Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sunlight515 píše:
To mi připomnělo mojí sestru. Silácké řeči, že ona covid dostat nemůže, protože má astma a denně kortikoidosteroidní inhalátor, že jí to řekl i její alergolog, že je chráněná a že si navíc nechala udělat test na protilátky a má krásných 381 jednotek a jak my jsme blbý, že jsme ze sebe udělali pokusný králíky, že nás to zabije, obrečela, že její děti se nechali očkovat atd.. Konspirátorka jak vyšitá, poslouchat se nedá. Hm..Týden před volbami - prý se nastydla na zahradě. Třetí den už chrčela na průduškách, 5. den si letěla pro antibiotika, protože měla klasický zápal plic. Lékařka ji odmítla přijmout, že si musí nejdřív udělat pcr test. Ten odmítla, že si dělala doma antigen a byl negativní. Tak volala svému hrdinovi alergologovi, ten jí přijmul, oba bez roušky, prý jo, zápal plic, ale není to covid. Přesto byla nakonec okolím donucela na pcr jít. Než přišel výsledek, ještě seděla bez roušky (měla potvrzení od alergologa, že trpí astmatem a rouška by jí mohla znesnadnit dýchání (!!!) u volební komise. Kolik stačila nakazit lidí, nevíme, ale druhý volební den odpoledne (tedy po volbách) dorazil výsledek z pcr a světe div se, pozitivní.
Z těch prokázaně nakažených od ní byl její soused, který se u ní několikrát stavil na kafe, ten to odnesl taktéž zápalem plic a moji rodiče, u kterých se na kafe pro změnu několikrát stavěla ona, ale rodiče jsou po očkování a tak trochu posmrkávali asi 3 dny a pak je to přešlo.
Sestra stále není fit, ale ona přeci covid nemá, nemůže mít, antigen negativní, má protilátky a pcr zřejmě lže. Karanténa? U ní neexistuje.
Seděla se zápalem plic ve volební komisi?
![]()
@Renca8 píše:
Nenecham se ockovat na covid. Clovek aby se bal tohle na verejnosti rict. Mate to tak take? Neverim tem vakcinam. Mate to tak take? Nebo jste jednoznacne pro
Však je to jedno, mě je úplně sumak kdo je nebo není očkovaný. Já očkovaný jsem, mám okolo sebe spoustu lidí co nejsou. Naštěstí naprostá většina u nás je normálních a respektuje rozhodnutí jiných. Jen s jedním člověkem (dobrým kamarádem) jsme se nepohodli, jelikož se dle mého choval jak fanatik. Fakt to přeháněl. No vyjasnili jsme si to a jedeme dál. Já nesnáším extrémy, z obou stran, mě je jedno, kdo je nebo není, stejně tak mi je jedno, kdo koho volí a jestli byl u voleb. To je mezi lidmi také kolikrát téma kde jiskří emoce, víc než je zdrávo. A to je to co mi vadí. Prostě to nucení svého názoru atd. A takoví lidi se najdou v obou táborech, přijde mi to škoda, kdyby se každý staral o sebe, hned by bylo na světě lépe. Ale přiznám se, že moc nechápu smysl diskuze, už tohle mi přijde trošku snaha nutit někomu svůj postoj nebo jestli chceš poplácat, jaká nejsi ovečka
? Kdo očkovaný není, jistě k tomu má pádné důvody, stejně jako ten kdo očkovaný je a tím by to mělo končit.
@Matt 02 píše:
Však je to jedno, mě je úplně sumak kdo je nebo není očkovaný. Já očkovaný jsem, mám okolo sebe spoustu lidí co nejsou. Naštěstí naprostá většina u nás je normálních a respektuje rozhodnutí jiných. Jen s jedním člověkem (dobrým kamarádem) jsme se nepohodli, jelikož se dle mého choval jak fanatik. Fakt to přeháněl. No vyjasnili jsme si to a jedeme dál. Já nesnáším extrémy, z obou stran, mě je jedno, kdo je nebo není, stejně tak mi je jedno, kdo koho volí a jestli byl u voleb. To je mezi lidmi také kolikrát téma kde jiskří emoce, víc než je zdrávo. A to je to co mi vadí. Prostě to nucení svého názoru atd. A takoví lidi se najdou v obou táborech, přijde mi to škoda, kdyby se každý staral o sebe, hned by bylo na světě lépe. Ale přiznám se, že moc nechápu smysl diskuze, už tohle mi přijde trošku snaha nutit někomu svůj postoj nebo jestli chceš poplácat, jaká nejsi ovečka![]()
? Kdo očkovaný není, jistě k tomu má pádné důvody, stejně jako ten kdo očkovaný je a tím by to mělo končit.
Mělo, ale nekončí.
Těch diskuzi je tu nepočítaně a vinou se všechny úplně stejně. To už není ani trochu normální. Chtělo by to nějaké další úspěšně téma, které ten slavný vírus zválcuje.
@S.Tynka píše:
Na to přece nemusíš zakládat diskuzi. V ČR je 10,7 mil lidí, z toho cca 1,2 mil dětí do 12 let, které se neočkují. 6,2 mil se naočkovat už nechalo a cca 3,3 mil lidí ještě ne. Otázkou snad jedině je, jestli se těch 3,3 mil lidí očkovat nechce, nemůže nebo vyčkávají třeba proto, že covid už prodělali nebo jsou těhotné, kojí…
Byla jsem těhotná a teď kojím. A začínám se bát toho co bude. Zatím co. Jsem koukala na zprávy chtějí dělat nějaké restrikce pro neočekávané, je to zavádějící. Jako já nevim, souhlasím s názorem ať si to každý rozhodne podle svého uvážení. Ale to co předvádí Vojtěch už hraničí s vydíráním - nejsi očkované, tak každý tysem doneseš do práce negativní test, kterej si pěkně zaplatíš, ikdyž nemáš žádné příznaky a jsi úplně zdravý /á. Tohle snad nikdo nemůže odsouhlasit. Očkování je nepovinné ale budete se očkovat všichni nebo budou restrikce, prostě na hlavu. Už mě to unavuje natolik, že když na něco takového narázím, přepínám tv nebo to nečtu.
