Nenechám se očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10960
26.10.21 23:52

@bigl přesně, já měla krásné husté vlasy do půl zad. Teď mám mikádo, které mi stále neche růst. Přitom dříve jsem z mikada měla vlasy pod lopatky dorostle za čtvrt roku. Ty chomace vlasů že me rovněž padají. Dorůstají mi sice nové anténky, ale jakoby jim něco chybělo a nemohou růst dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
26.10.21 23:53

@bigl Mas pravdu, kdyz ja po doktorech moc nechodim, abych se zeptala ;).Ale nekdy si prijdu fakt jak cvok uz.To ja kazdemu zavidim, ze vi, ze chce nebo ne.Ja nevim proste. Zkraje sem se priklanela k tomu, ze nepujdu a ted sem nekde napul cesty a proste nevim. A kdyz se zeptam nekoho, proc sel, tak kazdy hned se boji, ze rypu.Ale me fakt zajima, co koho presvedcilo.Me taky dost lidi reklo, bez, mas dite, at pak nelitujes :think:.No litovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
27.10.21 00:00

@jednažena tenhle přístup mi třeba nevadí. Pokud vnitřně nevíš, tak je to těžké. Taky jsem váhala, ale vnitřně jsem to prijmula a rozhodně ne skrz kadeřnici, kino nebo restauraci. Covid jsem bohužel i prodělala, včetně dětí a manžela. Rodiče jsou astmatici oba naočkovaní, moc bych si přála, aby se jim covid vyhnul. Protože astma mají docela silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
27.10.21 00:00
@jednažena píše:
@bigl Mas pravdu, kdyz ja po doktorech moc nechodim, abych se zeptala ;).Ale nekdy si prijdu fakt jak cvok uz.To ja kazdemu zavidim, ze vi, ze chce nebo ne.Ja nevim proste. Zkraje sem se priklanela k tomu, ze nepujdu a ted sem nekde napul cesty a proste nevim. A kdyz se zeptam nekoho, proc sel, tak kazdy hned se boji, ze rypu.Ale me fakt zajima, co koho presvedcilo.Me taky dost lidi reklo, bez, mas dite, at pak nelitujes :think:.No litovat nechci.

Já být tebou normálně zavolám obvoďačce. Zná tvůj zdravotní stav a dokáže ti poradit erudovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
27.10.21 00:01
@lilith1 píše:
Jsem jednoznacne pro a ano priznavam, ze na lidi jako jsy ty zacinam mit alergii, samozrejme ne vsichni se ockovat mohou. Protoze jen kvuli takovym jako jsi ty bude pripadny lockdown.

To je jako, ze za coronu v nasi zemi muzou lidi, co jeli lyzovat do Italie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: boze, lidi, neblaznete a prestante se obvinovat.

Ockovana jsem. Z nekolika duvodu - doufam, ze zabrani tezkemu prubehu, ze treba nenakazim stare lidi a mimino kolem me, ze nebudu muset pred kazdou aktivitou na test. Chapu lidi, co se ockovat nechteji. Kazdeho vec a sama vytky vuci celemu ockovacimu procesu mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.10.21 00:01
@jednažena píše:
@Sunlight515 Dekuji za sdileni pribehu :hug:.At se dceri lepe a lepe :kytka:.Já se covidu taky bojim, ale jelikož nerozumim ockovanim a vse kolem toho, tak stale vaham. Nedokazu se zatim rozhodnout na 100%.Proto se ptam kamaradu, znamych podle ceho se rozhodli :andel: a co je presvedcilo.

Ja jsem treba hodne pro ocko typ, mam uz ted za sebou kde co, od preockovani tetanu spolu s cernym kaslem a zaskrtem, pak jsem sla na MMR neb spalnicky v Praze, nasledovaly obe zloutenky naraz a nakonec klistovka.
Ted to ockovani na covid a chci do konce pristiho roku stihnou doockovat obe vakciny na meningokoka.
Tim budu mit skoro vse a jediny co me bude zbyvat, krom postupnyho preockovani bude pneumokok, coz myslim necham az mi bude tak 40-45+ a jestli pojedu nekam kde hrozi vzteklina tak pak i tu, pripadne konkretnejsi vakciny na nejaky tropicky nemoce pokud bych jela nekam do exotiky.

Ockovani mi nikdy nedelalo problemy tak jsem to vzala skoro jako povinnost se jit nechat bodnout a zvysit tak kolektivni imunitu, plus fakt me desi nasledky covidu a od 99% min pak uz nasledky ockovani, kdyz vim jak to u me normalne probiha.

Nasledky snad nemam :nevim: po ockovani ted zadny, reakce byla trosku vetsi, ale davam to za vinu ty borelioze, jinak celkove mi to i tak prislo relativne v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
27.10.21 00:02

Já nevím, no. Oba jsme to s mužem prodělali ještě před očkováním. Když sem očkování přišlo, já šla jako riziková už někdy v dubnu. Muž si nechal nabrat protilátky a vyhodnotil, že je to zbytečný, argument „budu moct do hospody“ je pro něj dost nedostatečnej. O půl roku později to domů dotáhlo dítě ze školy, nechytili jsme to od něj ani jeden. Takže zcela v klidu žijeme doma očkovaná a neočkovanej, každý akceptujeme argumenty toho druhýho a večer při hrnku čaje nebo sklence vína spíš plánujeme dovolenou, než bychom si kazili náladu dohadama o očkování. Většina kamarádů očkovaná je. Asi. Máme zábavnější témata k hovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
27.10.21 00:09

@ugluk mně nevadí neočkování lidi. Taky mám neockovane kamarády, kolegyně, spolužačky. A dokážu to akceptovat, pokud nepřijdou s hovadinu typu čipování, vyhladit lidstvo, atd.. Mně by třeba vůbec nevadilo, kdyby manžel nebyl, pokud by se s tím nejak vnitřně neuměl ztotožnit. Mně vadí neočkování lidi v okamžiku, kdy se začnou stavět do role obětí a podtrhnou to nějakou zaručenou capinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.10.21 00:14

V životě jsem zde neviděla diskusi, : „očkovala jsem se“

a že by tam někdo žadonil, po dalších spoluočkovancích, aby byly zajedno a jásaly nad očkováním

zatímco diskuse békací " bééé očkovat se nenechám" kde se následně béká jak je svět strašnej a okolí strašný a to očkování jak ja straaaašnýýý jsou tady zakládány snad obden

proč s tím pořád otravují, chápete to někdo?

nízké sebevědomí? potřeba najít spolutrpitele? evangelizace nové víry?? no nefim

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.10.21 00:19

@jednažena

nejste žádnej cvok, je normální že člověk neví a tak přemýšlí

za mě, velebím své pacienty a děkuji jim, asi vyrobím pochvalnou nástěnku

protože jsou opravdu hodně proočkováni, ti starší v podstatě všichni, ti mladší velmi často

a celé rodiny

takže je klid, nic se zde neděje, covidem mi nemarodí…mohu v klidu řešit v práci předoperační, kontroly, očkujeme, vše co je třeba a mám jen minimální agendu kolem covidu, lidi držej, držej a super, nikomu po očkování nic nebylo, byla jedna solidní alergická reakce u paní alergičky – druhá dávka, ta už více tuto vakcínu dostat nemůže, ale jinak nic, dobře to zvládli

asi jim fakt na nástěnku vyrobím poděkování za to, že svým očkováním a ochotou ulehčili situaci jak sobě, tak i okolí, ale i nám, zdravotníkům

:potlesk: :potlesk:

děkuji jim za to, opravdu ze srdce

Příspěvek upraven 27.10.21 v 00:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
27.10.21 00:20
@Borrealis píše:
V životě jsem zde neviděla diskusi, : „očkovala jsem se“

a že by tam někdo žadonil, po dalších spoluočkovancích, aby byly zajedno a jásaly nad očkováním

zatímco diskuse békací " bééé očkovat se nenechám" kde se následně béká jak je svět strašnej a okolí strašný a to očkování jak ja straaaašnýýý jsou tady zakládány snad obden

proč s tím pořád otravují, chápete to někdo?

nízké sebevědomí? potřeba najít spolutrpitele? evangelizace nové víry?? no nefim

Myslím, že je v tom vnitřní nejistota. Přeci jen je to přejímání jakési spoluzodpovědnosti a jak vidno velká část populace ji neumí a nechce přijmout. Ale to je pouze má doměnka, která mi přijde pořád přijatelnější, než čipy, vyhlazení lidstva a ukrývání v armádě. Ale fakt nevím, ono i těch nepřizpůsobivých je hodně co vyhání očkovací týmy kamením a sprostotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75629
27.10.21 00:23
@robínek píše:
Založ! A zeptej se, jestli to má někdo stejně. To bude originální.
Ženský, pište! :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
27.10.21 00:24

@Trojlístek tak. Asi kdyby muž přišel s argumentem čipování nebo snahy o vyhlazení lidstva, tak bych s ním problém měla - ne s tím, že není očkován, ale že se chová jak magor :mrgreen: Ale jinak nemá potřebu vymýšlet ptákoviny, s dítětem si karanténu odkroutil, test do bazénu udělal, hospody nevymetal ani dávno před covidem, tak co. Rozvádět se s ním pro odlišnej postoj k očkování po dvaceti letech fakt nehodlám a myslím, že je to vzájemný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.10.21 00:25
@Trojlístek píše:
Myslím, že je v tom vnitřní nejistota. Přeci jen je to přejímání jakési spoluzodpovědnosti a jak vidno velká část populace ji neumí a nechce přijmout. Ale to je pouze má doměnka, která mi přijde pořád přijatelnější, než čipy, vyhlazení lidstva a ukrývání v armádě. Ale fakt nevím, ono i těch nepřizpůsobivých je hodně co vyhání očkovací týmy kamením a sprostotou.

ja si myslim, ze u nas je to i ty mentalite… treba v Portugalsku maj naockovany skoro vsechny lidi nad 12 let a tipuju, ze jakmile se schvali vakcina i pro deti mladsi tak tam doockuji taky i ty.
 https://www.novinky.cz/…hny-40375805

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.10.21 00:25

@Trojlístek

jaké přesně spoluzodpovědnosti?

já myslím že jde o plnou zodpovědnost – za sebe, za okolí, za své děti…zodpovědný člověk, který kouká kolem sebe se očkuje a vůbec to neřeší

zejména, je mu li nad 40 let

je mu li nad 60 tak se očkuje a ani nemrkne a hotovo a nebéká o tom někde v klubu seniorů

zažil o dost safra horší časy, než to, že mu bylo nabídnuto očkování na SARS virus, SARS znamená těžký akutní syndrom selhání dýchání a on to stále SARs je

i když teď ta indická snad opravdu mívá četněji ty mírné průběhy, ale stále to je SARs, nezapomínejme na to, nikdo nechceme ležet na ARO se SARs syndromem
kdy vám selhávají plíce a musíte na přístrojovou podporu, jinak už byste byl udušenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek