Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, potřebuju se jen vypovídat a případně se zeptat, jestli jste tohle taky náhodou některá neprožila.
Mám rok a půl starou dceru a ještě před 14 dny jsem kojila. MS od porodu žádná, ale i přesto jsme si s manželem „dávali pozor“. Antiko jsem nebrala kvůli křečovým žilám a jiným problémům.
S manželem máme delší dobu neshody a došlo to tak daleko, že jsem v září zašla za právníkem a sepsali jsme rozvodovou smlouvu. Teď jsme ji měli podepsat.
K tomu mi ted začaly problémy se zády, tak jsem kvůli braní silných léků musela přestat kojit. No, a během toho, co nekojím, jsem začala přibírat. Za týden 5 kg! Manžel mi v neděli řekl, že jsem přibrala jen na břiše a ještě si dělal legraci, že jsem s NĚKÝM otěhotněla. A já, abych ho uklidnila, jsem vytáhla těhotenský test, šla na WC, a vylezla celá bledá, protože na něm byly //. Manžel mě obvinil, že TO mám s jiným, když jsme spolu byli naposledy v září. Na druhý den jsem šla k doktorovi a ten mi potvrdil, že jsem ve 14 týdnu!!!! Sľa jsem do vývrtky.Miminko si samozřejmě necháme (stejně by bylo už pozdě něco řešit) a z rozvodu sejde. Zatím.
Zaráží mě ale jedna věc - když jsem byla těhotná poprvé, věděla jsem to snad od prvního dne. Cítila jsem to. Jak to, že teď jsem to nezjistila a necítila? Mám za sebou první trimestr a ani o tom nevím. Absolvovala jsem týden v termálech, každý týden sauna, tahala jsem těžké věci, vůbec se nešetřila, lítala po doktorech s bolavými zády..... A vůbec nic jsem netušila. jak říkám - MS jsem neměla už víc jak dva roky, takže podle té jsem to poznat nemohla.
Máte některá podobnou zkušenost? Jsem z toho pořád v šoku. Jeden den nic a druhý den vidím na ultrazvuku, jak na mě mává krásný malý kluk ![]()
Ahoj.
Tak to je síla. Je to prostě silný jedinec, že se takhle uchytil. ![]()
A že jsi to nepoznala je normální, prostě jsi měla spoustu jinejch věcí na řešení a neměla jsi čas se pozorovat..
Tak přeji hodně štěstí v manželství a zdravé miminko!
moje babička se až ve 4 měsíci dozvěděla, že je těhotná s mojí mámou. měla doma v té době ani ne roční dítě, ms taky žádná, takže stejné.. že tehdy nebyly utzv je jedno, protože která z nás běhá co měsíc na gyn ![]()
přeju, aby s novým miminkem bylo všechno lepší ![]()
Ahoj, předně gratuluju, je hezké, že si mimi necháš.
Jen prosím pozor, byla jsi na RTG? Kdyžtak na to upozornit doktora na gyndě!! Udělají větší vyšetření. Jinak poznat jsi to nemusela, pokud nemáš těhu příznaky a taky jsi měla jiné myšlenky než se soustředit na sebe. Mám známou, která to poznala až v sedmém měsíci.
Ahoj Lulje,tak to je teda mazec,velika gratulace!!!..je mi lito,ze manzelstvi stoji za prd,sledovala jsem tvou drivejsi diskuzi ![]()
Mozna,ze jsi to nepoznala,protoze jsi tehu neplanovala a tudis absolutne neocekavala
,preju hodne stesti a klidu v manzelstvi!!!!
Teda, to je jak z románu. Palce ti držím o to víc, že jsem četla tvé předchozí diskuze a to, jak jsi popisovala manžela ve mě budilo hrůzu a děs. Další mimčo je samozřejmě fajn, ale bacha, se dvěma dětma se odchází mnohem hůř, než s jedním.Hodné štěstí M
Tedaaa!
gratuluji k chlapeckovi ![]()
Je to teda mazec,opravdu chapu ze jsi stale v soku!!!
No,i takove veci se stavaji…
Hlavne,at je chlapecek v poradku,at se doma vse uklidni a jsi v pohode!Preji moc a moc zdravicka!
Na druhou stranku…je to krasny a uzasny!Miminko jste proste meli mit,je zazkrak jak se uchytilo a jak jste ho vlastne udelali ![]()
Bez MS,sexu taky moc nebylo,neplanovane,malem jste se rozvedli…podle me,osud a verim,ze miminko vsechno spravi a zase vas da dohromady!
Je to teda poradny „bojovnik“ chce tady byt ![]()
Ja tedy uz nekojim,amtikoncepsi take zadna,davame si pozor a kdybych toto zjistila,asi by me trefil slak
mame doma 9ti mesicniho chlapecka a sourozence rozhodne neplanuji!
Krasne Vanoce!
Ahoj Lulje
no teda tak to je mazec…Ale moc gratuluji a hlavne jsem rada ze si miminko nechate.
No a zes to nepoznala-to vis melas mnoho jinych veci na ktere ses soustredila a resila a nemelas cas se pozorovat.
Preji aby se vse urovnalo a zdrave miminko.
Juj, to je další úžasný příběh. Přeji hodně štěstíčka a teď se šetři. To je ale dáreček na Vánoce co?
Jinak jsem slyšela o případech z okolí, kdy si např. holčina šla pro antikoncepci k doktorce a ta jí řekla, že jí další nenapíše, neboť za 4 měsíce rodí ![]()
Nebo mi přítula vyprávěl, jak do nemocnice přišla holka s bolestmi břicha, kouká na ní a povídá jí „Tak krom toho, že jste těhotná, tak vás ještě bolí břicho?“ a ona „Nene, já nejsem těhotná, to není možný, MS mám a sex jsem naposledy měla před pěti měsíci.“ Tak si přítula myslel, že už toho má v práci dost, ale holka vypadala viditelně těhotná. Tak udělali UZV, vzali krev a ono BINGO! ![]()
Ahoj Lulje!
Teda obrovská gratulace k těhu, no prostě to tak mělo být, prcek se držel zuby nehty a třeba to je znamení, které přispěje k záchraně vašeho manželství. Taková krásný předvánoční dárek.
K tomu, že jsi nepoznala těhu: když máš doma malé dítě, bolí tě záda, kmitáš a vůbec se nestíháš pozorovat, do toho trable s mužem, vůbec se nedivím tomu, že jsi mohla své těhotenství přehlédnout, případnou nevolnost jsi mohla přisuzovat lékům.
Tak přeju veselé těhotenství.
Kurnik, jsi mi nějaká povědomá podle nicku, ale vůbec se nechystám… Možná jsme si někde spolu psaly…
Luje - to je krásný příběh, na dnešní dobu už skoro nepředstavitelný… Moc mco gratuluji a neboj miminko bude nejspíš v pořádku a všechno dobře dopadne
Budu moc moc držet palce ![]()
Lulje - k miminku gratuluju, ale po Tvých předchozích diskusích k nerozvodu moc ne. Nevím, jestli jsi takový klikař nebo takový smolař. Asi od každého trochu.
lulje píše:
Holky, potřebuju se jen vypovídat a případně se zeptat, jestli jste tohle taky náhodou některá neprožila.
Mám rok a půl starou dceru a ještě před 14 dny jsem kojila. MS od porodu žádná, ale i přesto jsme si s manželem „dávali pozor“. Antiko jsem nebrala kvůli křečovým žilám a jiným problémům.
S manželem máme delší dobu neshody a došlo to tak daleko, že jsem v září zašla za právníkem a sepsali jsme rozvodovou smlouvu. Teď jsme ji měli podepsat.
K tomu mi ted začaly problémy se zády, tak jsem kvůli braní silných léků musela přestat kojit. No, a během toho, co nekojím, jsem začala přibírat. Za týden 5 kg! Manžel mi v neděli řekl, že jsem přibrala jen na břiše a ještě si dělal legraci, že jsem s NĚKÝM otěhotněla. A já, abych ho uklidnila, jsem vytáhla těhotenský test, šla na WC, a vylezla celá bledá, protože na něm byly //. Manžel mě obvinil, že TO mám s jiným, když jsme spolu byli naposledy v září. Na druhý den jsem šla k doktorovi a ten mi potvrdil, že jsem ve 14 týdnu!!!! Sľa jsem do vývrtky.Miminko si samozřejmě necháme (stejně by bylo už pozdě něco řešit) a z rozvodu sejde. Zatím.
Zaráží mě ale jedna věc - když jsem byla těhotná poprvé, věděla jsem to snad od prvního dne. Cítila jsem to. Jak to, že teď jsem to nezjistila a necítila? Mám za sebou první trimestr a ani o tom nevím. Absolvovala jsem týden v termálech, každý týden sauna, tahala jsem těžké věci, vůbec se nešetřila, lítala po doktorech s bolavými zády..... A vůbec nic jsem netušila. jak říkám - MS jsem neměla už víc jak dva roky, takže podle té jsem to poznat nemohla.
Máte některá podobnou zkušenost? Jsem z toho pořád v šoku. Jeden den nic a druhý den vidím na ultrazvuku, jak na mě mává krásný malý kluk
No teda
Tak kéž by to mělo happyend… Držím palce.
L.
Lujle nevim zda gratulovat,ale dítě je zázrak takže moc moc gratuluji a držím palce at je celé těhu pohodové.Já ti nevim,ale po tom co jsi s ním už zažila bych rozvod neodložila jen kvuli dítěti,proot že si myslím že to ho nezmění
,ale moc držím palce at se pletu..
K tomu nepoznání -znám asi 3 holky co to nepoznaly až do porodu,ale to mi přišlo divný
,ale nepoznat to do pohybu mi přijde normální,když na MS jsi nečekala
.
Moc držím palce a přeji Vám krásné vánoce
TAky nevím, jestli odložit rozvod kvůli dítěti je zrovna dobrý, no ale to je tvoje věc. ![]()
Jen jsem chtěla napsat, že já jsem se dozvěděla, že jsem těhotná až ve 12. týdnu. Těhotenský test byl negativní, dr. řekl, že těhotná nejsem, krevní testy (to jsem mohla být asi ve 4. týdnu
) taky negativní. Dr. mi řekl, ať příjdu za 2 měsíce. Tak jsem tam pak nakráčela s tím, že mám určitě nějakou hormonální poruchu a že takhle určitě neotěhotním. No neotěhotněla jsem, byla jsem už ve 12. týdnu. Ale bylo to super, žádný nervy, jestli se udrží nebo ne. V tý době jsme rekonstruovali barák, vozila jsem plný kolečka písku a tak. Dr. říkal, že jestli se to má udržet, tak se to udrží. Jinak jsem neměla žádný příznaky. Špatně mi nebylo, prostě nic. A u druhého těhotenství jsem taky byla úplně bez příznaků, tam jsem to ale věděla hned od 3. týdne.