Neschopenka v těhotenství a vycházky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1543
9.5.18 13:14

@inkakřivák Jinak myslím, že ani sestra u obvodní moc těhotná nepracuje, nebo ne v ordinaci s pacienty. Infekční prostředí tohohle kalibru je taky ohrožení pro těhotenství, zejména ta dětská ordinace. Ale většina poliklinik a nebo nemocnic má možnost tu sestru někam dát, buď k papírům, zvedat telefony atd. Ale malý soukromník je taky v háji :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
9.5.18 13:15

Ale jo, pracují, tak jako pracují těhotné lékařky. I na dětském jsem to zažila. Bohužel je to tak, on skutečně málokdo si může dovolit jen tak vypadnout. No a v nemocnicích už je to úplně naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
9.5.18 13:16

@inkakřivák No když už žena riskuje své zdraví a zdraví dítěte tak ať je to alespoň v práci, která má nějaký hlubší význam, plus to ještě chápu když někdo podniká a je to jeho firma. Ale makat na někoho druhého a považovat to za hrdinství, z mého pohledu hloupost. Ale mám pocit, že půlka tady mluví o voze a druhá o koze. Já stále zdůrazňuji, že to schvaluji v případě zdravotních komplikací, ať už se jedná o vyšší věk, předchozí potraty, silné nevolnosti, krvácení atd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
9.5.18 13:18

@inkakřivák Jo, v praxi je to na palici. Ženský, co opravdu mají rizikovou profesi, tak se snaží často i tak pracovat, protože jsou loajální k zaměstnavateli až moc a někdo pak maže pro neschopenku, protože v callcentru musí 5 minut čekat, než se vyčůrá kolega. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
9.5.18 13:20

@Avele Ale rizikové těhotenství má indikovat lékař. A ne ta těhotná :nevim: Pokud je opravdu riziková, určitě jí neschopenku napíše. Jenže hodně ženských si ji vydupe na naprostý hovadiny. A to mi teda taky vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
9.5.18 13:23
@Avele píše:
@inkakřivák No když už žena riskuje své zdraví a zdraví dítěte tak ať je to alespoň v práci, která má nějaký hlubší význam, plus to ještě chápu když někdo podniká a je to jeho firma. Ale makat na někoho druhého a považovat to za hrdinství, z mého pohledu hloupost. Ale mám pocit, že půlka tady mluví o voze a druhá o koze. Já stále zdůrazňuji, že to schvaluji v případě zdravotních komplikací, ať už se jedná o vyšší věk, předchozí potraty, silné nevolnosti, krvácení atd. :)

Ale já si myslím, že v těchto tebou zmíněných případech to celkem nikdo nezpochybnuje. Předchozí potraty a vyšší věk ale skutečně nejsou důvodem k PN, protože valná většina žen ted těhotenství odsouvá do vyššího věku. A bohužel u spontánního potratu třeba ti ani klid doma nezaručí, že tentokrát k němu nedojde. Silné nevolnosti a krvácení, to už je jiný level. A co jsem tak četla, tak zakladatelka na dva týdny neschopenku dostala a pak se uvidí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
9.5.18 13:24

@Hazentla amen. není co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
9.5.18 19:29
@inkakřivák píše:
Ale jo, pracují, tak jako pracují těhotné lékařky. I na dětském jsem to zažila. Bohužel je to tak, on skutečně málokdo si může dovolit jen tak vypadnout. No a v nemocnicích už je to úplně naprd.

Měla jsem těhotnou i plicní lékařku :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 19:52

Ahoj holky jsem teď skoro v 6tt a příští týden jdu k lékaři a chtěla bych zůstat doma na neschopence jelikož mě není nejlépe a má práce je v nepřetržitém provozu 12cky i 8hod směny. Ale chci zůstat doma i kvůli dceři která jde do školy od září a chci se ji věnovat protože do teď babička hlídala když já byla. V praci. Chci se zeptat jak je to s vycházkama v tehu a budu mít normálně nárok na mateřskou když budu na neschopnosti? Mám opracované 2,5 roku. Dekuji
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
1850
17.7.18 19:56

Vycházky max.6h denne, mateřskou mít budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
17.7.18 19:57

V 6tt mi to pripada dost predcasne, jsi kdyztak pripravena se do ty prace vratit? Ty nevolnosti vetsinou prejdou. Vychazky jsou na 6 hodin, ale pokud ti je tak spatne, tak ti je mozna nedaji, to zavisi na tom, co ti je. Ja dostala neschopenku v 5 mesici a vychazky jsem zezacatku nemela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
17.7.18 19:58

Vychazky jsou max 6 hodin, ale zalezi na gynekologovi, jestli je napise a kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.7.18 19:58

vycházky jsou max. 6 hodin (doktor dá třeba jen 4)a max. do 19.00 …zvaž pak jak budou vypadat vánoce, nákupy, kroužky atd. Mateřskou to neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
17.7.18 20:01

já byla takto doma od začátku v druhém těhotenství a první dva měsíce jsem vycházky neměla vůbec. Pak jsem měla těch 6 hodin. Jinak dotazy jsou již zodpovězeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.7.18 20:12

Ještě dodám, že pokud máš práci, kde je těhotenství na překážku nebo děláš noční směny, tak je zaměstnavatel povinen Tě převést na jinou práci, resp. upravit pracovní dobu. Pokud požádáš o zkrácení pracovní doby (např. 60% úvazek), měl by Ti vyhovět.

Jinak se teda moc nedivím, že firmy nechtějí najímat mladé ženy, když už v šestém týdnu zastříhají ušima a kvůli pohodlí (dítě atd.) plánujou marodit až do porodu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí