Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, prosím může mi někdo poradit? Prodali jsme 3.4. 2016 vozidlo, ale kupující ho dodnes nepřepsal, byli jsme domluvení, že mu dáme doklady, on provede evidenční kontrolu a následně pošle doklady zpět s plnou mocí a já to na ně dohlásím, dodnes se nic nekoná. Pán mi tvrdí, že auto má v servise, že to potřebuje opravit a že bez opravy neudělá ani STK ani evidenčí kontrolu, ale já nemohu zrušit pojistku do té doby, než nebude nový majitel uveden v TP, jak mám prosím postupovat? 1. nedodržel lhůtu na dohlášení vozu a já platím už skoro 2 měsíc pojistku za auto které nemám a nevím, jak dlouho ještě platit budu. Děkuju za všechny rady a tipy, jak dát tomu pánovy za vyučenou.
@paola white když máme sepsanou kupní smlouvu? pán asi zase tak hloupý nebude ![]()
Byla jsem kdysi v podobne situaci a pravnik mi rekl, ze majitelem je osoba podle kupni smlouvy. Udaj v tp je pouze administrativni udaj. Takze jestli mate smlouvu, klidne pojistku zruste. Veskere pohledavky jdou za novym majitelem.
@včeradneszitra Krom té 50 tisícové pokuty za to, že neprovedli přepis…
@tomapeta Obávám že, že všechny trumfy v ruce má on a může za vyučenou dát vám… takže bych to asi viděla vyrazit za pánem, dotáhnout ho na úřad, ať vám podepíše plnou moc k převodu a zkontrolovala jak na tom to auto je, jestli dojede na evidenčku, tak ho dokopat i k tomu, v opačném případě vlek a to auto tam dovézt, ale jsou to náklady navíc.
@včeradneszitra od ledna 2016 se změnili dost zákony a majitelem vozidla je ten, kdo je zapsán v TP, na pojišťovně mi řekli, že už od ledna kupní smlouva nestačí
@tomapeta Tak to je celkem průser. My byli v podobné situaci asi před měsícem. Za přepsání vozidla na nového majitele zodpovídá starý majitel a pokud neprovede přepis do 10 dnů, hrozí pokuta až 50 000. Takže pokud teď budete chtít něco řešit přes policajty nebo tak, tak na sebe ještě upozorníte. Bez přepisu se nesmí předat auto, doklady, nic, jedná se o přestupek a pokuta se zvětšuje. Na takové kupující není žádná páka. Přečtěte si třeba tady: http://auto.idnes.cz/…ojetiny.aspx?…
U nás to skončilo tak, že jsme odkoupili auto zpět za větší peníze, než jsme od kupujícího dostali. Museli jsme, abychom se vyhli té pokutě. Je to peklo, člověk jedná v dobré vůli, ale dneska se to očividně vůbec nevyplatí…
@j.a.n.i1 řekl mi, že kvůli propadlé stk to evidenčku neudělá
@tomapeta A vlastně jsme si znovu koupili vlastní auto… Některé zákony jsou prostě fajn…
@tomapeta píše:
@j.a.n.i1 řekl mi, že kvůli propadlé stk to evidenčku neudělá
To ti ale pán pěkně kecá… je pravdou, že ofiko s tím autem nesmí na silnici, ale evidenčku mu bez problémů udělají, pouze by tam správně mělo přijet na vleku.
@tomapeta Možná, že pán je jen zpomalený a po té opravě to opravdu přepíše. Ale je zapotřebí na něho pořád tlačit a doufat… Nebo doufat, že auto STK neprojde, tím pádem nemůže jezdit a nic se stát nemůže…
@Mufla TO, že nemá technickou ještě neznamená, že jezdit nemůže… pouze nesmí a to je bohužel dost rozdíl.
@j.a.n.i1 Taky pravda. Já pořád naivně doufám, že je na světě pořád hodně slušných lidí…