@Renca8 píše:
Nenecham se ockovat na covid. Clovek aby se bal tohle na verejnosti rict. Mate to tak take? Neverim tem vakcinam. Mate to tak take? Nebo jste jednoznacne pro
Jak vidno, tak nejen na veřejnosti, ale i tady aby se člověk bál ![]()
Jinak vakcínám, kterých člověk musí dostat 3 dávky krátce po sobě, aby vůbec měly nějaký účinek a stejně to pak člověk chytne, taktéž nevěřím
To ať se na mě nikdo nezlobí… Až vyvinou pořádnou a účinnou vakcínu, budu o tom možná uvažovat. Nejsem proti očkování, ale tohle mi přijde jaksi zbytečné. A to vydírání naší vládou, raději ani nekomentuji… ![]()
@Sonarka píše:
Jak vidno, tak nejen na veřejnosti, ale i tady aby se člověk bál
Jinak vakcínám, kterých člověk musí dostat 3 dávky krátce po sobě, aby vůbec měly nějaký účinek a stejně to pak člověk chytne, taktéž nevěřím![]()
To ať se na mě nikdo nezlobí… Až vyvinou pořádnou a účinnou vakcínu, budu o tom možná uvažovat. Nejsem proti očkování, ale tohle mi přijde jaksi zbytečné. A to vydírání naší vládou, raději ani nekomentuji…
Kdo už má v sobě třetí dávku a chytil to…
Tobě už přišel anonymní vyděračskej dopis od vlády z vystřiženejch písmenek z novin…
Běž to nahlásit policajtům, voni si toho vláďu odchyťej a půjde sedět, vydírání je trestnej čin…
![]()
@Sonarka píše:
Jak vidno, tak nejen na veřejnosti, ale i tady aby se člověk bál
Jinak vakcínám, kterých člověk musí dostat 3 dávky krátce po sobě, aby vůbec měly nějaký účinek a stejně to pak člověk chytne, taktéž nevěřím![]()
To ať se na mě nikdo nezlobí… Až vyvinou pořádnou a účinnou vakcínu, budu o tom možná uvažovat. Nejsem proti očkování, ale tohle mi přijde jaksi zbytečné. A to vydírání naší vládou, raději ani nekomentuji…
A pockej. Nova vlada uz chysta spolupraci s pojistovnama, aby na lidi vice tlacily. Koncem roku si reknes, zlata stara vlada
![]()
@bse.pedro píše:
Kdo už má v sobě třetí dávku a chytil to…Tobě už přišel anonymní vyděračskej dopis od vlády z vystřiženejch písmenek z novin…
![]()
![]()
Běž to nahlásit policajtům, voni si toho vláďu odchyťej a půjde sedět, vydírání je trestnej čin…
![]()
![]()
Neodchytěj, poldové v tom jedou taky…
A stříhat něco z novin není třeba, stačí si je občas přečíst a je jasné, že rádoby dobrovolné očkování, je v podstatě velmi povinné…
Dobrovolnost totiž spočívá v možnosti jakékoliv volby dle své vůle.. bez podmínek a následných trestů…
A to tady jaksi neplatí.
Já očkovanej jsem a není to zlý. Akorát mám problém sehnat pánské menstruační vložky. Ale jinak to jde.
Ano, protože pokud to děláš kvůli své neschopnosti vyhodnotit informace a popasovat se s vlastními emocemi, tak tím ohrožuješ všechny okolo.
A ano zcela právem jsi za člověka co je nebezpečný pitomec.
To že máš názor neznamená že máš správný názor a že jím nemůžeš ubližovat. Což děláš.
A ještě se tím chceš chlubit a chceš podpořit, aby se cítila jako hrdinka v odboji.
No, tak to není.
Jsi hlupaňa.
@Leenvecka píše:Četla jsem, že měli úžasnou kampaň.
ja si myslim, ze u nas je to i ty mentalite… treba v Portugalsku maj naockovany skoro vsechny lidi nad 12 let a tipuju, ze jakmile se schvali vakcina i pro deti mladsi tak tam doockuji taky i ty.
https://www.novinky.cz/…hny-40375805
@S.Tynka píše:Že jsi otěhotněla, tak to bylo proto, že jsi nepoužila ochranu, zlato.
Já po druhé várce otěhotněla. Že by to bylo tím?![]()
![]()
Né, teď vážně… Krátkodobé poruchy cyklu způsobují i jakékoliv jiné vakcíny… Tak to prostě je…
Já ockovana jsem a jsem pro očkováni. A jsem přesvědčena, ze neockovane k tomu postupně donutí takovým způsobem, ze bez vakcíny nebudou moci téměř nic. A ještě si myslím, ze bez proockovanosti se covidu nezbavime, nebo ho alespoň z části nedostaneme pod kontrolu.
Já jsem očkování nechtěla, ale věřím v kolektivní imunitu a pokud nebude očkované určité procento lidí, nenastane. To byl důvod proč jsem šla já.