Nepoznala jsem, že jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
23.12.09 20:07

Také jsem chtěla napsat hlavně gratulaci - už dřív, ale smázla jsem to. Ale když to nakonec píšou i ostatní. Asi jako Lentilka a ještě někdo dál to vidím. Miminko je zázrak, ale tvoje manželství ...... no nevím.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
23.12.09 20:08

Vedle ve vesnici odvezli paní se žlučníkem,po nějaké oslavě,měla doma už 14ti a 12tileté děti a on to nebyl žlučník,ale porodní bolesti.Nemohla jsem pochopit,že to nepoznala,pohyby a tak,no nepoznala.Takže nejsi sama.
Nevím,jaké máš problémy v manželství,ale nemyslím,že příchod dalšího dítěte něco změní.Každopádně ti přeju,aby bylo vše OK.

• Citovat
  • Upravit
23505
23.12.09 21:54

Teda to koukám 8-o 8-o 8-o každopádně k mimi veliká gratulace a ten zbytek… jak řekla Lentil, snad to bude dobrý. Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
23.12.09 22:27

Holky, moc vám všem děkuju za podporu!!! A samo, že za gratulace taky!!! :hug:
Na Štědrý den ráno jedeme k našim, ale rozhodla jsem se jim to říct až na Boží hod, abych jim „nepokazila“ Vánoce ;) Taťka bude určitě rád, protože ten nic o našich problémech s manželem netuší. Maminka to ponese hůř, protože mě bude litovat. Ví, že smlouva je sepsaná, já odstěhovaná… a těší se, až to dotáhnu do konce. Od začátku si s mým manželem nesedli. Nedávala to najevo, ale mně to narovinu říkala s tím, že na tom nakonec nezáleží, jestli ho má ráda ona. Hlavní je, že ho mám ráda já. No, láska nějak vyprchala po tom všem, co mi dělal. … Však některé, které jste sledovaly diskusi „Manželství vs. podpatky“ víte… Jen jsem se ještě nedostala se k ní vrátit a popsat další vývoj situace. Snad to brzy napravím. Ale musím brzy, protože porod se blíží :lol:
Manžel teď seká latinu, dokonce se snaží mi pomoct s malou, abych ji moc netahala kvůli těm zádům, takže ji třeba vytahne z vany nebo dá do postýlky. Dřív nemyslitelné. Jo, a poprvé hlídal a pustil mě ven na nákup dárků!!! Nedovedete si představit ten neuvěřitelný pocit být venku po roce a půl a bez dítěte… Budu ho muset teď víc zapřáhnout, když budeme 4. Dneska jsme se o tom bavili, že nemám nárok to zvládnout. Rozhodně nechtěl, abych otěhotněla, takže schválně mi to neudělal. Naopak mi ještě v neděli říkal (to když jsem zjistila // a netušila stáří miminka), že bych měla jít na potrat, že si myslí, že toho na mě bylo už dost a měla bych si konečně odpočinout a ne se zase stresovat… Ale to, že jsem ve 14 týdnu, všechno vyřešilo za nás. Holky, přiznám se, že kdybych to zjistila dřív, tak nevím, nevím, jak by to dopadlo..... Stydím se za ty myšlenky, ale … Třeba mě chápete. Nakonec jsem cítila obrovskou úlevu, když mi doktor řekl, že „už se s tím nedá nic dělat“. Tím se to všechno vyřešilo. Hhned mě poslal na NT screening, kde mi řekli, že mimi je zdravé, vady 1:29000, a pak když jsem viděla ten nosík a prstíky… začala jsem se strašně těšit. :andel:
Nejsem si jistá, jestli tato okolnost naše manželství nakonec zachrání, ale zkusím to. Právníkovi se stydím zavolat. Ten mě sežere zaživa. Jen mě zase čeká stěhování zpátky k němu, z čehož moc radost nemám, ale v mém bytě bychom se asi 4 těžko jeden druhému vyhýbali ;) Největší strach teď mám z toho oznámit to mámě. Bude mít na jednu stranu radost, ale na druhou stranu ví, že se tímto k němu uvážu a nebudu mít sílu odejít. Ona je striktně proti rozvodům, ale když viděla, jak trpím, tak by v mém případě udělala i výjimku a s rozvodem by souhlasila.
No, nebudu se dopředu stresovat, nějak to dopadne. To miminko beru opravdu jako dárek pod stromeček a jako znamení shůry, že ještě není vše ztraceno. Říkám si, že kdyby to Bůh nechtěl, tak mě nenechal otěhotnět, nedopustil by tak šílenou a nepravděpodobnou náhodu, že by první vajíčko, které mé tělo po porodu vyprodukovalo, oplodnila nějaká zatoulaná spermie,a pak by taky tak dlouho nečekal s tím, abych to poznala, že jsem těhotná. Asi to tak všechno mělo být. Řekla jsem to zatím mým dvěma nejlepším kamarádkám, které celou moji situaci znají a můžu říct, že tak upřímně vyděšené lidi jsem hooodně dlouho neviděla. Myslím, že všichni z okolí, kteří jsou zasvěceni budou pěkně v šoku. Nejsem si jistá, jestli jsem ten typ člověka, který rád šokuje. :roll: A tohle fakt není sranda. Ty kamošky fakt nevěděly, jestli gratulovat nebo mi soucitně říct něco utěšujícího :lol: Ale já beru jen gratulace :dance: Hold, mělo to tak být, tak se s tím nějak poperem a uvidíme - třeba to opravdu bude jen k dobrému.
Jsem ráda, že jste reagovaly. Moc mě to potěšilo. Jsem s tím „štěstím“ pořád sama, jak to nechci zatím moc roztrubovat do světa, tak jsem měla potřebu to roztoubit aspoň tady :mrgreen:
Jen si říkám, že škoda, že jsem doma měla zrovna ten test. Kdyby ne, zajímalo by mě, jak dlouho bych žila ve sladké nevědomosti. Třeba až by mi praskla voda, tak by mě to trklo?!? To neeee. Určitě bych to poznala dřív. Kdyby to byl takový fotbalista jako byla Haňula, tak by mě to snad trklo, když by se mi na břiše dělaly boule. Taky jsem slyšela o případech, které zjistily těhotenství až na porodním sále, ale nikdy jsem tomu nevěřila. Třeba jsem mohla být jedním z nich :jazyk:
Holky, moc díky, přeju vám krásné svátky a do nového roku jen hodně zdraví, štěstí a lásky. Nic víc snad důležitějšího už není ;)

