Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Kačus82 píše:
Souhlas. Nam vsem, co kazde rano vstaneme, odesleme deti do skoly a sami jdeme do prace, kupujeme si tramvajenky, platime daně a splacime hypoteky, nic nebrání zit svuj zivot jinakmuzeme obdobne vyuzivat system, obchazet zakony atd. Ale neco nam brani nebo nas pudi to takto delat. Jsme tak spokojení. To je nas pribeh. Ja bych nemohla vopruzovat na socialkach a vyrvavat, na co mam narok a jaky jsem chudák. A neco me pudi podobne vychovavat sve děti. Proto me tito lide ne. serou, vim, ze mam uplne stejnou moznost a jsem stastna, ze mam i jine a vedome si vybiram delat dulezitou v praci a skvelou matku a jeste se s tim vytahovat na emiminu
Což je přirozeně motivace, které se nic nevyrovná
. Tak ať máš hezký den ![]()
@hanka.br. píše:
Což je přirozeně motivace, které se nic nevyrovná. Tak ať máš hezký den
Kez jsou vsechny bytosti na eM šťastné
![]()
@hanka.br. píše:
Jenže potvrzení od lékaře nemá škola co vyžadovat a rodiče to moc dobře vědí.
to ale není tak úplně pravda. Pokud je to opakovaná absence bez důvodu, tak se domluví škola se sociálkou, doktorkou a rodiče musí s děckem v případě nemoci k doktorce a dostane to razítko. Případně se volá doktorce a ta řekne ano, byli tu, ne nebyli. Může/nemůže do školy. Děje se to tak naprosto běžně, a to už dlouhé roky. Alespoň v našem městě.
@vokishka píše:
to ale není tak úplně pravda. Pokud je to opakovaná absence bez důvodu, tak se domluví škola se sociálkou, doktorkou a rodiče musí s děckem v případě nemoci k doktorce a dostane to razítko. Případně se volá doktorce a ta řekne ano, byli tu, ne nebyli. Může/nemůže do školy. Děje se to tak naprosto běžně, a to už dlouhé roky. Alespoň v našem městě.
No jo, teorie…
@hanka.br. píše:
No jo, teorie…
No u nás praxe. Vím, že to tak fakt funguje.
@vokishka píše:
Tonje protizakonny postup.
@jahuhudka píše:
Tonje protizakonny postup.
Ale funguje. A ti rodiče s tím zřejmě souhlasí, nebrání se.
@vokishka píše:
Ale funguje. A ti rodiče s tím zřejmě souhlasí, nebrání se.
Nu ja bych se treba branila a nemohli by nic
Nevidim jediny duvod, proc mit razitka v zk napr, z gynekologie, psycholiogie, psychiatrie (dosad cokoliv) je to soukroma vec dokud sama nerozhodnu jinak.
@jahuhudka píše:
Nu ja bych se treba branila a nemohli by nicNevidim jediny duvod, proc mit razitka v zk napr, z gynekologie, psycholiogie, psychiatrie (dosad cokoliv) je to soukroma vec dokud sama nerozhodnu jinak.
Tak já je jako zaměstnanec taky nosím.
@vokishka píše:
Tak já je jako zaměstnanec taky nosím.
@jahuhudka píše:dite neni zamestnanec. A neni moje povinnost toto dodavat. Vzdy musi stacit potvrzeni od rodice
chápej, u normálních rodičů ano. Ale u děcek, kde se už řešila neomluvená absence, je lepší taková domluva. Rodiče se aspoň trochu bojí sociálky, tak proto spolupracují. Nebuzerují se tak ti běžní.
@vokishka kdyby se toho ujal právník, je po zavedené praxi. @jahuhudka má pravdu. Neexistuje zákon, který by nutll lékaře či rodiče poskytovat tyto informace.
@vokishka ja tomu tozumim, nicmene nemohou pouzivat svoji prevahu socialniho uradu protizakonne. Urcite by se nasli i jine legalni mechanismy.
@jahuhudka píše:
@vokishka ja tomu tozumim, nicmene nemohou pouzivat svoji prevahu socialniho uradu protizakonne. Urcite by se nasli i jine legalni mechanismy.
Jaké? Aby to bylo pro školu dostupné a nemusela vyčlenit člověka, který by se zabýval jen záškolákama (některé už hledala i policie dopoledne.).
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Souhlas. Nam vsem, co kazde rano vstaneme, odesleme deti do skoly a sami jdeme do prace, kupujeme si tramvajenky, platime daně a splacime hypoteky, nic nebrání zit svuj zivot jinak
muzeme obdobne vyuzivat system, obchazet zakony atd. Ale neco nam brani nebo nas pudi to takto delat. Jsme tak spokojení. To je nas pribeh. Ja bych nemohla vopruzovat na socialkach a vyrvavat, na co mam narok a jaky jsem chudák. A neco me pudi podobne vychovavat sve děti. Proto me tito lide ne. serou, vim, ze mam uplne stejnou moznost a jsem stastna, ze mam i jine a vedome si vybiram delat dulezitou v praci a skvelou matku a jeste se s tim vytahovat na emiminu