Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mango_Lassi
Taky neberu jako jediny duvod PN, ze si chce brisko uzit, ale to, ze je treba vystresovana, nezvlada to v praci.Asi kdyz neni v pohode, tak asi tezko zvladne svoji praci, nesoustredi se.Napr.v takovem Call centru vas nekdy ani nepusti na zachod, pokud tam je zrovna jiny operator.Ty podminky v nekterych zamestnanich jsou i tak stresujici, natoz kdyz je zena tehotna.
@Tesssa23 Tak znovu. Ty podmínky si má žena řešit se zaměstnavatelem, protože na to má právo. Místo toho vykrádá peníze na nemocenské lidí, kteří je mají oprávněně.
@rozand píše:
@P4ja @Tesssa23 Povídačky?Na to má těhotná nárok, stačí nebýt srab, co si radši sedne doma na zadek a přijde o část peněz.
Jasný, zákon je jedna věc a realita druhá. Ne všichni zaměstnavatelé jsou takoví, že tohle berou a nehází pak klacky pod nohy.
Hysterii kolem ženských na PN například „jen“ z důvodů nevolností v těhotenství také příliš nechápu… také si myslím, že každý, jak se cítí ![]()
K poznámkám posledních dvou.. nepřemýšlela si někdy, že kdybys opravdu zůstala doma, soustředila se jen na sebe a dítě, že by třeba k ZT přece jen nedošlo
zvlášť, když většinou doktoři přesnou příčinu neví a schovávají se za „to se stává“. Všichni přesně vědí čím to není - stres v práci, drobné virové infekce od kolegů nebo z mhd, strava, fyzická zátěž, ale co se stalo neřeknou. Ale to nerejpu konkrétně do tebe, vím že máš nebo si měla i jiné zdravotní problémy, jen bych o tom možná trochu přemýšlela
nebo samozřejmě chápu, že někdo nesnese být doma déle než týden…
A co se týká dalšího těhotenství… ať to zní jakkoliv hrozně. Tohle první těhotenství je vymodlene, plánované a s cílem mít ALESPOŇ jedno to dítě, za které budeme osudu /bohu/ přírodě vděčné. Co se týká dalších potomků, budu ráda, když přijdou, ale když ne, tak alespoň to jedno už budu mít. Už nebude třeba hrotit ovulaci, testy… ![]()
@Tesssa23 píše:
@Mango_Lassi
Taky neberu jako jediny duvod PN, ze si chce brisko uzit, ale to, ze je treba vystresovana, nezvlada to v praci.Asi kdyz neni v pohode, tak asi tezko zvladne svoji praci, nesoustredi se.Napr.v takovem Call centru vas nekdy ani nepusti na zachod, pokud tam je zrovna jiny operator.Ty podminky v nekterych zamestnanich jsou i tak stresujici, natoz kdyz je zena tehotna.
Tohle máš řešit dřív, než k těhotenství vůbec dojde. Lékař zde není od toho, aby na takové věci dohlížel. Stresem se dá omluvit kdeco, to by těhotné pomalu nemohly ani ven, aby na ně nebyl náhodou někdo ošklivý
@Bubla_Bučková Čím to bylo je ve velké míře chromozomální vada neslučitelná s vývojem a životem dítěte…
@rozand píše:
@Tesssa23 Tak znovu. Ty podmínky si má žena řešit se zaměstnavatelem, protože na to má právo. Místo toho vykrádá peníze na nemocenské lidí, kteří je mají oprávněně.
s tímhle ale naprosto souhlasím, pokud je to čistě z důvodu nevhodné práce, tak tam PN nechápu a nedokážu si ani představit, že by zaměstnavatel odmítl. Zvlášť, když evidentně neberou ohledy, tak já nebudu taky ne.. nahlásim na inspektorát práce nebo přes právníka a žádný zařizování si domácího vězení a platu 10. 000 ![]()
@Bubla_Bučková Jenže bohužel spousta těhotných radši vycházky a almužnu.
@Bubla_Bučková Mně třeba doktorka po krvácení, kdy už bylo vše realtivně v normě nechtěla do práce pustit, kvůli možným příušnicím a chřipce, co tady řádily. Chtěla jsem jít, aspoň na pár hodin, ale neexistovalo. Protože kdo nezažil dlouhodbou neschopenku, tak nepochopí. A já nechápu ty, co si jí chtějí nechat napsat dobrovolně.
A potom, když jsem to konzultovala na plicním, kde se léčím s astmatem, tak primářka byla pro všema deseti, protože říkala, že spoustu plodů přijde pryč po infektech, které se vyskytují mezi lidmi a dětmi obvzlášť. Ono se o tom prý moc nemluví, ale právě v kombinaci s tím, co píšeš je to čím dál horší. A bohužel taky říkala, že je potřeba si zvykat, že se těhotenství opravdu bude čím dál tím víc posouvat mezi diagnózy a ne normální a přirozený stav, ať se to doktorům, zaměstnavatelům aj. líbí nebo ne. A to si myslím, že je to opravu doktorka, která má lecos za sebou a lecos viděla. Ono, co si budeme namlouvat dřív všichni byli mnohem zdravější a odolnější.
@P4ja Ehm. A v takovém případě (ochrana před infekcí) bys byla pro neomezené vycházky?
![]()
A primářka plicního měla věci týkající se fetální medicíny někdy na škole, stejně tak gynekologii.
Mě tu (a na emiminu je to všude) fascinují ty bojovnice… za co? Za to, aby těhotná holka náhodou nezneužila neschopenku, protože má strach o to, že o dítě přijde? Mě fakt připadá, že asi žiji v jiném světě.
Máš blbou práci, nebo je ti už víc než 30? Smůla, jsi blbka a měla jsi to řešit dříve. Holky, mám pro vás novinku - někdo je fakt rád, že tu práci má. A když nechce zaměstnavatel těhotnou převést na jinou práci? Jo jasně, že zákona na to ta holka má právo - a co jako ona s tím? Že když to bude hnát tímhle způsobem, tak jí taky můžou v práci udělat nadřízení že života peklo. Každá holka asi ví, co si může ke svému šéfovi dovolit, jak na takový požadavek bude reagovat. Některý se s ní domluví bez problému, jiný ne. Někdy bych tyhle internetové bojovnice chtěla vidět řešit situace, kdy díky tomuhle „trvání si na svém“ dojde na pracovišti k šikaně. Jo jasně, ať to dá k soudu, možná za pár let dostane papír, že na to měla právo. A mezitím se zhroutí a nebo třeba o to dítě přijde. Jo, to jsou draze vykoupená „práva ze zákona“.
Prostě mě přijde, že jsou situace, kdy je nejmenší zlo na tu neschopenku jít. A nechápu, že je mezi námi tolik matek, které mají tak málo sociální inteligence, že se nedokáží vcítit do kůže někoho jiného.
@Modesta nesouhlasim se všim cos napsala, ale ty bojovnice tu mě taky baví, je to jak kdyby si myselely, že když odvádí daně můžou do něčeho mluvit
ale zas, hloupý kdo na netu info hledá, hlupější kdo se tím fakt řídí…
@rozand píše:
@P4ja Ehm. A v takovém případě (ochrana před infekcí) bys byla pro neomezené vycházky?![]()
![]()
Ne, pokud je neschopenka, tak je asi proto, aby si nemocní nemohli lítat, jak chtějí, i když je to na palici.
@Tesssa23 těhotná je něco víc? Není.
Mně vadí zneužívání PN u všech lhářů včetně těhotných. Pokud její jediná diagnóza je, že už jí bylo 30 a chce si „bříško užít“, ať si to platí sama