Jo, a ještě P.S. pro zasvěcené - manžel mi koupil kozačky na hoooděn vysokých podpatcích. Kráááásné!!!! Tak třeba to je další znamení, že se s ním něco děje a ještě není vše ztraceno :lol:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
23.12.09 22:28

Šmankote, to je román!!! Gratuluji všem, kteří dočetli až do konce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.12.09 23:14

Lujle díky za gratulaci :lol: já dočetla :mrgreen: .
Já moc nevěřím že chlap se dokáže změnit a napravit a na mě chlap šáhnout tak by šel i kdybych s ním měla 5 dětí,to se prostě nedělá a neznám žádného kterej by to dělal a pak prestal a spíše jsem racionální a věřila bych že chlap se změní jen na dobu-když ptáčka lapají pěkně mu zpívají :-? .Já mu prostě nevěřím s toho co jsem o něm zjistila s tvého psaní,ale opravdu od srdce ti přeju aby ti to Vám vyšlo,ale třeba to byl opravdu osud a vše se otočí.Doufám že nás budeš poctivě informovat :mrgreen: .Opatruj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
24.12.09 00:23

Tak před chvilkou jsem si přečetla tvou podpatkovou diskuzi..
Nechci Ti kazit radost z miminka a srdečně Ti přeji, aby se vše obrátilo k lepšímu a byla jsi šťastná opravdu si to po tom, co jsem četla zasloužíš..
Taky musim říct, že tě obdivuji, já bych to takhle dlouho nevydržela, mám se ráda a své dítě taky a to je přednější než ´´ rodina´´ jaká u vás do teďka fungovala..
A taky jsem přesvědčená, že udělá jednou, udělá znova..(vím, nečte se to hezky, ale jen píšu, jak to mám já a co si o tom myslím) ať už tu vánoční besídku u vás doma, či ruční výměnu názorů..Musíš ho asi mít hodně ráda (k tomu jsi se nevyjádřila, ale proč by jsi jinak setrvávala, že). (((Zároveň si uvědomuji, že bych měla některé manželovi mouchy přecházet(takové ty hloupé spory v domácnosti - jako opět vlasy ve vaně, nezatažená skříň, záclona apod. :mrgreen: . Jsou to kraviny, které když přidají k nějaké věci, která mě opravdu štve, tak mě dokáží pěkně vytočit..chudák :lol:)))
Jen bych chtěla, aby sis v sobě slíbila, že pokud se bude něco takového opakovat (některá věc o které jsi psala), budeš té lásky k sobě a svým dětem a to rozhodnutí uděláš!
Držím Ti palce ať se koná Vánoční zázrak a z tvého muže se stane anděl :andel:
Hodně štěstí a krásného zdravého chlapečka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mani
25.12.09 08:00

Nasilnik je nasilnik je nasilnik...

Lulje, prave jsem se zasvetila do tveho pribehu. S politovanim ti musim vyjadrit soustrast nad muzem, ktereho mas, pochazim z rodiny kde probihalo domaci nasili a ponizovani a musim ti rict,ze ON se nezmeni. TY musis odejit, musis, i kdyz s nim cekas druhe dite. Musis proto, aby te jednou nezabil, nebo nezmrzacil. Prosim, i kdyz te neznam,. prosim, udelej to. Nezustavej s nim!!! Necekej zmenu a uz vubec ne s prichodem nopveho ditete. Tvuj muz bohuzel patri do skupiny nasilniku a hajzlu, kterym pomoci neni. MYSLI NA SEBE A SVE DETI. Jsi silna zenska a zvladnes to sama. Sveho nasilnika k tomu nepotrebujes, vybudujes si daleko klidnejsi a spokojenejsi zivot bez nej.
PS: Pri cteni tveho pribehu se mi delalo zle, jak daleko jsi nasili pachane na tobe nechala zajit. Ten clovek patri za mrize a vykastrovat, sorry, nemuzu nic jineho k tomu dodat, tak se nezlob. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2143
28.12.09 13:59

Ahoj,
moc gratuluju k tehu a hlavne k tomu, ze je mimisek zdravej :kytka: Ale to ze se chces k manzelovi vratit mi rozum nebere :-? Uvazovala bych nad tim mozna tehdy, kdyby se mnou chtel navstivit treba manzelskou poradnu. Vas pripad je pro odborniky jako delanej a pochybuju ze se vse vyresi samo. Kazdopadne preju hodne stesticka at se rozhodnes jakkoliv!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
13.1.10 13:20

ahoj Luljíku,

teda já koukám 8-o
Obrovská gratulace k miminku a ať jsi v pořádku a šťastná.

Pa :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 13:40

Sauna

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda mrňou s se narodil v pořádku bez vad? Byla jsem teď dvakrat v sauně na trochu delší čas a mám z toho docela spatnou náladu, nevěděla jsem, že jsem těhotná. I když zpětně hodně věcí tomu nasvědčovalo.
@lulje píše:
Holky, potřebuju se jen vypovídat a případně se zeptat, jestli jste tohle taky náhodou některá neprožila.
Mám rok a půl starou dceru a ještě před 14 dny jsem kojila. MS od porodu žádná, ale i přesto jsme si s manželem „dávali pozor“. Antiko jsem nebrala kvůli křečovým žilám a jiným problémům.
S manželem máme delší dobu neshody a došlo to tak daleko, že jsem v září zašla za právníkem a sepsali jsme rozvodovou smlouvu. Teď jsme ji měli podepsat.
K tomu mi ted začaly problémy se zády, tak jsem kvůli braní silných léků musela přestat kojit. No, a během toho, co nekojím, jsem začala přibírat. Za týden 5 kg! Manžel mi v neděli řekl, že jsem přibrala jen na břiše a ještě si dělal legraci, že jsem s NĚKÝM otěhotněla. A já, abych ho uklidnila, jsem vytáhla těhotenský test, šla na WC, a vylezla celá bledá, protože na něm byly //. Manžel mě obvinil, že TO mám s jiným, když jsme spolu byli naposledy v září. Na druhý den jsem šla k doktorovi a ten mi potvrdil, že jsem ve 14 týdnu!!!! Sľa jsem do vývrtky.Miminko si samozřejmě necháme (stejně by bylo už pozdě něco řešit) a z rozvodu sejde. Zatím.
Zaráží mě ale jedna věc - když jsem byla těhotná poprvé, věděla jsem to snad od prvního dne. Cítila jsem to. Jak to, že teď jsem to nezjistila a necítila? Mám za sebou první trimestr a ani o tom nevím. Absolvovala jsem týden v termálech, každý týden sauna, tahala jsem těžké věci, vůbec se nešetřila, lítala po doktorech s bolavými zády..... A vůbec nic jsem netušila. jak říkám - MS jsem neměla už víc jak dva roky, takže podle té jsem to poznat nemohla.
Máte některá podobnou zkušenost? Jsem z toho pořád v šoku. Jeden den nic a druhý den vidím na ultrazvuku, jak na mě mává krásný malý kluk :roll:
  • Citovat
  • Upravit
3716
15.8.23 13:54
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda mrňou s se narodil v pořádku bez vad? Byla jsem teď dvakrat v sauně na trochu delší čas a mám z toho docela spatnou náladu, nevěděla jsem, že jsem těhotná. I když zpětně hodně věcí tomu nasvědčovalo.

Doktorka mi kladla na srdce, že mám během těhotenství dělat vše, co mi dělá radost. Já do sauny vědomě chodila celé své těhotenství, protože mě to baví a dělá mi to dobře. Děti mám naprosto zdravé, chytré, krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
15.8.23 14:02
@Fee-bee píše:
Doktorka mi kladla na srdce, že mám během těhotenství dělat vše, co mi dělá radost. Já do sauny vědomě chodila celé své těhotenství, protože mě to baví a dělá mi to dobře. Děti mám naprosto zdravé, chytré, krásné.

Saunování se pro těhotné dokonce považuje za poměrně vhodné (pokud jsou na to už zvyklé z dřívějška), ale až PO ukončení prvního trimestru. V průběhu prvních tří měsíců se naopak zásadně nedoporučuje, protože plod je ještě příliš citlivý na přehřátí a riziko vrozených vývojových vad (např. rozštěpu páteře) se výrazně zvyšuje.

Takže je super, že ačkoli ses neinformovala, tak jsi měla štěstí a tvým dětem to neublížilo… ale fakt nedávej takováhle nezodpovědná doporučení nikomu dalšímu. Jiné takovou kliku mít nemusejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
15.8.23 14:22
@BohunkaP píše:
Saunování se pro těhotné dokonce považuje za poměrně vhodné (pokud jsou na to už zvyklé z dřívějška), ale až PO ukončení prvního trimestru. V průběhu prvních tří měsíců se naopak zásadně nedoporučuje, protože plod je ještě příliš citlivý na přehřátí a riziko vrozených vývojových vad (např. rozštěpu páteře) se výrazně zvyšuje.Takže je super, že ačkoli ses neinformovala, tak jsi měla štěstí a tvým dětem to neublížilo… ale fakt nedávej takováhle nezodpovědná doporučení nikomu dalšímu. Jiné takovou kliku mít nemusejí.

Nikomu doporučení nedávám, jen píšu, jak jsem to měla já. Jo a škoda, že se nikdo neptal na alkohol v těhotenství, protože sklenka vína nebo piva mi také dělala radost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
16.8.23 12:05
@Fee-bee píše:
Nikomu doporučení nedávám, jen píšu, jak jsem to měla já. Jo a škoda, že se nikdo neptal na alkohol v těhotenství, protože sklenka vína nebo piva mi také dělala radost. :mrgreen:
8) :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky