Neschopenka v těhotenství a vycházky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
18.7.18 19:47

@Lara Farseer no tak já to mám taky že zdravotních důvodů. Už si i říkám, že bych to říkala q chodila do práce. Jenže pak si vyčítat. No nevím, je to hrozná představa, ta omezenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.18 19:54
@Lara Farseer píše:
@Roxyna
Hm, tak já měla kontrol několik. Taky rizikáč, ale na rozdíl od většiny (jak se zdá) opravdu ze zdravotních důvodů, nikoli z pohodlnosti chtít po zaměstnavateli na co mám nárok… To je holt ta spravedlnost, že ten poctivej chudák je buzerovanej a ten, kdo to nepotřebuje a porušuje, na toho si nepřijdou…

Bohužel no, to je tak vždycky no, co naděláš. Tak si byla doma jak si mela ne? tak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 19:54

@g.sandova
Proto nechápu, že to tolik ženských automaticky dělá a zneužívá… Já myslela, že mi doma hrábne… U mě bylo několik silných důvodů, nevím, co máš za problém ty, ale neriskuj. A ať vše dopadne dobře. Já mám doma pětiměsíční štěstí a je to super :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 19:57

@Roxyna
Samozřejmě, že jsem to dodržovala, ale ta buzerace byla nepříjemná. Nehledě na to, že stavy v těhotenství jsou dost nevyzpytatelné, takže jsem kolikrát vycházky proležela a když mi bylo líp, trčela jsem doma. Proto nemám ráda, když se to bezdůvodně zneužívá, právě kvůli tomu se to pak zpřísnilo pro všechny. Bývaly neomezené vycházky s ohledem na momentální stav.

Lezla jsem pak už doma po zdi. Prostě nechápu, proč to někdo absolvuje dobrovolně a ještě se šidí na penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.18 20:01
@Lara Farseer píše:
@Roxyna
Samozřejmě, že jsem to dodržovala, ale ta buzerace byla nepříjemná. Nehledě na to, že stavy v těhotenství jsou dost nevyzpytatelné, takže jsem kolikrát vycházky proležela a když mi bylo líp, trčela jsem doma. Proto nemám ráda, když se to bezdůvodně zneužívá, právě kvůli tomu se to pak zpřísnilo pro všechny. Bývaly neomezené vycházky s ohledem na momentální stav.Lezla jsem pak už doma po zdi. Prostě nechápu, proč to někdo absolvuje dobrovolně a ještě se šidí na penězích.

Pretože pak když se vratis do práce tak po tobě neslapou, a dají ti puvodní pozici. Když mic viš a dohadujes se tak te za chvilu vyštípou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 20:04

@Roxyna
To je pak těžký, když se člověk bojí a nechá si vše líbit. Naopak, když moc víš a znáš svý práva, tak si na tebe jen tak nepřijdou… Jen tak to zkoušej, ale nemůžou nic. Jen, co jim kdo dovolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.7.18 20:05

@Lara Farseer děkuju. Je prostě blbý, že mám doma tři děti a to omezení je velký. No, čtvrtý těhotenství, jsem si bláhově myslela, že vše bude ok. Co bych chtěla, ž e? Hlavně, aby bylo vše ok. V práci mi na rovinu řekli, že lepší by bylo, abych zůstala rovnou doma, aby mohli hledat náhradu. Což chápu. Ono totiž je možné, že druhý trimestr to bude ok. Ale taky ne. A tři měsíce za mě tu práci musí někdo dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.18 20:07
@Lara Farseer píše:
@Roxyna
To je pak těžký, když se člověk bojí a nechá si vše líbit. Naopak, když moc víš a znáš svý práva, tak si na tebe jen tak nepřijdou… Jen tak to zkoušej, ale nemůžou nic. Jen, co jim kdo dovolí…

Děláš nekde v kanclu viď? To je jasný, tak se dohaduj a ja mam jistou práci po mateřský :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 20:08

@g.sandova
To chápu, mě se to týkalo s prvním, tak to na organizaci šlo. Druhé doufám stihnu ještě na RD, tak to snad bude také ok. Třetí už manžel nechce :D. Každopádně držím palce, je to masakr a náročné. Notabene s dětma.

Nevím, co máš za práci, nedá se částečně z domova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.7.18 20:10

@Lara Farseer bohužel nejde, kvůli ochraně osobních údajů. zaměstnavatel nepovolí. Snížit úvazek taky ne. V pondělí jdu na kontrolu a domluvím se s Dr. Sama pozoruji, že doma v klidu bez velkého chození je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 20:11

@Roxyna
A co s tím mám společného, kde dělám? Zákoník práce platí pro všechny. Nemůžou tě vyhodit. pokdu e někdo nechá dotlačit k podepsání výpovědi dohodou nebo tak, je to chyba… ale hlavně, že ty máš svý jistý za cenu podvodu a toho, že poctivé rizikově těhotné to mají kvůli takovým jako ty mnohem těžší… Ale to asi nemá cenu vysvětlovat, kdo to nechce pochopit, nepochopí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 20:12

@g.sandova
Tak držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.7.18 20:14

@Lara Farseer slyšela jsem, že dříve šla spousta žen na rizikové a neomezené vycházky. Proto to omezili. Nevím, zda je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
18.7.18 20:16

@g.sandova
Jj, dřív to tak bývávalo, ale hodně se to zneužívalo, takže těhotné dostaly omezené vycházky jako každý (platilo to třeba i pro onkologické pacienty a tak). teda, ono se to snad ještě pořád napsat dá, ale málokterý doktor chce, protože by to msuel obhájit… Prvních 5 měsíců těhotenství jsem prozvracel,a kolikrát opravdu celé vycházky a pak jsem musela trčet doma… hlavně, že máš jako těhotná chodit na čerstvý vzduch :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102078
18.7.18 20:33
@g.sandova píše:
@Lara Farseer slyšela jsem, že dříve šla spousta žen na rizikové a neomezené vycházky. Proto to omezili. Nevím, zda je to pravda.

Drive? Staci si přečíst diskuze tady a zjistis, ze se to zneuziva furt. Me se libi, jak se u spousty veci ohanime cizinou, ale v tomhle nejak ticho po pesine. A takove procento tehotnych na pn v zahraničí rozhodne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí