Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chci se zeptat: od 1.6.2014 jsem na ÚP, predtím jsem pracovala 2 roky na HPP a ted´ mám brigády, je mi 24, a s novým přítelem chceme miminko. Mám narok na MD a nebo jak to vůbec funguje? Opravdu nevím, kdybych nemusela tak sem nepíšu. Děkuji za odpověďi ![]()
@LucieCie. ne, nemáš. Musíš mít sice odpracováno 270 dní, ovšem od konce smlouvy do nástupu na MD nesmí být dýl jak 180 dní, což nesplňuješ. Budeš mít jen rodičák, automaticky na 4 roky. Nic víc. Lze žádat změnu délky - výše rodičáku - pokud splňuje podmínky chlap.
@LucieCie.
Z coho chcete,,miminko" zivit?
Mas neco nasetrene?
Pocitas s tym ze miminko necl stoji?
A k tvojim otazkam Ti odpovedia na UP, ale urcite i tu nejaka dobra dusa vie..
Bohužel nemáš nárok na MD. Kdyby sis teď našla práci, tak by ti to asi vyšlo, ale musíš být v době odchodu na MD buď zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě.
@miisenka píše:
@LucieCie.
Z coho chcete,,miminko" zivit?
Mas neco nasetrene?
Pocitas s tym ze miminko necl stoji?
A k tvojim otazkam Ti odpovedia na UP, ale urcite i tu nejaka dobra dusa vie..
Miminku stačí láska, přece
Jo a přítelův účet.
Jestli se nepletu tak ne. Myslím, že musíš na HPP pracovat cca rok před tím, než nastupuješ na mateřskou, ale nejsem si tím 100% jistá
Je mi sympatické, že jsi aspoň předtím pracovala ty dva roky. Ale radši si nejdřív tu novou práci najdi, jinak to budeš mít za pár let ještě horší.
@katule9 píše:
@radkka @miisenka na to se tady nikdo neptal, tak odpovidejte na konkretni dotaz v diskuzi!!
uklidni sa s vykricnikmi a s certami..
Diskusia je od slova diskutovat…
Na otazku som odpovedaa, a ako bonus pridala svoj nazor…
@radkka píše:
Miminku stačí láska, přeceJo a přítelův účet.
Jj a pak bude diskzsia na ake davky maju narok atp..
Ale treba sa pletiem a priatel ich uzivi..
@miisenka ni o ni nevis tak proc hned takova odpoved jestli vi kolik mimi stoji atd.. ![]()
@katule9 píše:
@radkka @miisenka na to se tady nikdo neptal, tak odpovidejte na konkretni dotaz v diskuzi!!
Pletes se, tento web neni placena odborna poradna, ale diskuzni forum.
@Terdul píše:
Kde je, prosim, tva odpoved na dotaz? Nemuzu ji najit.
To by mě také zajímalo.
Nemáš bohužel nárok. Máš nárok jen na rodičovský příspěvek který ti dají automaticky na 4roky. Jde to udělat i přes přítele a zažádat si třeba na ty tři roky pokud přítel pracuje. Jinak radši si nějakou práci najdi i kdyby to mělo být za minimum. Celý těhotenství budeš jinak bez peněz a na řodičák se po porodu taky čeká minimálně přes měsíc.