Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Frida F tak ty jsi doporučovala Mělník, kde jsi nakonec vlastně ani nerodila
To pak moc velkou výpovědní hodnotu nemá ![]()
A máš pravdu, v Neratovicích se po cs jde rovnou na normální pokoj, proto jsem tam taky rodila. Na JIPce totiž ve většině nemocnic nesmíš mít miminko u sebe a jsi tam třeba i několik dní. A to bych opravdu nezvládla. V Neratovicích jsem rodila CS dvakrát, po akutním jsem byla na tom hodně špatně, ale starat o miminko jsem zvládla, kdyby ne, byly tam sestřičky, které by mi pomohly, i mi pomoc neustále nabízely. Po druhém plánovaném cs jsem byla také hned na pokoji s miminkem, hned po příjezdu ze sálu, nepopsatelná nádhera, nejkrásnější porod z těch tří, co jsem zažila, a to jsem si myslela, že přirozený, který byl první, bude nepřekonatelný. Někdo prostě potřebje ke spokojenosti neustálý dohled lékařů, někomu to zase vadí, a podle toho by si každý měl porodnici vybrat. Právě proto, že na Mělníku dávají maminky na JIP po císaři, bych tam nešla.
Na jednu stranu je mi i líto, že další miminko nebude, protože ten poslední porod i přes bolesti po císaři byl krásný a pohodový, myslím, že jsme si ho všichni tři užili ![]()
Tak já při posledním porodu ležela na pokoji se dvěma maminkama a obě byly po CS, obě den před mým porodem. A ještě 24h po sekci se jich chodili ptát, jestli miminko u sebe chtějí nebo si ho zase mají odvézt, prostě jak se cítily, tak to měli. Já sama jsem třetí porod neměla zrovna snadný, protože se malý narodil v porodních obalech, ale všichni byli naprosto dokonalí a pan doktor Maxián z novorozeneckého se mě ještě druhý den ptal, jak se nám s malým vede ![]()
Je to opravdu o tom, co tam kdo prožije. Ale ze tří možností nemám opravdu ani jednu vyloženě negativní, což myslím hovoří za vše.
Teď mi jde jen o to, co se tam změnilo ![]()
@tutinka To, že nemám osobní zkušenost neznamená, že jí nemají ženy z mého okolí.. i to byl jeden z důvodů proč jsem se pro tuhle porodnici rozhodla…
A máš pravdu, každému vyhovuje něco jiného… Ale tahle holčina o to bejt po komplikovaném CS na pokoji s mimčem nechtěla a jinou volbu neměla.. A nikoho nezajímala.. ![]()
Ve většině nemocnic po CS jsi jeden den na JIPU na pozorování a má to své důvody… Ono, kdybys měla komplikaci a například krvácení do břicha, tak už tu nediskutujeme… Protože by bylo pozdě, až by na to na normálním pokoji přišli…
Nicméně jsem psala pouze svůj názor a na ten mám nárok stejně jako ty… ![]()
Všem kdo se rozhodnou rodit v Neratkách či Mělníku přeji především nekomplikovaný porod a zdravé mimčo… ![]()
JAk někdo zmínil, ambulance mě taky nenadchla.. Někteří doktoři taky nic moc, ale sestřičky, uklízečky, zkrátka všechen personál mimo lékaře, si nemůžu vynachválit ![]()
Taky jsem měla akutní CS, malá byla hned s přítelem, já hned po probuzení. Když jsem potřebovala přes noc odfrknout, nebo i chvilku přes den ze začátku, nebyl problém.
@MisaHanuska píše:
Maminky, nějaké čerstvé info z Nera? Prý je tam vyměněné vedení atd. Tak nějak jsem počítala, že tam porodím i čtvrté dítě.
Chodila jsem tam teď do poradny před porodem prosinec-leden, ale kvůli uzavření oddělení jsem nakonec rodila jinde. Co jsme se dozvěděli my k tomu vedení: k první výměně došlo někdy na podzim, k další právě teď, takže zatím asi moc maminek, co by pod tím aktuálním rodilo, ještě moc nebude
Prý je jedna věc to, co píší na internetu (např. personál), protože skutečnost je jiná. Takže vlastně kdo ví. Nám v 39+4 řekli, ať se zaregistrujeme v Mělníce (ale jedním dechem dodávali, že kvůli jejich uzavírce teď Mělník často trpí stop-stavem), nebo že mají dobré reference na Roudnici nad Labem…
Tak jsem se dočetla, že 17.1. znovu otevřeli příjem na gynekologicko-porodnickém oddělení, takže snad se tady brzy objeví nějaké reference
![]()
Taky přispěji se svými zkušenostmi z Neratovic… Rodila jsem tam v listopadu… Nemůžu si porodnici vynachválit… Výborný lékař, skvělé porodní asistentky a sestry na dětském se vším ochotné poradit… A to jsem měla těžký porod podle všeho… Rodit na Bulovce(kde jsem byla registrovaná), tak přirozeně určitě neporodím… Tady se mnou vysloveně dělali „psí kusy“, aby to šlo přirozeně… Sice to vše skončilo klešťovým porodem, ale byla jsem moc spokojená se vším. Takže Nera vřele doporučuji…
Já mám nejblíže Bulovku, ale obě děti jsem rodila v Neratovicích a kdybych měla mít ještě deset dětí, tak zase bych chtěla rodit jedině a jedině tam ![]()
Holky, můžu se zeptat, jak to je s registrací do Neratovic? Kdy a jak? Předpokládám, že nemusím šílet 14.tt jako třeba v Podolí nebo Apolinář, nebo už taky? Chtěla bych zkusit Apolináře, ale spíš se tam nedostanu. Neratovice jsou 2.volba… a Bulovka jako poslední… ![]()
@miminkovo Volala jsem si tam nějak kolem 33tt tuším a objednala se. Ale třeba u prvního porodu jsem tam ve středu jela na první prohlídku (38tt, původně jsem chtěla rodit jinde, ale naštěstí jsem to přehodnotila) a večer už jsem se vracela s prasklou vodou ![]()
Maminky, tak už je nějaké čerstvé info z Nera?
Už se mi termín začíná blížit, tak by se cokoli hodilo. Co všechno je třeba k dispozici po porodu? Dřív byly vložky, jedny kalhotky, plenky a oblečení pro mimčo,…
Ja dostala plenky, lih, jednorazove podlozky a mazani na zadecek pro mimco a pro sebe neomezene mnozstvi vlozek. Tot vse… Ale nevim jak ted po tom co tam byly nejake zmeny… ja rodila v pulce listopadu
Holky, někdo kdo rodil po novém roce v Nera? Jak je to tam s monitorama? Opravdu je dělají až od 38tt?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Mne v Neratovicich stacila jedna navsteva ambulance a bylo mi jasne, ze tam teda rodit ne.