očkovaní vedou.Proočkovanost mezi staršími je vyšší, nicméně průměrný věk zemřelých se lišil pouze o 4 roky.
@robínek píše:
Očkování nevedou. Plně očkovaných je přes 60 procent. Ze zbylých 40 procent můžeme odečíst tak 10 procent dětí do 12 let. Takže to je 60 vs 30 a počty zemřelých dodaly ty skupiny zhruba stejné.
Tak snad je na první pohled vidět, že jsem napsala absolutní čísla. Ano, očkovaní v úmrtí vedou.
O různé proočkovanosti v různých věkových skupinách se zmiňuji taky (to má podle mě větší vliv, než prosté přihlédnutí k obecné proočkovanosti) a kdo chce, může si udělat kompletní statistiku.
@luckaa85 píše:
@Leenvecka zatim žádné následky nemáš, jako sorry ale takhle s tou borelioozou se muze nechat naockovat jen sebevrah. To ti na to doktor nic neřekl?
doktor rekl, ze by to nemel byt uplne problem a vzhledem ktomu ze uz tu prvni davku jsem mela s borelkou - tyden po, jen jsem nevedela, ze ji mam.. a reakce byla ok tak jsem sla i na tu druhou.
Tak jsem proste sla a az na jeden den fakt unavy a spani a opravdu velka bolest ruky v miste vpichu to bylo uplne v pohode. Cca 36 hodin po uz jsem bylo skoro ok nejakych 48 si uz i telo reklo, ze chce ven a projit se ![]()