Neschopenka v těhotenství a vycházky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
17.7.18 20:18

Tak já jsem teď v šestém týdnu. Lékař mi doporučil zůstat doma. Vůbec vz toho nemám radost. Zdraví moje a dítěte je přesnější. Taky se desim vycházek. Myslela jsem, že budu v pohodě jako předešlé těhotenství. Bohužel to v pohodě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 20:21

@Slečna Ferka na me pozici nejde zkrácený úvazek bohužel a máme nepřetržitý provoz dělají se i noční a není to jen kvůli pohodlí já bych musela skončit nejdéle v srpnu a hledat jinou práci kvůli dceři která mě nastupuje do školy a hlídání bych neměla a nemohla bych pracovat na ty směny které máme

• Citovat
  • Upravit
318
17.7.18 20:22

Tohle teda taky nechápu. Jsem v 10 tt, taky mi je kolikrát pěkně zle, ale rozhodně by mě nenapadlo si kvůli tomu nechat hned psát neschopenku. A to jsem v práci kolikrát i 15h denně (zemědělství) a je to dost náročné a plné stresu. Holky neblázněte, proč hned na PN, lepší se dohodnout se zaměstnavatelem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 20:23

@g.sandova já předešlé tehu chtěla chodit do práce ale jak dr zjistila tehu tak mě zakázala dále pracovat kvůli škodlivým vyparum ve fabrice

• Citovat
  • Upravit
19388
17.7.18 20:28

@nabab no ne vždy to jde. Mě netrápí nevolnosti ale něco jiného. Jinak zaměstnavatel mi řekl, ať jdu raději na rizikové, když je k tomu důvod. Můžou za mě hledat náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.7.18 20:31
@Anonymní píše:
@g.sandova já předešlé tehu chtěla chodit do práce ale jak dr zjistila tehu tak mě zakázala dále pracovat kvůli škodlivým vyparum ve fabrice

Tak tohle je ten důvod, kdy Tě má zaměstnavatel převést na jinou práci, nebo Tě nechat doma za plný plat.

@Anonymní píše:
@Slečna Ferka na me pozici nejde zkrácený úvazek bohužel a máme nepřetržitý provoz dělají se i noční a není to jen kvůli pohodlí já bych musela skončit nejdéle v srpnu a hledat jinou práci kvůli dceři která mě nastupuje do školy a hlídání bych neměla a nemohla bych pracovat na ty směny které máme

Tomuhle nerozumím, ve školce na dceru hlídání máš a ve škole mít nebudeš? A pokud nedostaneš vycházky, když Ti je „zle“, jak to budeš dělat, když to chceš kvůli „hlídání“? A noční dělat NESMÍŠ, zaměstnavatel je povinen Tě převést na jiný režim; a pokud nejde, tak zase doma a za plat. Ale ne nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 20:37

@Slečna Ferka momentálně mám pro dceru hlídání protože hlídací babička byla doma ale jde pracovat tak nebude tolik času na hlídání a sama. Mě. Řekla že učení sní nezvládne tak že to mám. Nějak udělat. Začala sem. Už koukat po jiné práci ale přišla sem na to že sem těhotná. A na me pozici opravdu není možnost jiného úvazku protože jsme 4 směny a tocime se a každý má své určitě lidi na tu danou práci jediné co musí si zaručit člověka nového aby to. Mohl dělat na směny za mě a jediné co by šlo asi tak jen ranní ale to je u stroje kde je šílený hluk a prach tak to nevím. Co. Mě na to dr řekne

• Citovat
  • Upravit
11565
17.7.18 20:38

Jde o to, že bych to být Tebou tlačila spíš k tomu být doma s platem, pokud ranní nepůjdou kvůli hluku a vibracím a noční zákon taky nedovoluje. A ne neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 20:42

@Slečna Ferka ještě se zeptám a když by náhodou něco našli jen na raní směnu tak bych kvůli dceři nechodila od 6 ale třeba od 7 do 14 měla bych to placené normálně jako teď mám za směny?

• Citovat
  • Upravit
3990
17.7.18 20:42
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka momentálně mám pro dceru hlídání protože hlídací babička byla doma ale jde pracovat tak nebude tolik času na hlídání a sama. Mě. Řekla že učení sní nezvládne tak že to mám. Nějak udělat. Začala sem. Už koukat po jiné práci ale přišla sem na to že sem těhotná. A na me pozici opravdu není možnost jiného úvazku protože jsme 4 směny a tocime se a každý má své určitě lidi na tu danou práci jediné co musí si zaručit člověka nového aby to. Mohl dělat na směny za mě a jediné co by šlo asi tak jen ranní ale to je u stroje kde je šílený hluk a prach tak to nevím. Co. Mě na to dr řekne

Pokud ti zaměstnavatel nemůže vyhovět a převést tě na jinou práci/upravit směny, máš nárok být doma za plný plat a bez omezení s vycházkami. Jsi sama proti sobě. Neschopenka není pro tyhle případy, pak to dopadá na opravdu rizikově tehotné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 20:46

@Lara Farseer tak tohle sem nevěděla. Děkuji moc za radu zkusím to v práci takto udělat

• Citovat
  • Upravit
11565
17.7.18 20:46
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka ještě se zeptám a když by náhodou něco našli jen na raní směnu tak bych kvůli dceři nechodila od 6 ale třeba od 7 do 14 měla bych to placené normálně jako teď mám za směny?

No to ne, to by sis musela zkrátit úvazek na 7h denně a měla bys odpracováno méně, a tedy i méně platu. Pokud jde o to, jaký by byl „základ“, záleží to na smlouvě, jak tam máš mzdu kalkulovanou. Pokud máš například 20k za 40h, tak 40 jak 40, a při 35 bys brala o 2,5k míň. Pokud máš 15k za 40h a 5k příplatek za směny, pak pokud nebudeš dělat na směny, tak budeš mít míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
17.7.18 21:06

@Slečna Ferka já tedy úplně nevím, ale přece jsou i případy, že zaměstnavatel ten rozdíl doplácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102066
17.7.18 23:07

@P4ja Ano, ale nikoliv v pripadech, ze smenu potrebuje zkratit kvuli diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.18 13:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky jsem teď skoro v 6tt a příští týden jdu k lékaři a chtěla bych zůstat doma na neschopence jelikož mě není nejlépe a má práce je v nepřetržitém provozu 12cky i 8hod směny. Ale chci zůstat doma i kvůli dceři která jde do školy od září a chci se ji věnovat protože do teď babička hlídala když já byla. V praci. Chci se zeptat jak je to s vycházkama v tehu a budu mít normálně nárok na mateřskou když budu na neschopnosti? Mám opracované 2,5 roku. Dekuji
Pavla

Ahoj, taky sem pracovala na 12tky v nepřetržitým provozu, v 6tt sem byla poprvé u doktora, v 10tt mi napsal neschopenku, kvuli práci v noci a 12ti hod. provozu ale zapsal tam slabé krvácení. :) cely těhotenství jsem chodila ven kdy sem chtela a to sem mela vychazky 6h denně odpoledne. Nikdy kontrola nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí