Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla bych se podělit o svůj příběh a zeptat se, jestli některá nemáte podobnou zkušenost.
Je mi 25 let. V březnu 2025 jsem bohužel potratila kolem 12. týdne těhotenství. Pak dvě biochemické. Od té doby se moje tělo pořád nějak nemůže srovnat a upřímně mám pocit, že jsem dál než před otěhotněním.
Mám velmi nepravidelné cykly, většinou 47–65 dní. Řeší se u mě možné PCOS, opakovaně mám podezření na anovulační cykly a celkově mám pocit, že hormony nefungují tak, jak by měly.
Aktuálně se s partnerem nesnažíme o miminko úplně aktivně ve smyslu hlídání plodných dnů a plánování styků. Spíš se snažím dát zdravotně dohromady a zjistit, proč moje cykly fungují tak zvláštně. Zároveň bych ale byla ráda, kdybych během příštího roku mohla znovu otěhotnět, takže to samozřejmě řeším.
Teď jsem 33. den cyklu. Ovulační testy jsem začala dělat až 31. DC ze zvědavosti a už třetí den po sobě jsou výrazně pozitivní, přikládám fotku. Těhotenský test byl dnes negativní.
Hlen se mi během cyklu střídá, chvíli je krémový, chvíli vodnatý, chvíli žádný, takže se podle něj vůbec nedokážu orientovat. Poslední dny jsem hodně unavená a občas mi není úplně dobře od žaludku, ale nevím, jestli to s tím souvisí.
Nejvíc mě trápí to, že mám pocit, že se moje tělo už více než rok snaží vrátit do normálu a pořád se to nedaří. Někdy mám pocit, že každý cyklus vypadá jinak a že vůbec nevím, jestli ovuluju nebo ne.
Máte některá zkušenost s podobně dlouhými cykly po potratu?
Potvrdilo se vám nakonec PCOS?
Měly jste několik dní po sobě pozitivní ovulační testy?
A podařilo se vám nakonec cyklus nějak srovnat?
Budu moc ráda za jakékoli zkušenosti, protože už si občas připadám bezradná. ❤️
Sice s tímto nemám zkušenosti, ale zjišťovali ti hladiny hormonů?
@ALIPELI zatím ne.. aktuálně jsme se stěhovali poměrně daleko, takže jsem teď řešila novou gynekologii, kde jsem je předem seznámila s mým problémem, ale objednaná jsem až na polovinu července, protože dřívější termín neměli. Tak snad to budou aktivně i řešit oni, protože už jsem fakt bezradná 😏. Po potratu a biochemických jsme byli i v Gennetu, kdy máme víceméně vše v pohodě, jen já musím brát anopyrin a v případě těhotenství píchat clexane namísto anopyrinu, jinak geneticky s partnerem bychom žádný problém mezi sebou dle výsledku mít neměli. Vzhledem k cyklům si myslím, že tam celkově bude zakopaný pes..