Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MisaHanuska píše:
Holky, někdo kdo rodil po novém roce v Nera? Jak je to tam s monitorama? Opravdu je dělají až od 38tt?
Ahoj, já chodim do Neratovic od 36+…tt, zítra jdu po 3×. Probíhá to tak, že monitor s nim pak do ambulance, doktor se zeptá jak se mám(nic nevysetruje), prý kdyby cokoliv at zavolám, nebo prijedu a to je vše…
Tak bych brala nějaké info od někoho kdo tam rodil po znovuotevreni ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, musím se v Neratovicích k porodu registrovat? Jsem teda registrovaná u Apolináře, ale nevím, jestli to nezrušit, bojím se velkých porodnic…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, musím se v Neratovicích k porodu registrovat? Jsem teda registrovaná u Apolináře, ale nevím, jestli to nezrušit, bojím se velkých porodnic…
Nemusíš, musíš jen na vstupní prohlídku okolo 36tt.
@MisaHanuska píše:
Nemusíš, musíš jen na vstupní prohlídku okolo 36tt.
A ani na tu nemusíš.
Ušetříš si díky ní ale dost papírování přímo při porodu, takže je fajn ji absolvovat.
Ahoj holky, ještě jeden dotaz, nemáte někdo zkušenosti s 4D ultrazvukem v Neratovicích? Přemýšlím o tom, že se objednám do Neratovic, protože nesnáším Gennet, blbé zkušenosti, asi před rokem jsem jim tam řekla, že už mě a mé peníze nikdy neuvidí, tak tam teď přece nepolezu na ultrazvuk. ![]()
@koala1 jjj, tak jsem tam včera zajela, vyfasovala hromadu papírů, monitor ukázkový a v ordinaci samotný pan primář, tak jsem se dostala docela do klidu. ![]()
Ahoj holky. Za me neratovice velkej palec nahoru.
… opravdu, personál na jedničku, doktori taktéž. Nemohu si stěžovat na nic.
![]()
Já tam rodila na konci března a taky jsem byla moc moc spokojená! super PA, porod bez doktora(ale při přijetí-vyšetření milý), hodné a ochotné sestry i lekarky z dětského. Porod jsem měla bez komplikaci, do 2hod od příjezdu hotovo! Doporučuji
@Alixee píše:
Ja dostala plenky, lih, jednorazove podlozky a mazani na zadecek pro mimco a pro sebe neomezene mnozstvi vlozek. Tot vse… Ale nevim jak ted po tom co tam byly nejake zmeny… ja rodila v pulce listopadu
na co je ten líh?
Kdybych to psychicky nezvládala? ![]()
@Anett123 Tybláho! Porod bez doktora? jakto? To je normální? Holky, já se začínám bát!!! Přemýšlím taky o Neratovicích, i když mám registraci jinde. Byla jsem tam na 4d a vše ok, personál milý. Ale o porodnici nevím nic aktuálního.
Měla jste tam některá svoji PA z těch, co tam nabízejí? Netušíte, kolik si za to řeknou?
@miminkovo pokud je porod bez komplikací většinou rodí jen PA
doktor pak přijde zkontrolovat atp. ![]()
Holky, já jsem rodila 6.6.2012 a super. Byla jsem tam už ve 36tt kvůli preeklampsii nebo jak se to píše. Ležela jsem na pokoji pro 5 vedle porpdního sálu a to jsem teda byla docela hotová. V noci řev v porodního sálu, to bylo něco pro mě. Za 3 týdny jsem tam jela jako 39tt na porod. Jela jsem z Proseka, příjezd 17.00 porozeno 18.48
bez Epiduralu, jen s PA Luckou
vše super…Slezla jsem sama dolů a tradá na pokoj do sprchy
Měla jsem nadstandart, takže jsem mohla celý dny luftovat zbytečnej nástřih, kterej stihla Dr při kontrole porodu, ale jinak fakt bájo. Pomáhaly mi s kojením, protože jako prvorodička jsem netušila. Jediné mínus a za mě velkej…Pediatr, nějakej slovák, už nevim jak se jmenoval. Tak to byl ten pravej na spouštění laktační psychozy, jo Juraj se jmenoval. Kokot! S prominutím arogantní blbeček… ![]()
@NIkoleta 88 Týjo, gratuluji! A rodila jsi tedy v tom 39.tt? To šlo krásně rychle, paráda!
