Nepřepsané vozidlo už 2 měsíce

211
25.4.16 21:31

nepřepsané vozidlo už 2 měsíce

Dobrý den, prosím může mi někdo poradit? Prodali jsme 3.4. 2016 vozidlo, ale kupující ho dodnes nepřepsal, byli jsme domluvení, že mu dáme doklady, on provede evidenční kontrolu a následně pošle doklady zpět s plnou mocí a já to na ně dohlásím, dodnes se nic nekoná. Pán mi tvrdí, že auto má v servise, že to potřebuje opravit a že bez opravy neudělá ani STK ani evidenčí kontrolu, ale já nemohu zrušit pojistku do té doby, než nebude nový majitel uveden v TP, jak mám prosím postupovat? 1. nedodržel lhůtu na dohlášení vozu a já platím už skoro 2 měsíc pojistku za auto které nemám a nevím, jak dlouho ještě platit budu. Děkuju za všechny rady a tipy, jak dát tomu pánovy za vyučenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
25.4.16 21:33

Pohrozila bych mu ue auto nahlasis jako kradené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
25.4.16 21:35

@paola white když máme sepsanou kupní smlouvu? pán asi zase tak hloupý nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.16 21:36

Byla jsem kdysi v podobne situaci a pravnik mi rekl, ze majitelem je osoba podle kupni smlouvy. Udaj v tp je pouze administrativni udaj. Takze jestli mate smlouvu, klidne pojistku zruste. Veskere pohledavky jdou za novym majitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
25.4.16 21:41

@včeradneszitra Krom té 50 tisícové pokuty za to, že neprovedli přepis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
25.4.16 21:45

@tomapeta Obávám že, že všechny trumfy v ruce má on a může za vyučenou dát vám… takže bych to asi viděla vyrazit za pánem, dotáhnout ho na úřad, ať vám podepíše plnou moc k převodu a zkontrolovala jak na tom to auto je, jestli dojede na evidenčku, tak ho dokopat i k tomu, v opačném případě vlek a to auto tam dovézt, ale jsou to náklady navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
25.4.16 21:45

@včeradneszitra od ledna 2016 se změnili dost zákony a majitelem vozidla je ten, kdo je zapsán v TP, na pojišťovně mi řekli, že už od ledna kupní smlouva nestačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
25.4.16 21:47

@tomapeta Tak to je celkem průser. My byli v podobné situaci asi před měsícem. Za přepsání vozidla na nového majitele zodpovídá starý majitel a pokud neprovede přepis do 10 dnů, hrozí pokuta až 50 000. Takže pokud teď budete chtít něco řešit přes policajty nebo tak, tak na sebe ještě upozorníte. Bez přepisu se nesmí předat auto, doklady, nic, jedná se o přestupek a pokuta se zvětšuje. Na takové kupující není žádná páka. Přečtěte si třeba tady: http://auto.idnes.cz/…ojetiny.aspx?…
U nás to skončilo tak, že jsme odkoupili auto zpět za větší peníze, než jsme od kupujícího dostali. Museli jsme, abychom se vyhli té pokutě. Je to peklo, člověk jedná v dobré vůli, ale dneska se to očividně vůbec nevyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
25.4.16 21:47

@j.a.n.i1 řekl mi, že kvůli propadlé stk to evidenčku neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
25.4.16 21:49

@Mufla tak to je teda skvělé… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
25.4.16 21:50

@tomapeta A vlastně jsme si znovu koupili vlastní auto… Některé zákony jsou prostě fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
25.4.16 21:52
@tomapeta píše:
@j.a.n.i1 řekl mi, že kvůli propadlé stk to evidenčku neudělá

To ti ale pán pěkně kecá… je pravdou, že ofiko s tím autem nesmí na silnici, ale evidenčku mu bez problémů udělají, pouze by tam správně mělo přijet na vleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
25.4.16 21:54

@tomapeta Možná, že pán je jen zpomalený a po té opravě to opravdu přepíše. Ale je zapotřebí na něho pořád tlačit a doufat… Nebo doufat, že auto STK neprojde, tím pádem nemůže jezdit a nic se stát nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
25.4.16 21:56

@Mufla TO, že nemá technickou ještě neznamená, že jezdit nemůže… pouze nesmí a to je bohužel dost rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
25.4.16 22:01

@j.a.n.i1 Taky pravda. Já pořád naivně doufám, že je na světě pořád hodně slušných lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová