Porodnice Neratovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.9.13 21:58

Ale s pomocí těch porodních asistentek a doktorů porodila normálně, nemusela na sekci… Není to lepší? Těžko soudit, jak vážná ta situace byla… nevím???

• Citovat
  • Upravit
6381
25.9.13 14:00
@koala1 píše:
Hm, četly jste tohle ? :think:

Na mě to působí tak, že rodička si chtěla určovat pravidla jak chce rodit :nevim: když si někdo udělá porodní plán - tak ok, ale přece musí chápat, že může nastat situace kdy bude potřeba se od plánu odchýlit a poslechnout lékaře…ale nevím jak vážné to bylo a jak to doopravdy probíhalo, navíc nejsem lékař…

já teda nemám ráda domácí porody, takže jak jsem najela na stánku Ivany K., tak se mi udělalo zle, nesnáším ji a podporu bych ji nikdy nevyjádřila, ale to už sem nepatří…

věřím tomu, že v Neratovicích mi zachránili díky správnému přístupu a jednání syna, jsem jim vděčná…rodila jsem přirozeně, pak jsem dostala vyvolávačky, protože jsem se neotvírala, nakonec akutní sekce, syn měl omotanou pupečníkovou šňůru okolo krku a nemohl dýchat :,( kdybych nebyla napojena na monitor tak by to lékaři nezjistili…díky jejich rychlému zákroku je syn v pořádku :hug: a těším se na druhý porod zase v Nerátkách :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
8.10.13 20:59

Za mě můžu neratovickou porodnici jenom doporučit!!! rodila jsem tam své první dítě v lednu 2012, vše naprosto úžasné. U porodu paní primářka a PA, která tam již nepracuje. S druhým mimčem jsem měla termín na začátku října 2013, těhotenství trošku problémové, těhotenská cukrovka, streptokok, od 30-tého týdne riziko předčasného porodu a neustále poslíčky. Do poradny jsem se objednala k paní primářce a probrala s ní, zda je možné i s těmito komplikacemi v Nera rodit, neb jsem tentokrát zvažovala i Mělník kvůli možným komplikacím pro mimi. Paní primářka se mi velmi věnovala, nakonec vyvolání týden před termínem. Všichni byli neskutečně milí, i když porodnice v těch dnech praskala ve švech. Jak lékaři, PA, tak i dětské sestry, kterým nedělalo problém neustále vysvětlovat to samé. Jsem ráda, že jsem rodila zase v Nera a nedala i na klepy, že se Neratky po odchodu známých PA hodně zhoršily. Takže já doporučuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
9.10.13 22:38

Dobrý večer, maminky, nemáte někdo aktuální informace z posledních měsíců o porodu v Neratovicích? Nezjistili jste náhodou jak je to s těmi „osobními“ PA u porodu? Zda je to možné domluvit a kolik to stojí? Popřípadě jakou PA by jste doporučili :-) Moc děkuji, nikoho tam zatím neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
10.10.13 10:06

A ještě by mě zajímalo, zda máte zkušenost s návštěvami starších sourozenců (4 roky)? Mohou přijít na návštěvu? Někde to umožňnují, někde tam nesmí. Děkuji moc za zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
11.10.13 17:03

Vlastní PA určitě domluvit jde, já ji neměla, ale řekla bych, že hodně maminek ji domluvenou mělo. Zavolala bych buď na sesternu a zeptala se, jak to chodí, nebo v Neratovicích v nebozezu probíhají předporodní kurzy, které přímo vedou PA z porodnice. Co vím, tak cena byla před několika lety cca 5 tis. Kc. Já mám dobrou zkušenost s Květou Novákovou, tak se možná domluvit s ní, nebo pokud by někoho doporučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
11.10.13 17:13

Jinak s návštěvou 4-letého sourozence by neměl být problém, myslím, že jsem tam viděla i mladší:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
11.10.13 19:18

Tak to jsem ráda, že tam sourozence pouští. V některých nemocnicích jsou děti problém a nepustí je. Chápu, že je tam vyšší riziko nějakého bacilu a pod., ale mě to přijde jako hodně užitečný krok, aby měli hned bližší vztah než dávat ho někam na hlídání, protože tatínek jede za miminkem, to hned zavání důvodem k žárlení. Jinak to je dobrá cena, tak to se tam zkusím domluvit. Předporodní kurzy nepotřebuji, jsem částečně z oboru, ale už u prvního porodu jsem si ověřila, že v tu chvíli je člověk tak mimo, že může vědět co chce, ale použít to u sebe je věc úplně jiná:-). V tu chvíli jsem pomalu ani nevěděla kdo jsem natož ještě něco víc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
11.10.13 19:23

Ještě nevíte někdo, jestli je možné když už se nědo zaregistruje v Podolí, aby pak přijel rodit do těch Neratovic? Neměl to tak někdo, kamarádka je už registrovaná v Podolí, ale co jsme se o tom bavili, tak teď už by si taky raději vybrala Neratovice, ale má už v průkazce razítko z Podolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
11.10.13 20:47

Myslím, že hodně maminek se pro jistotu registrovaly v nějaké pražské porodnici, hlavně pokud byly Pražačky, a pak šly v tom 36-tém týdnu do porady do Nera a myslím, že to asi nikdo neřešil, takže to určitě jde…a s tou návštěvou dětí problém, opravdu není, neb já mám první dítě skoro dvouleté a PA se mně pak po porodu ptaly, co říkal dvouleťák na miminko, ale já je chtěla seznámit až doma, takže by se vůbec nedivily, kdyby tam takhle staré dítko přišlo:-)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
11.10.13 20:52

Tak to jsem ráda, děkuju! Ještě někde jsem četla, že tam nemají samostatný pokoj pro 1.dobu porodní, takže kde se tráví? Na pokoji s ostatními maminkami? Nebo někde na chodbě nebo přímo na sále? Může tam být partner semnou celou dobu od příjezdu až po porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
11.10.13 21:05

Tak s tím je asi trošku problém…mají 5 jednolůžáků, kde partner může být po celou dobu před porodem i po porodu, to je super. Pak dvoulůžkové pokoje, tam asi záleží na domluvě a spolupacientce, a jestli je den, noc a tak…a pak tří a čtyřlůžkové…co vím, tak tu 1. dobu porodní trávili většinou na chodbě…chodili, seděli…partner tam většinou byl, jak ve dne, tak v noci, ale ne tedy na pokoji, na oddělení na chodbě být mohl…pak tam je taky koupelna s vanou a tam mohl být taky…já poprvé přijela až na sál a teď podruhé jsem měla jednolůžák…samostatně vyčleněný pokoj tam ale nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
12.10.13 06:57
@Trumbeli píše:
Vlastní PA určitě domluvit jde, já ji neměla, ale řekla bych, že hodně maminek ji domluvenou mělo. Zavolala bych buď na sesternu a zeptala se, jak to chodí, nebo v Neratovicích v nebozezu probíhají předporodní kurzy, které přímo vedou PA z porodnice. Co vím, tak cena byla před několika lety cca 5 tis. Kc. Já mám dobrou zkušenost s Květou Novákovou, tak se možná domluvit s ní, nebo pokud by někoho doporučila.

Asi myslíš VĚRU Novákovou, ne? Ta už tam nepracuje.
Ale slyšela jsem chválu na PA Ptáčkovou, aspoň tuším, že se tak jmenuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
12.10.13 13:06

@koala1
nene, opravdu mám na mysli Květu Novákovou, Věra tam už opravdu není. Květu jsem tam zažila už před dvěma lety a je tam pořád a myslím, že je zároveň PA i dětská sestra, takže to je výhoda…jinak Pavla Ptáčková tam je stále, já s ní do kontaktu oc nepřišla, ale slyšela jsem, že je taky fajn, resp. já tam nenarazila na žádnou nesympatickou PA. Spíš je tam hodně mladých PA, tak je to asi spíš o zkušenostech, i když já měla taky mladičkou a byla skvělá!!! Ale prý odchází pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
13.10.13 06:54

Aha, tak to je pro mě novinka, nevěděla jsem, že tam pracuje ještě jedna paní Nováková. :) Děkuji za info, člověk se pořád učí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková