Neposlušný Jorkšír

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18651
3.1.09 14:21

vycházky? Už jste se někdy nechali vláčet psem na vodítku při čemž na kočáře Tom a ještě slovně ovládali Honzíka? Nebo volně v lese? Prima, odvolat Čerta od honění srny - nemožné! a když mlátil do Kolouška košíkem, ten mu neutek, tak mi taky do smíchu nebylo.

Já vím neměli jsem si ho brát, když na něho nestačíme, ale on by jinak zůstal v útulku a je to jediný živáček co po sestře zůstal, děti naštěstí neměla.

Jak ho na zahradě zabavit? Míče (ani když mu ho házíme)si nevšímá a jen běhá kolem plotu a štěká…Kluci si ho v podstatě bez náhubku vůbec nemůžou pohladit. Ne že by jim něco udělal to ne, ale není to technicky možný, pořád poskakuje, očmuchává, olizuje… Ten pes je prostě pořád v pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
3.1.09 14:46

Lacenko , když to tak čtu, to už je vážně na osobní kontakt s cvičitelem, Lusie už se nabízela, já být tebou, tak to beru. Stačí pár hodin, ne na to aby se naučil pes, to bude na dlouho, ale na to, aby ses naučila ty, co s ním. Ber to tak, že pes potřebuje pomoct, protože očividně má pocit, že on je vůdcem smečky, takže on za ní má zodpovědnot. To je pro psa hodně stresující. Pokud je agresivní na ostatní psi a děti, je tam špatná socializace, je to běh na dlouhou trať, ale vše se dá usměrnit, neříkám dovést k dokonalosti, ale minimálně kvůli dětem zapracovat na agresivitě, to, že se zatím nic vážného nestalo je spíš štěstí a náhoda.

Držím palce, aby vše dobře dopadlo. Jinak na té fotce vypadá úžasně, takový čertisko flekatý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.1.09 12:12

Lusie děkuji za radu a zkusím našeho Bena a okolnosti trochu víc popsat. Pelech má v předsíni, kde je přes den, když jsme pryč a v noci, když spíme. Jinak je puštěný. Na sedačku ani do postele nesmí. Bohužel trošku využívá návštěv, který jsou z něj odvázaný, takže, když u nás někdo je, tak se snaží propasírovat na sedačku, netolerujeme to a posíláme ho dolů. No a průšvih je, když holka marodí, protože ona ho dolů sundavá jen když jí začne zlobit, to pak na něj ječí, ale předtím si ho na sedačce nějakou dobu nechá /teda když u toho nejsem já/. Vysvětluju jí to, zakazuju, ale poměrně zbytečně :evil:
Ben chodí na kočkolit v předsíni a když jsou zavřený dveře na záchod, tak je to v pořádku, ale když zůstanou otevřený, tak je to jasný. Když mám čas, tak je schválně nechám otevřené a chodím kontrolovat a chválím ho, když tam nic není, ale pak se někde zaseknu a už je louže. Nechci ho bít za něco u čeho jsem ho nechytila, takže jsem ho vždycky odnesla k louži, tam jsem ho čapla za kůži na krku, vynadala a odnesla do pelíšku, jenže to nemělo výchovný efekt žádný, jen on když jsem ho nesla k louži tak se třepal jak osika, tak jsem vynechala nošení za kůži na krku o to víc a důraznějc mu nadávám do pochcánků, smraďochů apod. :lol:
Na jednu stanu to je sranda, když jdu na záchod a vidím, jak on se snaží proplížit do pelechu sám, ale tolerovat to nemůžu a ani nechci, takže i když je úspěšný, tak ho z pelechu vytáhnu a jdeme k louži. Jo a když u záchodu hlídkuju, tak tam nejde, no zmetek :wink:
Samozřejmě netoleruju ani vrčení ani nic jiného, vždy má jisté, že skončí v pelechu a zavřou se dveře do předsíně než vychladnu a vždy ho seřvu, jo a do pelechu ho nesu za kůži na krku, to už tolerantní nejsem, protože je mi jasné, že tady jde o hierarchii a tohle si prostě dovolit nesmí.
Jak jsem to tady tak četla - je to vážně velmi poučné - tak jsem si neuvědomila /jsem začátečník, předchozí pes byl z útulku a vychovaný, jen chronický útěkář a uštěkaný, proto jsem chtěla teď klidného-haha/, že jeho postavení v hierarchii rodiny mu musím neustále dávat najevo, nějak jsem měla pocit, že už to pochopil :)
A taky je mi teď jasné, kde dělám chybu, co se týče dcery, Ben totiž samozřejmě žárlí, když se s ní jdu mazlit večer před spaním, tak se snaží upoutat pozornost a já ho pro klid drbu nohou a teď mi došlo, že pro něj to znamená, že je minimálně na stejné úrovni jako dcera, ale vzhledem k tomu, že teriéři jsou nafoukanci, tak se určitě cítí na výši :lol: Tak to budu muset změnit.
Ještě jestli mi poradíte, chtěla bych ho zklidnit, co se štěkání týče, tak ho okřikuju slovem nesmíš!, ale zase mi okolí říká, ať to nedělám, že tím krotím jeho přirozenou ochranu teritoria, ale mně se zdá, že je vyštěkávání až přespříliš, jaký na to máte názor vy?
Moc děkuju za chovatelské okénko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
4.1.09 13:37

Ahojky holky, tak mě napadá další otázka,jak mám našeho Jorka naučit , aby jedl granule?Já vim blbá otázka , ale vysvětlim.Když byl ještě uplně malinký , tak jsme mu začaly dávat takový ty masový kapsičky , jenže problém v tom vidim ted když už je dospělý , protože nic jiného než ty kapsičky nechce žrát.Zrovna včera jsem zkusila to , že jsem mu ty kapsičky nedala, dostal jenom misku s granulema a radši ani do dneška nežral, jenže takhle to přeci nejde. :? :? :? Když jdeme na návštěvu k mým rodičům nebo k rodičům mého přítele , tak tam si granule dá.Vim asi mi napíšete , že už je pozdě ho cokoli odnaučovat , ale třeba taky ne. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.1.09 13:54

Oli - vyhladovět!! Já když našemu koupím konzervu a pár dní mu ji do těch granulí míchám, tak pak taky suchý nechce. Je ochotný nežrat i 4dny. Ale pak si to rád rozmyslí… a nebo začni postupně a k těm kapsičkám přidávat jednu dvě granulky a pozvolna a nenápadně ho prostě ošiďte… Ale na radění jsou zde povolanější, tak třeba navrhnou jiný postup. Chápu že 4denní hladovka u Jorka by asi fakt nešla, nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.1.09 16:58

Olusho , bojuju s tím samým, ale u kocoura. Před vánoci jsem koupila výhodné balení Whiskas kapsiček, tak si Garíček šmakoval a pak jsme jeli na nákup do Tesca a oni měli jen granule Propesko, tak jsem je vzala. Žere to jen když už mu nic jiného nezbude. Já mu je teda nemilosrdně sypu, přeci nevyhodím 2kg granulé jen proto, že milostpánovi nejedou. Mimochodem radši teď psům užírá jejich granule…

Takže má rada je vyhladovět. Když mu to budeš míchat s konzervou, je možně, že vyžere konzervu a granule nechá (znala jsem kočku, která byla schopná žrát maso s rýží a tu rýži blemcat kotkem tlamy ven…) Maximálně bych zkusila zalít trochou vývaru, třeba z křidýlek, aby to neměl tak tvrdý.

Hlady nechcípne, neni pitomej. Ale tím pádem nedávat ani žádné pochoutky, piškotky, aby opravdu rychle vytrávil.

Jen se ujisti, že má v pořádku zuby, tj.nemá zarudlé oteklé dásně, žádný zub se mu neviklá a tak, kdyby je nechtěl kvůli bolesti. A že jsou granule dostatečně malé,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.1.09 17:04

Kadlino , se štěkáním moc neporadím, Píďa teda štěká už jen občas a nejlépe reaguje na Drž hubu! :oops:

Ale beru to tak, že když štěkne párkrát, tak fajn, je to jeden ze způsobů komunikace. Jen nesmí štěkat jak šílenec dýl.

Zase Eliáš neštěká téměř vůbec, ale kňourá. Jako skučí, ale zkrátka proto, aby na sebe upozornil. A přitom furt pochoduje, cvaká drápama o zem, lehne/zřítí se na zem, za deset vteřin se zvedne a jde jinam… Je to neuvěřitelně otravný. Si člověk nevybere :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.1.09 20:34

Já chápu, že o němým psu si asi nejspíš můžu nechat jen zdát :lol: , ale on právě občas vyštěkává i když zatahuju žaluzie, nebo hučí pračka apod. To je na palici. Mě zajímá, jestli utlumovat nebo, protože pár lidí mi tvrdilo, že „hlídá“ a to že mu nemám rozmlouvat, ale já bych ho omezila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
13.1.09 18:54

ahojky pejskařky :-)

sice mám trošinku větší plemeno (hihi) ale ze zvědavosti jsem k vám nakoukla. Nečetla jsem všechno ale dvě věci mi tu zaujaly a zkusila bych poradit :wink:
S tím štěkáním, je mi jasný, že to jsou teriéři, naprosto samostatný a živý zvířata, ale třeba to pomůže. Nejdřív ho zkus naučit štěkat na povel, když se tohle naučí tak ho pak můžeš naučit přestat štěkat na povel. Tím mu nebudeš bránit hlídat teritorium, ale zas budeš mít prostředek jak nežádoucí štěkání utišit. Kdybys potřebovala poradit jak tak dej vědět, ale počítej s tím, že to není na týden :wink:

No a k tomu jídlu, už to tu proběhlo, taky jsem se s tím setkala u jednoho s mých psů, konkrétně u trp. pinče.. jak raděj holky, vyhladovět, neboj, on hlady neumře, na to jsou dost chytrý. Jen bych ten přechod na granule určitě nedělala takhle násilně, protože by potom mohl mít zažívací problémy. Nejdřív mu přidávej do toho na co je zvyklý granule (neměň značku!!!) pokud je tam bude nechávat, tak je namoč předtím do teplé vody aby změkly a rozmačkej je. Pomalu cca týden by to mělo trvat než vyrušíš ty taštičky, přidávej pokaždé méně a méně. Hlavně mu jídlo nenechávej déle než cca 15-20 minut. Misku seber, dej do ledničky a nabídni mu to při dalším krmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.09 16:36

Odnaucit stekani

Ahoj,

ja mam 1,5 stareho jorka, mame u bytu obrovskou terasu, na ktere je Jonas od jara do podzimu. Ze zacatku neustale stekal na vsechno, co se jen trochu mihlo kolem. Odnaucili jsme ho to az tak, ze jsme mu rekli „ticho“ a do obliceje jsme mu strikli rozprasovacem vodu. Dneska, kdyz uz ten rozprasovac jenom vidi (slysi) ztichne.

• Citovat
  • Upravit
duuupka
16.6.09 17:32

Ahoj, jestli někdo chcete, tak na yorkie.xforum.cz je nás spousta bláznů do jorků a rádi poradíme a podělíme se o zkušenosti. Všechny nové jorkšíráčky rádi přivítáme :wink:

• Citovat
  • Upravit
jamova
14.10.11 14:10

vztek?

Dobrý den…máme doma 9-měsíčního jorkšírka :-P je to náš miláček a bojím se,že to ví moc dobře.Udělali jsme ukrutnou chybu v tom,že jsme ho neustále chovali a všude brali sebou.Dnes…když má být třeba jen 20 minut sám,po příchodu domu je to na hlavu…tapety strhané…ikdyž dostane,udělá to znovu.Zaleze pod stůl a klepe se strachy,ale stejně to udělá.Jak ho to mám odnaučit?Jinak s čůráním máme velice,ale velice dobré pocity.Dovezli jsme si ho v 5 týdnech a od 7 týdnů nečůral jinam,nežli na plenu.Nikdy se nestalo,aby čůral,nebo kakal jinde.Poslechne na slovo,ale nesmí být sám.Myslíte si,že nám to opravdu dělá naschvál,že jsme ho tam nechali?Díky za odpověď :-P

• Citovat
  • Upravit
Poki123
27.12.11 13:28

Jen chci říct že jak ti tu radila čičinka trhnout to nedoporučuji jen když má pejsek kšíry když má normální obojek tak mu můžeš poranit krční páteř..

• Citovat
  • Upravit
Poki123
27.12.11 13:33

jamova:Ano nejvíc pravděpodobné to je že to pejsek dělá naschvál a nemusí to být tím že jste ho hodně chovali nebo tak jorkové jsou plemeno které chce mít přehled o rodině pokud už ani plácnutí přes zadeček nepomáhá měli by jste co nejvíce věcí z pokoje které trhá atd..odstranit tím mu nedáte možnost to dál dělat a možná si časem odvikne..

• Citovat
  • Upravit
Poki123
27.12.11 13:38

lacenka:Stím si vůbec nedělej starosti pes když ví že tam ta miska je tak ti hlady neumře hlavně nepovoluj ve výchově a konzervy na minimum omez

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný