Neposílají děti do školy

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
PaníKadrnožková
26.9.19 22:25
@hanka.br. píše:
Netýrej se tím, co nemůžeš změnit. I když se ti podaří ty malý záškoláky nahnat do školy, jiný nebudou. Jejich život, jejich boj, ty bys to přece tak nechtěla. Co ti brání děti neposílat do školy? nic. Posíláš je tam, aby nevyrostly jako negramoti. A ostatní ať si dělají, co umí. Srovnala sis motivaci, to je dobře.

Souhlas. Nam vsem, co kazde rano vstaneme, odesleme deti do skoly a sami jdeme do prace, kupujeme si tramvajenky, platime daně a splacime hypoteky, nic nebrání zit svuj zivot jinak :lol: muzeme obdobne vyuzivat system, obchazet zakony atd. Ale neco nam brani nebo nas pudi to takto delat. Jsme tak spokojení. To je nas pribeh. Ja bych nemohla vopruzovat na socialkach a vyrvavat, na co mam narok a jaky jsem chudák. A neco me pudi podobne vychovavat sve děti. Proto me tito lide ne. serou, vim, ze mam uplne stejnou moznost a jsem stastna, ze mam i jine a vedome si vybiram delat dulezitou v praci a skvelou matku a jeste se s tim vytahovat na emiminu :jazyk:

• Upravit
30422
27.9.19 07:11
@Kačus82 píše:
Souhlas. Nam vsem, co kazde rano vstaneme, odesleme deti do skoly a sami jdeme do prace, kupujeme si tramvajenky, platime daně a splacime hypoteky, nic nebrání zit svuj zivot jinak :lol: muzeme obdobne vyuzivat system, obchazet zakony atd. Ale neco nam brani nebo nas pudi to takto delat. Jsme tak spokojení. To je nas pribeh. Ja bych nemohla vopruzovat na socialkach a vyrvavat, na co mam narok a jaky jsem chudák. A neco me pudi podobne vychovavat sve děti. Proto me tito lide ne. serou, vim, ze mam uplne stejnou moznost a jsem stastna, ze mam i jine a vedome si vybiram delat dulezitou v praci a skvelou matku a jeste se s tim vytahovat na emiminu :jazyk:

Což je přirozeně motivace, které se nic nevyrovná :mrgreen:. Tak ať máš hezký den :mavam:

• načítám...
PaníKadrnožková
27.9.19 08:24
@hanka.br. píše:
Což je přirozeně motivace, které se nic nevyrovná :mrgreen:. Tak ať máš hezký den :mavam:

Kez jsou vsechny bytosti na eM šťastné :mrgreen: :mavam:

• Upravit
65674
27.9.19 17:50
@hanka.br. píše:
Jenže potvrzení od lékaře nemá škola co vyžadovat a rodiče to moc dobře vědí.

to ale není tak úplně pravda. Pokud je to opakovaná absence bez důvodu, tak se domluví škola se sociálkou, doktorkou a rodiče musí s děckem v případě nemoci k doktorce a dostane to razítko. Případně se volá doktorce a ta řekne ano, byli tu, ne nebyli. Může/nemůže do školy. Děje se to tak naprosto běžně, a to už dlouhé roky. Alespoň v našem městě.

• načítám...
30422
27.9.19 18:12
@vokishka píše:
to ale není tak úplně pravda. Pokud je to opakovaná absence bez důvodu, tak se domluví škola se sociálkou, doktorkou a rodiče musí s děckem v případě nemoci k doktorce a dostane to razítko. Případně se volá doktorce a ta řekne ano, byli tu, ne nebyli. Může/nemůže do školy. Děje se to tak naprosto běžně, a to už dlouhé roky. Alespoň v našem městě.

No jo, teorie…

• načítám...
65674
27.9.19 18:15
@hanka.br. píše:
No jo, teorie…

No u nás praxe. Vím, že to tak fakt funguje.

• načítám...
jahuhudka
27.9.19 19:07
@vokishka píše:
to ale není tak úplně pravda. Pokud je to opakovaná absence bez důvodu, tak se domluví škola se sociálkou, doktorkou a rodiče musí s děckem v případě nemoci k doktorce a dostane to razítko. Případně se volá doktorce a ta řekne ano, byli tu, ne nebyli. Může/nemůže do školy. Děje se to tak naprosto běžně, a to už dlouhé roky. Alespoň v našem městě.

Tonje protizakonny postup.

• Upravit
65674
27.9.19 20:21
@jahuhudka píše:
Tonje protizakonny postup.

Ale funguje. A ti rodiče s tím zřejmě souhlasí, nebrání se.

• načítám...
jahuhudka
27.9.19 20:34
@vokishka píše:
Ale funguje. A ti rodiče s tím zřejmě souhlasí, nebrání se.

Nu ja bych se treba branila a nemohli by nic :nevim: Nevidim jediny duvod, proc mit razitka v zk napr, z gynekologie, psycholiogie, psychiatrie (dosad cokoliv) je to soukroma vec dokud sama nerozhodnu jinak.

• Upravit
65674
27.9.19 20:53
@jahuhudka píše:
Nu ja bych se treba branila a nemohli by nic :nevim: Nevidim jediny duvod, proc mit razitka v zk napr, z gynekologie, psycholiogie, psychiatrie (dosad cokoliv) je to soukroma vec dokud sama nerozhodnu jinak.

Tak já je jako zaměstnanec taky nosím.

• načítám...
jahuhudka
27.9.19 20:57
@vokishka píše:
Tak já je jako zaměstnanec taky nosím.
:nevim: dite neni zamestnanec. A neni moje povinnost toto dodavat. Vzdy musi stacit potvrzeni od rodice
  • Upravit
65674
27.9.19 20:59
@jahuhudka píše: :nevim: dite neni zamestnanec. A neni moje povinnost toto dodavat. Vzdy musi stacit potvrzeni od rodice

chápej, u normálních rodičů ano. Ale u děcek, kde se už řešila neomluvená absence, je lepší taková domluva. Rodiče se aspoň trochu bojí sociálky, tak proto spolupracují. Nebuzerují se tak ti běžní.

• načítám...
66852
27.9.19 21:00

@vokishka kdyby se toho ujal právník, je po zavedené praxi. @jahuhudka má pravdu. Neexistuje zákon, který by nutll lékaře či rodiče poskytovat tyto informace.

• načítám...
jahuhudka
27.9.19 21:04

@vokishka ja tomu tozumim, nicmene nemohou pouzivat svoji prevahu socialniho uradu protizakonne. Urcite by se nasli i jine legalni mechanismy.

• Upravit
65674
27.9.19 21:08
@jahuhudka píše:
@vokishka ja tomu tozumim, nicmene nemohou pouzivat svoji prevahu socialniho uradu protizakonne. Urcite by se nasli i jine legalni mechanismy.

Jaké? Aby to bylo pro školu dostupné a nemusela vyčlenit člověka, který by se zabýval jen záškolákama (některé už hledala i policie dopoledne.).

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m