Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@břízka píše:
@koala1 Ahoj, jestli už nemáš po porodu, tak vřele doporučuji Mělník! Krom šití, jsem měla malou pořaád u sebehned po narození mi jí položili na břicho, abych jí mohla hladit a když střihli šňůru, tak mi jí dali k prsu. Proběhlo jen rychlé očištění, změřit, zvážit, tatínek si jí podepsal a byla zas u mě na celý ty dvě hodiny na sále. Pak zhruba půl hoďky na ta vyšetření a obtisk nožiček (velmi milá pozornost
) a šup zpátky k mámě na pokoj
Ahoj břízko, díky. Já bych ale ráda porodila ambulantně a v Mělníce volají policajty nebo sociálku. Tomu bych se chtěla vyhnout… ![]()
@titus píše:
Já bych se ráda zastala Neratovic. Miminko jsem měla po porodu ihned na těle, nechali dotovat pupeční k a i potom mi malou nechali. Měření a vážení jsme nechali až na dobu po dvou hodinách po porodu.
Taky jsem tu někde četla, že se dělá prvorodickam automaticky nastřih. To není vůbec pravda -spíš naopak. Ani jedna z našeho pokoje (tři.)jsme ho neměly, jen malé šití, co se dobře hodilo. Takže u mě Neratovice Super!
titus a kdy přesně jsi tam rodila? Prý se to tam zhoršilo nejvíc během posledního roku. Pokud by tvůj zážitek byl z poslední doby, tak to by mě moc potěšilo. ![]()
Ahoj, mě by taky zajímaly názory z poslední doby…já rodila v Nera v lednu 2012 a super, ale taky jsem slyšela, že se to zhoršilo, tak uvažuju o Mělníku ![]()
Report z Neratek: myslim ze se nam povedl krasnej prirozenej porod, bonding a vsechno kolem.
Mela jsem domluvenou Janu Dvorakovou jako doprovod + Pavlu Ptackovou (je tam stanicni). Na monitory jsem chodila za Pavlou - naprosta spokojenost, zadne cekani, uzasny pristup. V jednu rano mi praskla voda + rovnou se pridaly kontrakce, za hodinu uz po peti minutach, takze jsem volala obema „babam“ a jelo se. Na prijmu mi Pavla natocila monitor a vysetrila me, nasledne jsme se presunuli do vany s vonavou levandulovou vodou, kolem svicky… Bylo by to skoro treskuta manzelska romantika, nebyt tech stahu
Jana mi masirovala zada, hodne to pomahalo.
Nasledne presun na sal, kde se svijim na zinence na zemi, na balonu, na porodnickem kresle, ve stoje… stale jen s porodnima babama a manzelem. Doktora vidim poprve az ted (otevirala jsem se dost pomalu, tak ho zavolali, at radsi koukne). Dr. zjistil, ze otevirani pokrocilo, takze zmizel a pak jsem videla az pediatra
Syn se narodil na zinence, hned jsem ho mela v naruci, pediatr zkontroloval az po nejake dobe a na mem tele. Dve hodiny jsme byli na sale, nikdo nas nerusil, nikdo nic nechtel.
Druhy den jsme sli na revers domu, nikdo proti tomu nic nenamital. Za sebe Neratky rozhodne doporucuju (nevim jak by probihal problemovejsi porod, u me bylo vlastne vsechno ok). Ac mel syn obvod hlavicky 35cm, tak zadne natrzeni… (at zije epi-no balonek a poloha na vsech ctyrech ![]()
Stejne doporucuju skvele baby Pavlu Ptackovou a Janu Dvorakovou, ktere me uzasne provazely porodem a ukazkove zahanely doktory
Za celou dobu jsem videla vlastne jen jednou gynekologa, kdyz to vypadalo ze se oteviram pomalu.
MILÉ TĚHULKY
máme pro Vás připraveny PŘEDPORODNÍ KURZY pořádané Nemocnicí Neratovice.
Pro více info kontaktujte přímo porodnici: predporodnikurzy. ner@mediterra.cz nebo tel. 315 637 471. ☻ ZAČÍNÁME již 13.8.2013 ☻ RC Nebozez
@Mlok To je krásný začátek
a PA Jana Dvořáková tam pracuje? A znala ses s některou z nich dopředu? Nebo sis to domluvila až tam? A můžu se zeptat na kolik Tě tohle vše vyšlo?
Děkuji ![]()
Dneska jsem volala do Neratovic a zarezervovala si předporodní kurzy na prosinec. Paní porodní asistentka na drátě neskutečně milá. Normálně jsem se do té porodnice začala těšit ![]()
@Lily Tečka To je hezký
já tedy musím přiznat, že po přečtení posledních příspěvků této diskuze mám zatím podobné dojmy, jen bych chtěla zjistit na kolik vyjde domluvit si porodní asistentku k porodu
na stránkách jsem to nenašla… tak nevím jestli tam zajet anebo se objednat na tu prohlídku porodnice co dělají v pondělí a tam to zjistit…?
@geegoun do telefonu dneska říkala, že je tam nějaký jednorázový poplatek 1500 Kč, pokud chceš konzultace ještě před porodem.
Ty předporodní kurzy vedou taky porodní asistentky, jeden kurz je za 400 Kč, je o to celkem prý zájem, tak je lepší zarezervovat si tam místo s předstihem.
No a další platba je pokud chceš, aby ti asistentka vedla porod, to je pak za 600 Kč.
@Lily Tečka Takže myslíš, že když tam zavolám mohli by mi tyto informace zdělit po telefonu?
@geegoun já myslím, že jo ![]()
já volala na sesternu - 315 637 471
@koala1 od manžela kolega tam byli před týdnem rodit a prý si to nemohli vynachválit. Pokusím se zjistit více ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.