Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, já jsem rodila v Neratovicích loni v říjnu a na bonding jsem se při návštěvě porodnice ptala. Řekli mi, že ho neposkytují. Nakonec jsem rodila císařem tak jsem se o něj ani nepokoušela.
To je zoufalost. Copak neexistuje v celé republice jediná porodnice, kde by nechali dítě u matky? To toho chci tak moc? ![]()
Asi hodně záleží na přítomném personálu a průběhu porodu. U prvního porodu bonding nebyl, ale dalo se to pochopit, dcerka měla trochu problémy.
U druhého porodu jsem měla Miladu a byl to opravdu krásný zážitek. Nechala dotepat pupečník, dceru jsem hned měla u prsu, zabaleny jsme byly do jedné osušky. Myslím, že to trvalo asi hodinu a půl, mezitím doktor udělal šití, a potom dcerku zvážili, změřili a vrátili…
Bohužel co jsem slyšela od Věrky Novákové v únoru tak se chystala dát výpověď, Milada to prý zvažovala. Věra říkala, že se tam dost změnily podmínky a lékaři, že najednou měla pocit, že jí hází klacky pod nohy. Je to škoda, myslím, že hlavně ony dvě poskytovaly ženám to co při porodu opravdu chtěly.
@Anet11 píše:
Holky, já jsem rodila v Neratovicích loni v říjnu a na bonding jsem se při návštěvě porodnice ptala. Řekli mi, že ho neposkytují. Nakonec jsem rodila císařem tak jsem se o něj ani nepokoušela.
Já jsem rodila v Neratovicích nedávno a malou mi nechali celé dvě hodiny na sále na prsou, pomohli s prvním přiložením. Skvělá zkušenost!
@jassi píše:
Já jsem rodila v Neratovicích nedávno a malou mi nechali celé dvě hodiny na sále na prsou, pomohli s prvním přiložením. Skvělá zkušenost!
a nevíš, jak je to tam teď s porodními asistentkami? Věra ani Milada tam už nejsou, je možné se domluvit s někým jiným?
@Krumpolina píše:
Mám stejné zprávyV únoru 2012 jsem byla nejspokojenější pod sluncem, právě díky přístupu PA. Rozmýšlím se, zda nepojedu jinam. Čekáme mimi 20.6..
Mám zprávy, že v Neratovicích není problém s PA a jejich přístupem. Nejzásadnější je, na jakého doktora narazíš. Ti jsou tam různí - klasika i naprosto pro přirozené porody. Takže je to hodně o štěstí nebo o tom, co si i přes doktora prosadíš…
PA si k porodu snad můžeš dohodnout.
Tak jsem porodila, i když trošičku před Neratovicema. Nestihli jsme dojet, rodila jsem v autě. V Neratovicích jsem rodila jen placentu. Bonding jsem měla 100%. V autě jsem měla malého hned na prsou, nikdo ho ode mě nedostal za celou dobu. Sloužil obávaný doktor Muška, opravdu byl nerudný, nepředstavil se, studený. Hned mi chtěl píchat oxytocin, zavádět kanylu, vše jsem slušně, ale jasně odmítla, chtěl podepsat revers. Velmi nepříjemný při šití mírného natržení, nerespektoval, že jsem nechtěla už druhý steh. Ostatní ale naprosto úžasní /kromě dr. Žáčkové, ta je horší než Muška/. Na sále byla anděl dětská sestra - Jitka Petráková i porodní asistentka byla velmi příjemná, bohužel si nepamatuju její jméno. Malého mi nikdo nebral, sestřička vše konzultovala, vyšetřila ho na mém těle. Doktor trval na přivolání pediatra, ta chtěla malého vzít, nedovolila jsem to, tak zase odešla. Všichni brali jako běžné, že máme mimča v posteli, já jsem ho tam měla nahatého jen s plenkou. Všichni slušní, všetně uklizeček a sanitárek. Primářka trošku svá, ale profesionální. Měla jsem v porodním přání brzký odchod, na vizitě dětské i dospělé se mě sami ptali, kdy chi odejít, nediskutovali, řekli jen, že rizika určitě znám, nechali podepsat revers. Odcházela jsem za 11 hodin od příjezdu.
Doporučuji mít jasně sepsané porodní přání, být přesvědčená a jistá si tím, co chci a jasně to vyžadovat.
Jinak v noci před mým příjezdem tam rodila paní, která byla se mnou na pokoji a říkala, že PA byla skvělá, nechala jí dělat, co chtěla, pohybovat se, roditv jakékoliv poloze, Muška je nechal být a přišel jen na kontrolu stavu po porodu.
Teda Indulko!!! Úplně se mi zatajil dech.
Jsem ráda, že vše dopadlo OK. Gratuluji a přeji drobečkovi a vůbec celé rodině vše dobré!!! Měli jste to pěkně divoké.
@indulka teda to je story, moc gratuluji. Ani mě nenapadlo, že člověk muže odejít na své přání tak brzo domů. To bych teď u druhého porodu, pokud bude vše ok, mohla taky zkusit. Přeji hodněˇ zdravíčka tobě i miminku. ![]()
@indulka píše:
Tak jsem porodila, i když trošičku před Neratovicema. Nestihli jsme dojet, rodila jsem v autě. V Neratovicích jsem rodila jen placentu. Bonding jsem měla 100%. V autě jsem měla malého hned na prsou, nikdo ho ode mě nedostal za celou dobu. Sloužil obávaný doktor Muška, opravdu byl nerudný, nepředstavil se, studený. Hned mi chtěl píchat oxytocin, zavádět kanylu, vše jsem slušně, ale jasně odmítla, chtěl podepsat revers. Velmi nepříjemný při šití mírného natržení, nerespektoval, že jsem nechtěla už druhý steh. Ostatní ale naprosto úžasní /kromě dr. Žáčkové, ta je horší než Muška/. Na sále byla anděl dětská sestra - Jitka Petráková i porodní asistentka byla velmi příjemná, bohužel si nepamatuju její jméno. Malého mi nikdo nebral, sestřička vše konzultovala, vyšetřila ho na mém těle. Doktor trval na přivolání pediatra, ta chtěla malého vzít, nedovolila jsem to, tak zase odešla. Všichni brali jako běžné, že máme mimča v posteli, já jsem ho tam měla nahatého jen s plenkou. Všichni slušní, všetně uklizeček a sanitárek. Primářka trošku svá, ale profesionální. Měla jsem v porodním přání brzký odchod, na vizitě dětské i dospělé se mě sami ptali, kdy chi odejít, nediskutovali, řekli jen, že rizika určitě znám, nechali podepsat revers. Odcházela jsem za 11 hodin od příjezdu.
Doporučuji mít jasně sepsané porodní přání, být přesvědčená a jistá si tím, co chci a jasně to vyžadovat.
Jinak v noci před mým příjezdem tam rodila paní, která byla se mnou na pokoji a říkala, že PA byla skvělá, nechala jí dělat, co chtěla, pohybovat se, roditv jakékoliv poloze, Muška je nechal být a přišel jen na kontrolu stavu po porodu.
Indulko, moc gratuluju!! To se to nádherně povedlo! ![]()
Až budeš mít chvilku, neposlala bys mi do SZ tvoje porodní přání jako inspiraci? Mockrát děkuji a přeji krásné sžívání s miminkem!
Rodily jste nektera v poslednim mesici v Neratkach? Jak moc se to tam zmenilo? Za par tydnu bych tam chtela rodit, zatim ctu jen same spatne zpravy (odchod dvou PA udajne kvuli zmenenemu pristupu lekaru…) - chci prirozeny porod bez zasahu, bonding atd.
@Mlok píše:
Rodily jste nektera v poslednim mesici v Neratkach? Jak moc se to tam zmenilo? Za par tydnu bych tam chtela rodit, zatim ctu jen same spatne zpravy (odchod dvou PA udajne kvuli zmenenemu pristupu lekaru…) - chci prirozeny porod bez zasahu, bonding atd.
Já jsem byla v Neratkách na začátku června viz. výše.
Zdravím Vás
Mě čeká plánovaný císař za 4 dny, chtěla bych se zeptat zda miminko máte hned u sebe, jestli se s ním budu moc pomazlit, třeba když mě budou šít
Nedokážu si představit, že bych malého viděla až druhý den
Jinak přítel má být také u porodu, že bude hned za dvěřma a s malým se poté hned pomazlí
Tak se chci zeptat i zda jste byly poté na JIP nebo na normálním pokoji?
A zda ke mě pustí nachvilku aspoň přítele v den porodu? A chtěla bych tu „poloviční“ narkozu
@koala1 Ahoj, jestli už nemáš po porodu, tak vřele doporučuji Mělník! Krom šití, jsem měla malou pořaád u sebe
hned po narození mi jí položili na břicho, abych jí mohla hladit a když střihli šňůru, tak mi jí dali k prsu. Proběhlo jen rychlé očištění, změřit, zvážit, tatínek si jí podepsal a byla zas u mě na celý ty dvě hodiny na sále. Pak zhruba půl hoďky na ta vyšetření a obtisk nožiček (velmi milá pozornost
) a šup zpátky k mámě na pokoj ![]()
Já bych se ráda zastala Neratovic. Miminko jsem měla po porodu ihned na těle, nechali dotovat pupeční k a i potom mi malou nechali. Měření a vážení jsme nechali až na dobu po dvou hodinách po porodu.
Taky jsem tu někde četla, že se dělá prvorodickam automaticky nastřih. To není vůbec pravda -spíš naopak. Ani jedna z našeho pokoje (tři.)jsme ho neměly, jen malé šití, co se dobře hodilo. Takže u mě Neratovice Super!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.