Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Simu píše:
Ahoj,
přemýšlím, že půjdu rodit do Neratovic, ale s tím, že bych měla s sebou svojí porodní babku:) Máte někdo zkušenost? Jinak gratuluju k miminkům!
Já mám zkušenost, měla jsem externí PA, která to tam ale dobře zná a zná se i s personálem. Spokojenost maximální, už bych to jinak nechtěla.
@Simu @koala1 mužů se zeptat koho si chcete domluvit? Já mela taky domluvenou, nakonec jsem v den porodu nevolal a a porodila jsem s místní a jsem za to ráda, protože by to nedopadlo, jak to dopadlo.takx jsem mela domluvenou PA, ktera tam dřív pracovala
@Frida F noo, protože pa tam si muže dovolit vic jak pa, ktera doprovází.
Co jsem tak tady zběžně pročetla, tak všechny Neratovické PA jsou fajn- takže moje úvaha je taková, že když si tam vezmu externí, tak tam budu mít dvě fajn PA.
Co mě teda dost mrzí a proč jsem vlastně původně Neratovice vyškrtla je to, že se tam nedá rodit do vody. Bylo by fajn mít tu možnost. Je tam tedy 1 vana, že? Na tu spoléhám, ale taky může být zrovna obsazená ![]()
@pechy01 Jasně, tak to je přesně co si myslím já.. že je lepší mít PA, která je z dané nemocnice…
@Simu Myslím, že pokud budeš mít svou PA, tak ta jejich na vás pouze občas nakoukne…
@Simu bude se O tebe starat ta PA, kterou si vezmeš sebou! Ale co vím, nesmí chytit miminko, což mi vadilo. Proto jsem nakonec zvolila, že budu rodit s aktuální smenou a chytla jsem super PA i doktora.
Do vody se nesmí rodit skoro nikde.
@Frida F jj, myslím si to samé
@pechy01 já rodila Damiána a Bereniku s Věrkou Novákovou, teď jsem jí také oslovila, přestože tam cca rok už nepracuje, ale asi pozdě, a stejně jsem upřednostňovala císaře vzhledem k nedůvěře ve své schopnosti porodit přirozeně. Ta byla úžasná, vzhledem k mé nedůvěře v lékaře pro mě byla velkou oporou. Po císaři jsem díky ní měla u sebe Bereniku ještě dřív než jsem se probrala z narkózy, pak mě podporovala, když jsem měla infekci a vysoké crp a musela tam zůstat 14dní místo čtyř, když mi zakázali kojit. Stále k porodům doprovází, ale když tam nepracuje, je to asi spíš dula než PA.
@tutinka ja vím, že je skvěla, rodila jsem druhyho s Miladou a chtěla jsem i ted, nakonec jsem se rozhodla pro to, že ji nezavolám
Když si vezmete PA přímo z Neratovic, tak Vás může (pokud nebudou komplikace) odrodit jen ona i bez lékaře, měla jsem to tak a bylo to úžasné, pokud budete mít externí PA, tak je to jen jako doprovod k porodu (stejně jako manžel, dula nebo kamarádka), odrodit Vás nemůže, takže to mi přijde zbytečné
@peta h ale dula přeci není zbytečná nikdy
Pro mě bylo nejdůležitější to, co se dělo v první době porodní, pak už to je rychlovka (alespoň povětšinou).
Já se přiznám, že když mi Věrka řekla, že se mnou rodit nepůjde, tak jsem další pokus o přirozený porod rovnou vzdala, a to vím, že v Neratkách jsou samé fajn PA, jenže já prostě jen tak někomu nevěřím, k tomu potřebuju člověka déle znát (nabízela mi kontakt na Miladu, ale tu prostě neznám, i když vím, že je taky skvělá). Předtím jsem váhala mezi tím ještě jednou se pokusit a nebo rovnou plánovaný císař. Teď jsem ráda za druhou možnost, bylo to v dané situaci asi nejrozumnější, opravdu jsem si to „užila“, jestli se to o operaci dá říct ![]()
Já to nemyslela tak, že je dula zbytečná, myslela jsem to tak, že je lepší PA přímo z Neratovic, protože tam má víc pravomocí a tak. Já si taky myslela, že se s „cizím“ člověkem nebudu cítit až tak uvolněně a dobře a pak mi to bylo jedno a byla jsem moc ráda, že jí tam mám, jako bych ji znala odjakživa
.
@peta h píše:
Když si vezmete PA přímo z Neratovic, tak Vás může (pokud nebudou komplikace) odrodit jen ona i bez lékaře, měla jsem to tak a bylo to úžasné, pokud budete mít externí PA, tak je to jen jako doprovod k porodu (stejně jako manžel, dula nebo kamarádka), odrodit Vás nemůže, takže to mi přijde zbytečné
Takhle to je teoreticky, to máš pravdu. ![]()
Ale já rodila v Neratovicích se svou (externí) PA, jejich PA jen sekundovala a doktroka tam nebyla vůbec. Neodrodil mě nikdo, odrodila jsem si miminko sama
(ale to už slovíčkařím
)
Je to každého věc, s kým se cítí dobré. Je fajn, že. jdou v Nera obě možnosti a já jsem strašně rada, že jsem to nechala osudu, protože mi přivedl zase úžasnou PA s dalším úžasným porodem. Taky rodím sama a PA jen kouká, ale jde o to, jaký člověk kouká ![]()
Ahoj, nevíte jestli je problém registrovat se do Neratovic, když jsem se ve 14tt pro jistotu zaregistrovala na Bulovce a mám od nich razítko v těhotenské průkazce? už od začátku jsem pro Neratovice rozhodnutá, ale jelikož nemají novorozeneckou jip tak jsem se raději registrovala na bulovce, kdybych třeba rodila dřív nebo s mimčem byl problém o kterém bych věděla předem. pokud bude vše ok a budu rodit v termínu, chtěla bych jet do neratovic a samozřejmě tam chodit i do poradny…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.