Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, předem se omlouvám ale mám jeden problémek a potřebuji radu
Mám přítele a ten má dceru z prvního manželství je jí 14let.Jsme spolu rok přítelovi bude letos 50let. Vycházíme s jeho dcerou spolu výborně, máme se rádi, to je vše v pořádku ale co mě mrzí je to, že můj přítel jí začal dávat za mýma zádama peníze
normálně platí alimenty a vždy jí dával peníze jako kapesné navíc ale předemnou, nikdy jsem mu nic neřekla, nikdy jsem nic nevyčítala, naopak jsem jí taky nějakou korunu podstčila, nebo jí koupila něco hezkého na sebe, to víte je to mladá holčina, chce se líbit a je hezká jako obrázek, proč jí nedopřát, vždy má ohromnou radost
ale vrátím se zpáty k problému. Jak říkám vždy jsme si vše s přítelem říkali vše na rovinu a nakonec se dozvím, že spoustu věcí dělal za mými zády a neříkal mě úplně vše
chápejte, mě nejde o ty peníze co jí dává aby jsem o tom nevěděla ale o to, že si připadám jak nějaká zlá semetrika, co zakazuje aby jí její tatínek něco koupil. Když za ní přijedeme na návštěvu, tak si povídáme a když odjíždíme, tak jí nacpe rychle do pokojíčku, že jí dá jako pusu na rozloučenou a dá jí penízky. Přišla jsem na to až nedávno, kdy jsem koupila jeho dceři mikynu a ukazovala jsem jí přítelovi ten řekl, že je hezká, měla hroznou radost, když jí rozdělávala, aby si jí vyzkoušela, tak můj přítel řekl, běž si jí vyzkoušet do koupelny a přijd se nám ukázat a jeho dcera řekla, že má pod svetrem tričko, tak že jí zkusí na to tričko a přítel jí začal vehementně přesvědčovat o tom, že v koupelně bude mít pohodlí a jeho dcera se naštvala, sundala svetr a začla se soukat do mikyny, když tu náhle vypadla z mikyny pětistovka
no přešla sem to mlčky ale večer za mnou přišla jeho dcera a vše mi řekla. Že tatínek jí začal dávat peníze bokem, že si myslela, že mě vadí, že jí tatínek dává peníze a proto to jí je dává, aby jsem o tom nevěděla ale že nevěděla jak se mě zeptat
a že jí to bylo divný, že se k ní chovám hezky a že se na to ptala tatínka a ten neřekl ani slovo, jen pokrčil rameny a řekl, že nemusím o všem vědět
tak jsem jí řekla, že to nechápu, protože jsem vživotě neřekla ani slovo že jí něco kupuje. Řekla, že mě věří, že se jen začal chovat tatínek nějak divně, že kolikrát když se pohádáme tak si stěžuje její mamince, že jsem nějaká poslední dobou divná, že si myslí, že někoho mám, že ho podvádím a tak
no povídli jsme si o všem možném i nemožném
a nakonec z ní vylezlo, že je ráda, že táta s nima není, že se akorát s její maminkou hádal a sprostě jí nadával
že vždycky zalezla se schovat v pokojíčku do skříně kde se klepala a brečela a počkala až se přestanou hádat a že maminka je moc štastná, že se ho zbavila
pak jsme šli spát a druhý den ráno jsme jí vezli domů a když jsme nastupovali do auta, tak jsem se pro něco ohnula a koutkem oka jsem zaregistrovala, že jí dává něco do kapsy a jeho dcera vrtí hlavou, že ne
když potom doma vystoupila a dala nám pusu a mi přijeli domů, tak na zadním sedadle leželi 2ookč a u nich lístek na něm bylo napsáno,,promomin' tati ale já je nechci,,
no, opět jsem to přešla a já nevím co mám dělat, držím to v sobě, nic jsem mu neřekla, že o tom vím, nevím jak mu to říct, aby jsem neudělala nějaké mrzutosti, prostě nevím
moc jsem se v něm zklamala
jako ano, napadlo mě, jestli netrpí jeho bývalá žena nějakou finanční tísní ale když jedeme jedou týdně na nákupy, tak automaticky uděláme nákup i pro ně
co dostanu já, dostane automaticky jeho dcera, ve stejné barvě, ve stejném stylu-naštěstí máme stejný vkus
za stejné peníze, akoorát velikost je o trochu jiná, takže když si koupim kalhoty, automaticky se kupujou ty samé pro dceru
finaněně na tom taky nejsme nějak dobře ale snažíme se aby nestrádala
prosím poradíte mi? Jinak se máme s přítelem rádi, občas se sice pohádáme ale není to nic vážného, chová se ke mě slušně…nechci ho opuštět, problémy jsou od toho, aby se řešily ale jak mu začít důvěřovat
Omlouvám se za dlouhý příspěvěk a ještě jednou díky
![]()
Tak přesně jak píšeš problémy jsou od toho, aby se řešili a proto jediné rozumné řešení vidím v tom v klidu a rozmně si s ním o tom promluvit, vysvětlit mu, že ti ty tajnosti vadí a popsat to podobně jako tady teď nám a uvidíš co na to přítel.
Sama z vlastní zkušenosti vím, že i kdybychom si to občas moc a moc přáli, tak chlapi nám do hlavy nevidí a my se trápíme těmi problémy, co zamlčujeme a potom se třeba opravdu chováme jinak než normálně.
Držím palce ![]()
Prostě si sedněte a vybal to, tohle nesmíš dusit v sobě. Musí ti vysvětlit proč to dělá asi se pohádáte a dost, ale musí to ven takhle by jses jen užírala. Držím palce
@Paradise píše:
Tak přesně jak píšeš problémy jsou od toho, aby se řešili a proto jediné rozumné řešení vidím v tom v klidu a rozmně si s ním o tom promluvit, vysvětlit mu, že ti ty tajnosti vadí a popsat to podobně jako tady teď nám a uvidíš co na to přítel.Sama z vlastní zkušenosti vím, že i kdybychom si to občas moc a moc přáli, tak chlapi nám do hlavy nevidí a my se trápíme těmi problémy, co zamlčujeme a potom se třeba opravdu chováme jinak než normálně.
Držím palce
Asi mě nic jiného nezbyde, než si o všem promluvit, jem mám strach, aby to zase nevyslepičil své bývalé ženě
díky ![]()
Je super, že s jeho dcerou máš pěkný vztah ![]()
Co se týče přítele, vidím jediné řešení, promluvit si s ním o tom, protože to co ti řekla jeho dcera, že on si myslí, že se chováš divně a někoho máš atd., to je zvláštní
Já bych ty peníze bokem na něj vybalila, ne hádku, prostě normálně, že jsem si to všimla. Zeptat se ho proč to dělá, proč si myslí, že ti to vadí, nebo jen chce mít s dcerou něco „on sám“? Napadlo mi, jestli třeba nežárlí, když vidí, že si s ní rozumíš (a ona s tebou)
Holt, chlapi jsou v tomhle občas ješitní… Možná v tom opravdu nebude nic hlubšího
Máte hezký vztah, bylo by škoda jej chroumat… Ale proč si stěžuje bejvalce, že se chováš divně - napadá tě něco? Dala jsi mu nějaký důvod? ![]()
@Blanka S píše:
Prostě si sedněte a vybal to, tohle nesmíš dusit v sobě. Musí ti vysvětlit proč to dělá asi se pohádáte a dost, ale musí to ven takhle by jses jen užírala. Držím palce
Taky si myslím, že bude najlepší si sním promluvit ale jak ho znám, strhne se bouřka a taky nevím jakým stylem mu to říct..
protože by automaticky zjistil, že to vím od jeho dcery
že se mě svěřila a já nechci aby měla nějaké potíže ![]()
No, kdyby měli doma rodinnou selanku, tak se asi nerozvedou. Záleží na tom, co mu dovolíš ty. Otázkou je, jestli se nesveze po dceři, že ti prozradila, že jí dává peníze tajně.
Pak je otázka, zda to není nějaká činnost jeho bývalky, jestli mu něco nenakukala ona. V neposlední řadě, 14letá holka už dokáže taky pěkně intrikařit, nemysli si, takže na tebe může být jak medíček a může to být celé její práce. Buď jak buď, nezbývá, než se na férovku zeptat, kde je problém.
@neila píše:
Je super, že s jeho dcerou máš pěkný vztah
Co se týče přítele, vidím jediné řešení, promluvit si s ním o tom, protože to co ti řekla jeho dcera, že on si myslí, že se chováš divně a někoho máš atd., to je zvláštníJá bych ty peníze bokem na něj vybalila, ne hádku, prostě normálně, že jsem si to všimla. Zeptat se ho proč to dělá, proč si myslí, že ti to vadí, nebo jen chce mít s dcerou něco „on sám“? Napadlo mi, jestli třeba nežárlí, když vidí, že si s ní rozumíš (a ona s tebou)
Holt, chlapi jsou v tomhle občas ješitní… Možná v tom opravdu nebude nic hlubšího
Máte hezký vztah, bylo by škoda jej chroumat… Ale proč si stěžuje bejvalce, že se chováš divně - napadá tě něco? Dala jsi mu nějaký důvod?
nikdy jsem mu právě nedala důvod
naopak jsem vždy byla pyšná, že mám tak hodného chlapa, nikam bez něj nechodím, jen do práce a z práce hned domů
nevím proč si s těuje bývalé ženě
a taky mám obavy jak přijme fakt, že mě to jeho dcera řekla ![]()
@Gladys píše:
No, kdyby měli doma rodinnou selanku, tak se asi nerozvedou. Záleží na tom, co mu dovolíš ty. Otázkou je, jestli se nesveze po dceři, že ti prozradila, že jí dává peníze tajně.
Pak je otázka, zda to není nějaká činnost jeho bývalky, jestli mu něco nenakukala ona. V neposlední řadě, 14letá holka už dokáže taky pěkně intrikařit, nemysli si, takže na tebe může být jak medíček a může to být celé její práce. Buď jak buď, nezbývá, než se na férovku zeptat, kde je problém.
z toho má právě obavy, aby jeho dcera neměla problém, že mě to řekla
je to moc hodná holka ale trocha podezření na bývalou tam je ![]()
Pokud je to normální chlap a ne skrytej magor, tak by měl snad pochopit a asi i ocenit, že dcera peníze odmítla a že se ti svěřuje, protože to dokazuje, že je ot rozumná holka a máte spolu dobrý vztah.
Jak říkám, promluvila by jsem si s ním hned ale nechci podrazit malou
je jasný, že když mu to řeknu, bude vědět odkud vítr vane a toho se bojím
jak to šikovně zaonačit, aby se to neprovalilo, že to vím od ní? ![]()
A on se s bývalkou stýká jak? Pokud si stihne na tebe stěžovat, tak předpokládám, že tam jezdí i bez tebe, ne?
Je poměrně běžné, že nevěrníci bývají nejvíc žárliví - vidí, jak jim to prochází a začnou si říkat, co když to tak prochází i jejich protějšku…
Mmch proč jí dává peníze tajně, když ona je nechce? Co tím chce dosáhnout?
@coca cola píše:
Jak říkám, promluvila by jsem si s ním hned ale nechci podrazit malouje jasný, že když mu to řeknu, bude vědět odkud vítr vane a toho se bojím
jak to šikovně zaonačit, aby se to neprovalilo, že to vím od ní?
no tak příležitostí jsi měla už dost, pětistovka vypadlá z mikiny, dvoustovka i se vzkazem, ten jsi vyhodila či co jsi s tím udělala? To jsi mu mohla strčit pod čumák hned a dcera by z toho vyšla v pohodě.
@Gladys píše:
A on se s bývalkou stýká jak? Pokud si stihne na tebe stěžovat, tak předpokládám, že tam jezdí i bez tebe, ne?
Je poměrně běžné, že nevěrníci bývají nejvíc žárliví - vidí, jak jim to prochází a začnou si říkat, co když to tak prochází i jejich protějšku…
to jsem taky nevěděla, že tam jezdí
jako věděla jsem, že si jezdí vyzvedávat dceru a dá si se ženou kafe, to je v pořádku ale nevěděla jsem, že tam jezdí když se pohádáme
a že se jí svěřuje
hlavně že jí pomlouvá
a pak se dozvím toto ![]()