Neschopenka v těhotenství – 12hodinové směny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78
15.8.12 15:54

Prosím, chci se zeptat pokud dělám v lékárně tudíž denně přicházím do kontaktu bezmála se stovkou nemocných lidí, může to být hodnoceno jako důvod zůstat ihned po zjištění těhotentsví na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102378
15.8.12 16:04

@ela88 Myslím, že ne. Nicméně zakázané práce upravuje ministerská vyhláška, tak se do ní podívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.8.12 12:57

Dotaz

Potřebovala bych poradit, od září budu vodit dceru do školky, momentálně mám vycházky od 8h-14h, což mi moc nevyhovuje, jelikož dceru tam budu vodit na 7:30h a pokud bude zvládat polední spaní, tak odpoledne pro ni budu chodit kolem 14:30h. K mudr. jdu na kontrolu až 7.9., tak nevím jestli to ten první týden risknout a nechat změnu vycházek až půjdu na kontrolu, nebo tam raději zajít dřív a nechat si to přepsat. Myslíte, že můžou na sociálce tolerovat, že jsem vedla malou do školky, když mi ji tam nemá kdo zavést? Nebo je to nezajímá a můžou mi vyhrožovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3578
22.8.12 11:32
@gsimča píše:
napsala jsem to naopak tak tady je ta nemoc.
http://www.penize.cz/…y/nemocenska

supeeerrr…díky moc, taky jsem to hledala :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
30.8.12 17:14

Ahoj holky tak jsem nakonec toho doktora změnila a v pohodě mě nechá doma.Tak jsem ráda, protože mám teď hrozný křeče a doktoři nic nevidí, že je vše v pořádku, že to může být tím jak se děloha roztahuje tak snad jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka28
15.2.13 18:46

Ahoj budouci maminy.Tak mi dneska prisla neschopenka za leden a nestacila jsem zirat.To mi jeste platil zamestnavateĺ a je to fakt bida. Docela by me zajimalo jestli je na tom nektera podobne.

• Citovat
  • Upravit
657
15.2.13 18:54

Ahoj, mě dneska také přišla neschopenka a já naopak byla velice mile překvapená, myslela jsem že dostanu o dost méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
15.2.13 19:02

Ahoj holky muzu se zeptat nevite jak se pocita neschopenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
15.2.13 19:07

@Veronikq tady na netu se dají najít kalkulačky, ale jsou dost nepřesne, páč podle nich bych měla brát na PN o cca 2tis víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
15.2.13 19:08
@Lucka28 píše:
Ahoj budouci maminy.Tak mi dneska prisla neschopenka za leden a nestacila jsem zirat.To mi jeste platil zamestnavateĺ a je to fakt bida. Docela by me zajimalo jestli je na tom nektera podobne.

Hele ten první měsíc je bída, ale další měsíc už to jde :) Já první měsíc dostala jen něco málo přes půlku platu. A teď mám přesně 3/4 platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.2.13 19:18

Já byla tedy za leden taky nemile překvapená, že mi přišlo z práce nějak málo :roll: Když jsem doma od prvního ledna, jak to vůbec je? Prvni týdny platí zaměstnavatel a do konce měsíce to doplatí sociálka nebo už ze sociálky nic nedorazí a od zaměstnavatele je to všechno?
A v každé kalkulačce mi vychází něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka28
15.2.13 19:33

Ja jsem taky od 3 ledna na neschopence a 21 dni to plati zamestnavatel ztoho 3 dny neplati nikdo. Takze mi to vyslo ze mi zaplatil 18 dni a to mi prislo 4700 a to neni ani pulka toho co jsem brala! hruza.

• Citovat
  • Upravit
274
15.2.13 19:46

Pokud zaměstnavatel platí prvních 21 dní, tak ten týden by měl přijít ještě z té sociálky, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka28
15.2.13 19:52

No,nevim.Ja si myslim, ze uz mi tenhle mesic zadny penize ze socialky neprijdou.

• Citovat
  • Upravit
1493
15.2.13 20:01

Prvních 21 dní platí zaměstnavatel… Z toho první 3 dny ne a zbytek platí pouze pracovní dny. Pak to platí sociálka a to za kalendářní dny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí