Neplodné a ZLÉ!! ;-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149013
12.3.19 22:15
@monty.python píše:
Věřící nejsme vůbec, psala jsem jinde, jsem přesvědčená, že moje máma trpí spasitelským komplexem :roll: Ale proč tolik, na to neumím odpovědět, vždy jsem se dozvěděla, že mám být vděčná, že nám dali život a vychovali nás :roll: Věřící, to je potom jiná kapitola.

Moje mamka byla z deseti dětí, ale to byla jiná doba. Proto mě napadá ta víra.
Tvůj postoj chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:16
@nostress píše:
To chápu. Dvanáct i mě přijde docela dost, i když se netajím tím, že velmi fandím mnohačetným rodinám. :kytka: Já zase znám několik jedináčků, kteří měli všechno, na co si vzpomněli, a oni si přáli pouze jedno-mít aspoň jednoho sourozence. :)

To jsou ty životní paradoxy, my si snad každý přáli-být jednou sám a jedináčkem, nemuset se pořád dělit, o někoho starat a svoje věci předat mladším, mladší zase mít něco nového a nezděděného :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.19 22:19
@monty.python píše:
To jsou ty životní paradoxy, my si snad každý přáli-být jednou sám a jedináčkem, nemuset se pořád dělit, o někoho starat a svoje věci předat mladším, mladší zase mít něco nového a nezděděného :oops:

To je pochopitelné. Každý chce to, co nemá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:23
@nostress píše:
Mohu se zeptat, proč měli tvoji rodiče tolik dětí?

Jak jsem psala, já to opravdu nevím, ptala jsem se nejen já a vždy se nám dostalo odpovědi, že máme být vděční, že nám dali život a vychovali nás :nevim: Můj bratr má teorii, že máma nechtěla nikdy makat a dřív bylo (dnes asi už ne), že ženě, která měla 11 dětí, patřil automaticky důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:25
@Anna766 píše:
Moje mamka byla z deseti dětí, ale to byla jiná doba. Proto mě napadá ta víra.
Tvůj postoj chápu.

Moje máma byla ze 3 dětí, táta má jen jednoho sourozence, takže ani jeden neměl početnou rodinu, ani jejich sourozenci nemají víc než 3 děti, nechápu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.19 22:27
@monty.python píše:
Dovolím si napsat, že 12 nemůže ve dvou zvládnout nikdo :nevim: A kolik jich máte celkem? Ono i hodně záleží na rozestupech, my jsme za sebou jako stupínky, největší rozdíl je po dvojčatech necelé 2 roky.

veřejně už to nepíšu, počítej zhruba polovinu vašich počtů :kytka: Rozestupy dva až tři roky, jak kdo :think: Takže zvládnutelné to je :think:
Znovu píšu, já tu rozhodně nejsem propagátor velkých rodin, byt se s řadou vícemamin přátelím :P Beru to jako jednu z variant, byt náročnější :think: Ale opravdu nehodnotím kvalitu ženy podle toho, kolik dětí porodila/vychovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:30
@pe-terka píše:
veřejně už to nepíšu, počítej zhruba polovinu vašich počtů :kytka: Rozestupy dva až tři roky, jak kdo :think: Takže zvládnutelné to je :think:
Znovu píšu, já tu rozhodně nejsem propagátor velkých rodin, byt se s řadou vícemamin přátelím :P Beru to jako jednu z variant, byt náročnější :think: Ale opravdu nehodnotím kvalitu ženy podle toho, kolik dětí porodila/vychovala :think:

Já mám v tomhle nestandardní měřítka, velká rodina je pro mě od 8 dětí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
12.3.19 22:31
@monty.python píše:
Jak jsem psala, já to opravdu nevím, ptala jsem se nejen já a vždy se nám dostalo odpovědi, že máme být vděční, že nám dali život a vychovali nás :nevim: Můj bratr má teorii, že máma nechtěla nikdy makat a dřív bylo (dnes asi už ne), že ženě, která měla 11 dětí, patřil automaticky důchod.

My jsme dva. Přesto s bratrem od mámy celý život slýchame stejné pindy typu " já ti dala život a ty se ke mně chováš tak a tak", " to mám za to, že jsem tě porodila?" " mně děkuj za život" bla, bla, bla… stačilo nevynyst koš s odpadky :roll: Omlouvám se, že tu plevelím, já jen že my s bratrem to měli podobně

Příspěvek upraven 12.03.19 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
12.3.19 22:32
@monty.python píše:
Moje máma byla ze 3 dětí, táta má jen jednoho sourozence, takže ani jeden neměl početnou rodinu, ani jejich sourozenci nemají víc než 3 děti, nechápu to :nevim:

Jednou jim to možná odpustíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:36
@Kelliee píše:
My jsme dva. Přesto s bratrem od mámy celý život slýchame stejné pindy typu " já ti dala život a ty se ke mně chováš tak a tak", " to mám za to, že jsem tě porodila?" " mně děkuj za život" bla, bla, bla… stačilo nevynyst koš s odpadky :roll: Omlouvám se, že tu plevelím, já jen že my s bratrem to měli podobněPříspěvek upraven 12.03.19 v 22:32

Já to tu vlastně taky plevelím :oops: Nechápu to, jestli mají děti proto, aby jim byl někdo vděčný? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:43
@Anna766 píše:
Jednou jim to možná odpustíš :hug:

Kdybych tu napsala všechno, tak by bylo jasné, že ta cesta k odpuštění je hodně vzdálená :oops: Plácám se v tom hodně a jsem ve stádiu, kdy nechci děti :oops: Už jsem tu diskuzi našla, kde jsem psala víc, tak ať to tady nezahltím :roll: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

A můj příspěvek z jiné diskuze pro dokreslení naší rodinné situace
@monty.python píše:
Pro mě je nejhorší, že moc dobře vím, co mám za problém, ale nezvládnu na něm zapracovat, nevím jak a mám pocit, že ani terapie mi nepomáhá :oops: Neměla jsem žádné moc dětství, zjednodušeně, mám 10 mladších sourozenců, jak postupně přibývali, musela jsem se o ně starat s nejstarší sestrou a ještě k tomu i o domácnost-vařit, prát, uklízet, se sestrou jsme jich prakticky 9 vychovaly a to je důvod, proč nechci děti, já už jich 9 měla :oops: Sestra taky nemá děti a ani partnera, má zajímavou práci, díky které cestuje po světě a jak sama říká, je konečně volná. Bratr, který byl třetí zase obstarával topení, údržbu domu i zahrady, takže je na tom podobně, bezdětný a nechce se vázat, jak on zase říká, jsme to ale frustráti :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.19 22:46
@monty.python píše:
Já mám v tomhle nestandardní měřítka, velká rodina je pro mě od 8 dětí :lol:

no vidíš, tak to jsme ještě podměráci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
12.3.19 22:47
@pe-terka píše:
no vidíš, tak to jsme ještě podměráci :mrgreen:

Tak se tady moc nevytahuj, jak jste velká rodina :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.19 22:51
@monty.python píše:

hmm, tak ted už ti rozumím, proč ta počáteční defenzíva :think: Byli jste hooodně zapřažení, na úkor vlastních zájmů a potřeb :nevim: Naše děcka jsou proti vám flákači :think:
Přeju ti, at se z těch traumat dostaneš, a abys u rodičů došla k odpuštění :think: A oni k pochopení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.19 22:52
@monty.python píše:
Tak se tady moc nevytahuj, jak jste velká rodina :P

ok, už mlčím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek