Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@joana.h píše:
Ja rodila 1.2.jestli chcete neco vedet, tak se ptejte
Chceme vědět všechno
Čím víc podrobností, tím víc se tam budeme těšit ![]()
@joana.h já chci taky vědět všechno, jaký byl přístup a tak.
@peta h tak to máme kousek od sebe. já tam dneška volala a objednala jsem se na 19.3 na monitor a poradnu
@pechy01 Jéé, já mám taky první poradnu 19.3. v 9.30 tam mám být na monitoru a v 10.00 na poradně ![]()
@peta h tak já 10.30 monitor a pak poradna
když tak napiš zprávu, kdyby si se chtěla setkat ![]()
Je toho hrozne moc a zazitky jsou porad cerstvy, tak se mi to sem snad ani nemuze vejit ![]()
Jinak, kdyz jsem chodila na monitor, nikdy jsem necekala a sla na radu hned a poradna v ambulanci byva obcas trosku natriskana, ale to jsem taky nikdy necekala moc dlouho - nejlepsi je streda kolem 10:00
a v ambulanci se nedelo nic prevratnyho, zeptali se, jak se citim, zmerili tlak, zkontrolovali moc, vahu a jela jsem domu..vysetreni mi doktorka delala az ve 39.tydnu
a doktori v ambulanci jsou ruzni, nekteri jsou fajn, jini zbytecne strasi - treba doktorka Zackova..ale celkove pristup doktoru i sestricek si nemuzu vynachvalit, vsichni se porad usmivaji, odpovidaji na otazky..proste s velkou prazskou porodnici se to neda srovnat..
Porod - hned bych jela rodit znovu
narazila jsem na porodni asistentku Lucku Porizkovou a doktora Vanka, kteri jsou oba zastanci prirozenych porodu, takze kdyz jsem Lucce predavala porodni plan, tak si ho ani neprecetla, ze za jeji sluzby se ani jinak rodit nebude
natocila mi monitor, porad se usmivala, mluvila klidnym hlasem, coz me hrozne uklidnovalo a jeste pred dotocenim monitoru se chtelo malymu ven, tak me prevedla na porodni sal..
Tam na zemi lezela zinenka, tak jsem na ni okamzite zaklekla a nikdo uz me z ni nedostal
behem porodu nakukoval na sal doktor Vanko, jestli to zvladame, ale jinak se do porodu nijak nezapojoval. Celou dobu mi Lucka nahrivala hraz, aby byla pruznejsi, protoze jsem nechtela nastrih a taky jsem se mu diky ni opravdu vyhnula
behem tlaceni me chvalila, miminko monitorovala minimalne a po hodine tlaceni byl malej venku..
Po porodu prisla detska sestricka, malyho zabalila, hned mi ho dala a pul hodky nas nechali o samote. Pockalo se na dotepani pupecniku, porod placenty a pak prisel doktor, kterej malyho zkontroloval, Lucka me zasila, protoze jsem se trosku natrhla vevnitr - i behem siti nakukoval doktor Vanko, jestli je to v pohode a nepotrebujeme pomoc a potom uplne vsichni odesli a nechali nas dve hodiny odpocivat a uzivat si prcka
takze jsem byla nadsena, protoze o takovym porodu se mi ani nesnilo ![]()
Potom jsem se presunula na pokoj, chtela jsem nadstandart, ale bohuzel bylo uplne narvano, tak jsem vyfasovala pokoj c.3, hned naproti porodnim salum, takze jsem vedela o kazdem miminku, ktere se tam narodilo
Lucka me zavedla do sprchy a kontrolovala me, protoze jsem byla bila jako zed, lehla jsem do postele, miminko nechali se mnou na pokoji a jeste mi Lucka sehnala jidlo - dostala jsem jogurt a sacek piskotu
- to uz byla pulnoc ![]()
A abych nezapomnela, u vseho se mnou byl manzel, od monitoru pri prijmu az po presun na pokoj o pulnoci.. Az potom odjel domu..
Jedina vec, ktera mi vadila byla ta, ze prijela jedno odpoledne rodicka, ktere se porod zastavil, tak ji dali ke mne na pokoj, aby se sprchovala.. Mela sebou svou vlastni porodni asistentku a pritele, takze jsem nekolik hodin musela poslouchat hekani z koupelny a prezit neustale prochazeni vsech tech lidi na pokoji.. To se ji to mimco narodilo az kolem pulnoci, tak to uz jsem nastvanim skoro lezla po zdi..
@joana.h nádherný porod, můžu jen závidět ![]()
Chci se zeptat, jak je to s plínkami pro miminko a vložkami porodnickými? Podvakrát to bylo na pokoji k dispozici, ale přeci jen jsem naposledy rodila před 3 a půl roky. Tenkrát jsme dostávali i malé Bepantheny a líh na pupík byl taky na pokoji.
@tutinka plinky jsme dostali a jeste jsem jich polovinu vracela, takze ty se urcite brat nemusi
pak na zachode byl plny box vlozek, ktery kazdy den nekdo chodil doplnovat, takze tech bylo taky dost a na pokoji byl lih na pupik a krem proti opruzeninam od Weledy ![]()
A jako darecek jsem dostala jemny sprchac od Manufaktury, ktery pouzivaji i sestricky na detskem a nemohly si ho vynachvalit a potom dve pidi masticky - jedna na opruzeniny, druha na prdiky.
Takze na prcka jsem potrebovala jenom vlhceny ubrousky a pro sebe hygienu, nocni kosile a poporodni kalhotky ![]()
@joana.h děkuju
Já mám vše nakoupené, ale tak vložky nechám doma, a plínky taky, aspoň bude víc místa na jiné věci
Vlhčených ubrousků mám ještě zásobu po Beru, tak přibalím, na ty bych zapomněla ![]()
To je to jediné z čeho mám obavu, že tam nemají žádnou oddělenou místnost pro první dobu porodní a když nebude nadstandart a sály budou plný, tak abych někomu hekala na pokoji nebo na chodbě, to by se mi nechtělo :-/. No budu doufat. Ale jinak děkuji za pozitivní informace ![]()
@peta h já byla pokaždé rovnou na sále, a pak ve vaně. Já zas doufám, že nebude stop stav ![]()
@tutinka No tak to by bylo úplně blbý, to už radši na té chodbě
Obzvlášť když tam skoro hodinu jen pojedeme ![]()
@peta h taky to máme teď dost z ruky, poprvé jsem vyjížděla z Brandýsa, teď od Mladé Boleslavi. Musíme doufat. Všude hlásí, jak babyboom skončil, ale nějak mi to moc nepřijde…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.