Hele, a ty asistentky si platíš extra? Nebo jsou tam automaticky a mají na tebe čas? Sestřička mi totiž dávala kontakt na asistentky, pokud prý budu chtít osobní, ať si vyberu a domluvím si jednu. Jak to teda chodí? Ty jsi tu Lucku nějak měla domluvenou předem? A kolik jsi jí dala?
Zbytečný nástřih? Au! To jako dělají automaticky u kontroly?
Já furt nevím, jestli Neratovice nebo Apolinář… ![]()
A co ten pediatr vyváděl??? ![]()
@miminkovo Malej se narodil 39+0, měla jsem celý těhotenství pohodu, krom toho tlaku no a tak 40 kg do plusu
Do 7 měsíce jsem chodila do práce na dvanáctky ale voda mě zalila ![]()
Jinak, já jsem tam ty PA poznala právě ležela. Všechny byly skvělý, ptala jsem se na předporodní kurz a tam mi řekli…" zbytečný, to zvládneme i bez něj " ![]()
No a parodoxně jsem si oblíbila Lucku Ptáčkovou, ted se asi jmenuje jinak, vdala se, byla původně v Podolí, ale bylo to tam na ní moc hrrrrrrr. A ráno 6.6. mi odtekla hl. zátka a od 11 dopoledne kontrakce. Zavolala jsem manželovi, at jde na oběd a at přijde dřív domů, protože asi budeme mít miminko
Zavolala jsem do Neratovic a byla tam Lucka, řekla mi, at chodím a počítám si nejen rozpětí kontrakcí, ale i délku kontrakce. Ale že jsem prvorodka, tak at hlavně chodím a navečer přijedu. Manžel přišel v 15:45, oči na vrch hlavy a kontrakce po 3 minutách. V 16:05 jsme vyrazili a ejhle sjezd na Líbeznice totálka ucpanej
, takže jsme jeli dál a vzali to přes jednu benzinku ( za měsíc tu zkratku zavřeli )No přijezd v 17:00, otevřená na 8 prstů, takže pohoda. Nikde nikdo nerodil, tudíž vana svíčky a monitor uplně všude
Chodila jsem po pokoji sem a tam a knučela
Za sebou ten křáp na ozvičky…No a pořád se čekla, až mi praskne voda. Už jsem byla na 10 a pořád nic. Tak jsem si vlezla na kozu, Dr mi píchla v 18:25 vodu a začalo točo
Místo přitlačování jsem tlačila jak lokomotiva, ale vše ok. Akorát jsem udělala kapitální chybu. dr celou dobu jen chodila koukat a rodila Lucka a v jedné chvíly jsem řekla…Já jsem šíleně unavená. Mezi kontrakcí samozřejmě. No a ta Dr naběhla a začala pindat, že jsem unavená, že to nezvládnu a kdesi cosi. Přitom jsem byla v cajku. No a hned šup nástřih, jednou zalačit a mrňousek letělna svět. Takže úplně zbytečenej nástřih. Apgar 10.10.10. Pak placenta v pohodě, akorát se bála, jestli tam něco není, tak mě vyšetřila zrcadlem, ale jako dalo se to. Pak šití, to bylo příšerný
ale zase říkám, celou dobu jsem měla malýho na sobě. Pak všichni odešli a zůstali jsme sami na sále. Jen my 3. Venku zapadalo slunce, prosvítalo na sál a my jsme si tam všichni jen tak leželi a užívali tu neskutečnou nádheru. Pak se menila směny, přišla sestra, mrkla na ránu, pohladila malýho, řekla mi, že jsme strašně statečná a že za hodinu jde další porod. No a pak jsem slezla, šla do sprchy, manžel jel koupit nějaký jídlo, měla jsem mega hlad. Večer jsme koupali a kojila jsem. No a pak ve čtvrtek ráno nastoupil ten kretén. Byl tam až do nedělě. Pořád měl kecy…Vzbudte bábetko, málo kojite, jste přecitlivěla…Prosim Vás pohnětě s tím vážením, nejste tady sama. na jinou maminu prej…v pohodě, nebudte bábetko, ale až Vám přstane dýchat, tak si na to vzpomenete…No pohlavní orgán neskutečnej!!!Já jsem brečela na chodbě a sestra mě utěšovala, že je zlej…
Dostala jsem velké balení Weledy pro miminko, plenky, vložky, podložky…vše. Krom toho debila na dětským to bylo super.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.