Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pechy01 od včera jsme doma
pustili nás 4. den po sekci. Prý jsme holky šikovný.
Byla jsem na pokoji č. 2. První 2 dny sama. Tak jsme se s Erí mohli krásně sžívat všichni tři celý den po porodu. Pak v noci dorazily další 2 paní. Byl to čtyřlůžkový pokoj a poslední den a noc jsme tam byly zas jen 2. Jedné paní nabídli nadstandart. Sešly jsme se dobře, ani ve třech to nebyla žádná trága.
@tutinka tak to je fajn, že jste byly i samy, to by se mi taky líbilo, ale platit za nadstandard nechci a šikulky tedy jste ![]()
@andytop mléko bylo v pátek, ve středu jsem rodila, mlezivo skoro hned. V tu sobotu jsem navážila 30. Ze soboty na neděli už jsem neměla prsa ale vemena
po celkové jsem měla ten nástup pomalejší.
@pechy01 já bych nadstandard ani nechtěla. Radši s někým a obě paní byly moc fajn
Ale ten první den to byla nádhera. Nejpohodovější porod z těch třech. Mám krásné vzpomínky, i přes tu bolest.
@tutinka to je skvělé, já už se tak těším na to naše prdě a doufám, že to bude taky nezapomenutelný krásný porod
bobinko moje maličký ![]()
@pechy01 určitě bude ![]()
Jinak musím říct, že jsem ráda, že jsem opět zvolila Neratovice. I když jsem se po minulém zážitku bála. To tedy ne kvůli porodnici, ale průběhu poporodní doby. Taky jsem okamžitě odmítla pokoj č. 7, tam jsem byla minule a setrvala tam 14 dní
Sestřička se smála a dala mě na dvojku bez jakýchkoli připomínek. Všichni tam byli hrozně milí a nesetkala jsem se za celou dobu s nikým nepříjemným. Jen jedna doktorka teda byla čůza, ale tu jsem zažila na jedné vizitě, kdy mi prohrábla břicho tak, že jsem brečela bolestí. Všichni ostatní se chovali víc než šetrně, vůbec jsem ji nechápala. Ani se neomluvila. Taková vyšší tuším nakrátko. Jinak i doktoři na jedničku
Anesteziologové, sestřičky u porodu, operovala mě primářka s Dr. Jarošovoua ty byly taky super. Ještě mi dávaly vybrat, kde budu mít jizvu, tu starou mám vysoko.
Peti H, taky mě zajímá na kolik vyjde domluvená PA a premium peče… Díky!!
@Frida F písnu ti do zprávy ![]()
Jinak musím říci, že je to jak „nebe a dudy“ ta prémiová ordinace oproti normální. Když jsem z Neratovic odcházela po první kontrole, byla jsem dost zklamaná, na prohlídce porodnice se mi tak líbilo, takže jsem se tam i těšila a pak v první poradně to bylo úplně jiný, když pominu vzhled prostor, což je asi nejmíň důležité, ale prostě v hezkém prostředí se cítíte mnohem lépe, ikdyž si to třeba ani neuvědomujete, čekala jsem tam přes půl hodiny (a to jsem prý ještě měla štěstí), pan doktor Muška byl takový nesympatický a nepříjemný, skoro nic mi neřekl, během pěti minut jsem byla zase venku, prostě zklamání. A tady jsem šla hned na řadu, nikdo jiný tam na tu dobu nebyl, jen já, sestřička hrozně milá, porodní asistentka tam byla semnou a taky děsně milá a příjemná, krásně jsme si popovídali, takže monitor mi utekl hrozně rychle, pan doktor (teď si nevzpomenu na jméno, takový mladý) byl sympaťák, ochotný, milý, ordinace krásná, obrovská. Na přání mi udělal ultrazvuk, protože jsem byla zvědavá jak je malá veliká, jinak by ho prý nedělal, ale úplně v pohodě mi vyhověl, přepnul mi i na 3D, všechno v klidu a měl na mě spoustu času až mi to bylo blbý tam tak dlouho „otravovat“ jak je člověk zvyklý na úplně jiný přístup
. Všechny dotazy mi zodpověděl, vtipkoval, pak jsme si s PA sedli a všechno probrali, s ničím co si přeju neměla problém. Takže ač jsem si do poslední chvíle nebyla jistá, jestli to není zbytečné a škoda peněz, tak odtamtud jsem jela hrozně moc spokojená a už jsem ani trošku nepochybovala, že to bylo výborné rozhodnutí. A to jsem jinak na trochu „nadstandartní“ péči zvyklá, protože můj gynekolog má taky nadstandartní přístup, takovou lepší soukromou ordinaci a pod, možná i proto byla ta první poradna pro mě trochu šok. Takže já doporučuji! Hlavně za ten klid a spokojenost to stojí, vždyť pozitivní naladění a psychika je u porodu polovina úspěchu.
Peti, to se tak krásně čte…
Děkuju za zprávu.. ještě jsem ti něco písla… doufám, že neotravuju ![]()
@Frida F To jsem ráda, že se to hezky čte, ale opravdu jsem odtamtud odjížděla spokojená, nadšená a na porod s PA se opět hrozně těším a o tom to celé má být ![]()
@peta h To je skvělé. Já kdybych nechodila ke svému dr., tak bych to asi taky využila. Takhle mám svůj nadstandard u svého dr. a do Neratek přijedu jen porodit. Už aby to bylo
Peti kdy máš vlastně termín?
Já mám právě u svého gynekologa taky nadstandart, takže možná i proto to pro mě byl trošku šok ta první poradna
. Ale na poradnu už jsme chtěla chodit do Neratovic, abych to tam okoukla a taky kvůli té porodní asistentce, takže jsem ráda, že to mám nakonec nadstandartní i tady, asi jsem rozmazlená, ale je to prostě příjemnější
. Termín mám 14.dubna, ale dneska doktor říkal, že už to je prý na spadnutí, takže to asi bude dřív
. Museli jsme dneska i točit dvakrát monitor, něco se jim tam nezdálo, ale nakonec prý dobrý, tak snad. A ty máš kdy? Možná už si to tu někde psala, ale já mám teď děravou hlavu ![]()
@peta h ja mam 17 a u me na spadnutí nic není a monitor jsem v Nera taky točila 2×, u mého dr se mi to nikdy nestalo, zvláštní ![]()
Taky mě to napadlo.. Peťka mi něco slíbila poslat a zatím nic.. a ani tu nebyla… tak snad se ozve a jsou v pořádku…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.