Neposlouchá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
13.7.13 15:05

@00000 pomáhám třeba tak, že sestrkávám nohou hračky k sobě na hromádku, takže jich pak poberou víc naráz, nemusejí je hledat, kam že to ukazuju. Vzdor nezastavíš, je to přirozená fáze vývoje. To neznamená, že budeš dítěti povolovat, jen neuvidíš výsledky svého snažení hned a budeš mít pocit, že je důslednost k ničemu. Až ta první puberta odezní, tak najednou zjistíš, že dítě umí poslechnout :lol: Zastavovat vzdor je jako povodeň, nezastavíš, musíš se snažit co nejlépe zabezpečit objekty před vyplavením a čekat až voda opadne, pak je to zase k žití :lol: Pro mě je prvorozený syn takové světýlko na konci tunelu, z prvotního vzdoru už vyrostl a teď poslouchá hezky, někdy třeba remcá, ale poslechne. Druhorozený v tom lítá teď nejvíc, není dne, kdy by neřval :roll: Těším se, že za rok touhle dobou už bude rozumnější a půjde se v klidu na spoustě věcí domluvit (a budu zas vyšilovat ze třetího…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.13 15:16

Já mám děti tři-kluk 13,holka 8 a kluk 3,5. Ve dvou letech nikdy žádné s dětí samo neuklízelo a taky je brzo na systém, že schová jednu hračku, než vytáhne další. Oni totiž potřebují zrovna všechny :lol:. Zavedla jsem to postupně s mou pomocí-já držela bednu a oni ukládali a když už více chápali, tak uklízeli pod dohledem a já jim třeba říkala, kam co mají dát, to je bavilo. Období vzdoru je fakt lepší přejít, nevšímat si a nechat vyvztekat, třeba i v obchodě, ať si každý myslí co chce. Dítě pak zjistí, že na tebe vztek neplatí a je to v pohodě :D. Mám to odzkoušené :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
13.7.13 22:51

@Gladys Přirovnání k povodni se mi líbí :)
Hračky jsem jí v pokoji uklidila, ještě má nějaké v kuchyni a na koupání, takže bez nich úplně není. Koukala jak puk a pak povídá, že jsem je dala dětem (nevím, kde to vzala). Řekla jsem jí, že ne, že jsem je jen schovala, když je nechtěla uklidit.
Večer vyházela skříňku v koupelně a na první vybídnutí všechny věci posbírala. Tak já nevím, co to bylo.
@břidoček Jen chci, aby na vybídnutí byla schopná uklidit. I když je fakt, že jsem jednu dobu zkoušela, že uklidíme jedno a pak vytáhneme druhé a ona to pochopila hned a pak sama začala uklízet, aby už měla to druhé. Je to s ní jak na klouzačce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí