Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@miminkovo hele v tu chvíli bys neudělala vůbec nic a max šla brečet. Po porodu je člověk jak mátoha. Já jsem normálně štěkna a když mě někdo štve, tak ho hned sjedu, ale tam je člověk takovej bezmocnej, ohormonovanej, všechno mu přijde líto a je to prostě děs. Teď s odstupem času si taky říkám, že co to se mnou bylo, že jsem ani nepípla, ale prostě po porodu to nějak nejde
Tak ono by nakojené nebylo stejně, protože jsem neměla mléko, ale nemělo se mi ani jak tvořit, když mi malou furt odnášeli
Vadilo jim, že brečí (no ještě aby ne, když měla hlad) a rušilo je to
To že na JIP malou donesli za 24 hodin 2×, o tom se ani nezmiňuji ![]()
@Moncinas jsou to bestie, kdyby jim člověk pohrozil, tak by určitě sklaply, ale tady vidí, že ženský nemají po porodu sílu, tak si na nich vybíjejí svý mindráky, na bezbranných. To je nejhnusnější hnus. ![]()
No jak říkám, tam mě nedostanou už ani stádem volů
Příště jdu do Hořovic, tam si to všichni známí hrozně chválí. A teď už to mám dokonce i blízko
A pohrozit nevím, co by udělali, asi by dělali ještě větší naschváli. Takhle se chovají takové ty matadorky, co už tam pracují celé jedno století
Ty mladé byli zlaté, ale zase mi přišlo, že nic neví. Když jsem se jich na něco zeptala, tak se jenom usmívali
Ale alespoň byli milé, když už nic jiného no ![]()
@miminkovo NA dvojčátka Neratovice určitě ne… asi víš, že se rodí dřív a nejsou na to vybaveni… Pro tuto variantu připadá v úvahu Podolí, Apolinář, nebo Krč… Já rodila neplánovaně v Krči a byla jsem vcelku spokojená…měla jsem rodit na Mělníku, ale komplikace ve 35tt a po poradě s primářkou tam jsem šla do PHA…Kdyby se něco dělo s mimčem, tak by mi ho odvezli do Prahy a já bych tam musela zůstat… Pokud si zapalatíš nadstand. tak budeš jak v hotelu… ![]()
No a do doslova, teda v Motole, neboť to tam stojí 2000. Původně jsem taky chtěla na nadstandard, ale když jsem si představila, že dám 10 tisíc za 5 dní v nemocnici, tak jsem se na to nakonec vybodla no. Ale 3 dny z 5 jsem byla na pokoji sama ![]()
@Moncinas No já byla nečekaně v nemocnici 3tt z toho 10 na nads.( zbytek novorozenecká JIP = v Krči malej pokojík kde jsi jen se svým mimčem ) a v Krči to stojí 1.600,– takže raketa..Ale počítala jsem, že tam budu dva dny…
pak to bylo jinak.. Takže taková dovča… Ale stálo to za to… Servis fakt super a chování personálu skutečně nadst. Jiné dítě už rodit nebudu, tak toho nelituju.. i když jsem to chtěla přehodnotit, když bylo jasný, že to bude na dýl..ale manža rozhodl, že to zaplatíme.. ![]()
@miminkovo píše:
@zupe gratuluji k miminku. Co se tam proboha stalo?
Ono se to asi neda rict nejak jednoduse - clovek, teda ja jsem fakt nemela silu se nejak dohadovat. Detske sestry mi prisly jeste dobre - tedy asi polovina z nich, ale zenske hrozne snad vsechny. Strasne me to bolelo a jedine, na co se porad ptali, jestli se myju. No ne asi!!!
Strasne tezko se mi kombinovala pece o sebe a o dite.
Nejvic mi ale vadilo, ze mi nikdo nic nerekl. Prinesly mi leky, a nerekli mi, co jsou zac, pak detska dr vyrukvoala se streptokokem, o kterem jsem nemela ani poneti, to, ze mam davat dite na denni svetlo, abych predesla zloutence, jsem se dozvedela vecer pred propustenim… To, kdy jsou vizity, a ze mam byt vycurana a umyta (na vizitu v sedm) taky posledni vecer (sestra to rikala nove mamince na pokoji…).
Maminky, nějaké čerstvé info z Nera? Prý je tam vyměněné vedení atd. Tak nějak jsem počítala, že tam porodím i čtvrté dítě. ![]()
@MisaHanuska Pokud potřebuješ tenhle směr, tak Mělník.. zajeď se tam podívat a sama uvidíš… Tam je to 100% lepší… plánovala jsem tam rodit, ale neklaplo to… neb jsem rodila o měsíc dřív a měla komplikace… Jinak jsem tam měla domluvenou svou PA přímo staniční - vřele doporučuju, je úžasná… Loni tam rodily tři moje kamarádky a naprostá spokojenost.. mimo jiné normální pokoje jsou to co vidíš v Praze jako nadst.
Personál příjemnej.. pokud chceš přirozený porod a není komplikace, nechávají volný průběh… Ale to se všechno dozvíš na prohlídce… Doporučuju tam zajet.. my vylezli ven a do Neratovic už ani nejeli.. bylo rozhodnuto…
Jinak v Neratovicích loni dvě mé známe velice negativní zkušenosti především co se týká odbornosti personálu… ![]()
@Frida F já tam loni rodila a nemůžu si stěžovat, na personál tedy rozhodně ne
A na Mělník jsem taky slyšela negativa. On si každý nakonec stejně musí vybrat sám. Za sebe doporučuju navštívit těch porodnic víc. První jsem chtěla rodit v Brandýse, měla jsem super dojem a nakonec jsem s radostí odjížděla do Neratovic, protože v Brandýse bych normálně neporodila (nakonec v N. ano) a nekojila (což se nám povedlo taky), takže kdybych tenkrát dala na první dojem a zkušenosti jiných, splakala bych nad výdělkem
V Neratovicích jsem rodila 3× a pokaždé jsem byla spokojená, a to především s lidským přístupem personálu. Ono v rozpoložení po porodu na něm hodně závisí.
Holky díky. Na Mělníku mi zatím rodila jen jedna kamarádka a byla moc spokojená. Ale obávám se, že tam už bychom nestíhali dojet. My už to u posledních dvou porodů měli i do těch Nerátek tak tak
A abych navštěvovala další porodnice na to fakt nemám čas
No, jsem zvědavá, jestli se tady najdou nějaké maminky, které v Neratovicích rodily teď pod novým vedením. Mně spadnul kámen ze srdce, že ze seznamu lékařů zmizel Mudr. Muška. I když já ho u posledního porodu měla a i když to nebyla žádná hitparáda, přežila jsem. Naopak co se týká péče novorozeneckého personálu, tak tam dávám 1*.
@MisaHanuska taky jsem ho u porodu měla, bohužel u cs a jizva dle toho vypadá, plus jsem měla komplikace, ale asi to nebyla jeho chyba
Byla jsem ráda, když při druhém cs nebyl.
Snad se někdo ozve
Kamarádka tam rodila v prosinci 13., ale to asi ještě nové vedení nebylo. Dělá tam kamarádky maminka, měla jsem ji u dvou svých porodů, ale nejsme moc v kontaktu, tak nevím.
@tutinka je to věc názoru a zkušeností… Žádná porodnice je nemá 100%… A já píšu zase tu svou…
Kamarádka tam rodila CS, nechali jí IHNED po porodu na normálním pokoji s mimčem.. To je NESKUEČNÝ! Nemohla se hnout…
Druhá kamarádka po porodu krvácela… když jí chtěli pustit domů, tak jí dávali podepsat papír, kde bylo napsáno, že už nekrvácí… tak se ohradila, že to není pravda… Dr jí vysvětlil, že pokud to tam neuvede nesmí jí pustit domů… Řekla, že to nepodepíše, protože to tak není… Na konec to přepsal…
Podotýkám, že v obou případech byla porodnice úplně, ale úplně napráskaná a potřebovali volná lůžka ( u CS asi neměli na jipu volno ). Nicméně i zde jsem si psala s maminkou, která tam byla nesmírně spokojena.. Ono jde asi i o to v jakém okamžiku se tam člověk dostane a zda to probíhá hladce…
Takže můj názor je, že bych tam nešla, to je celé… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.