Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SábaW píše:
@histep Otázka zněla jinak!
Tak to vis
… odvadim tezky prachy na socialnim pojisteni a zneuzivani nemocenskych davek se mi nelibi ![]()
Pokud mas problemy v tehotenstvi, mas byt doma. Pokud mas praci nevhodnou pro tehotne, mas to resit se zamestnavatelem.
@histep
Jj souhlasím. Je to věc zaměstnavatele. A takhle je to pro obě strany dost výhodné. A ještě, když to kryje lékař.
Ale jinak je to nefér. Pokud je v těhotenství ženě zle, pak je PN na místě a není, co řešit. Ale pokud v PN chodí cvičit a někde po městě, tak to je na dovolenou a nebo neplacené volno.
@SábaW píše:
Ne, srandu si nedělám a myslím to naprosto vážně!
Tak pak je to smutne a ty jsi normalni podvodnice. Normalne bych ti tu neschopenku nechala zaplatit (vratit prachy) a mazala by jsi zpatky makat. A jeste jsi tak drza, ze to tady takhle verejne napises! Styd se, je to hnus.
Šla jsem na neschopenku, protože jsem se v podstatě nevyspala. Jsem stará prvorodička a povedlo se nám to až za pomocíi IVF, takže nehodlám nic riskovat. Nic, takže ani spánkovou deprivaci. To ale neznamená, že bych nemohla jít ven, když mi zrovna není špatně. Vzhledem k tomu, že ty neomezené vycházky byly možné celou dobu a najednou si někdo něco vymyslel (2012), není ta restrikce odůvodněná. A už vůbec si nedovedu představit, jak tohle můžou zvládat například osamocené samoživitelky, kor ještě s dalším dítětem na krku. A zvláště když jediným důvodem neschopenky není zdravotní stav, ale charakter práce. To má být i tohle dítě vězeň, když z něho systém udělal jeho matku? Stěžovala jsem si na to, i když mě se to už dotýkat nebude, i kdyby změna nastala. Napsala jsem ombudsmanovi a právničce zabývající se lidskými právy. Když se nikdo neozve, nebude se nic řešit.
Jako anonym píšu proto, že jsou tu jedinci, kteří nechápou výše uvedené důvody a já mám na práci jiné věci, než se s někým naprosto zbytečně dohadovat.
@Anonymní píše: Šla jsem na neschopenku, protože jsem se v podstatě nevyspala. Jsem stará prvorodička a povedlo se nám to až za pomocíi IVF, takže nehodlám nic riskovat. Nic, takže ani spánkovou deprivaci. To ale neznamená, že bych nemohla jít ven, když mi zrovna není špatně. Vzhledem k tomu, že ty neomezené vycházky byly možné celou dobu a najednou si někdo něco vymyslel (2012), není ta restrikce odůvodněná. A už vůbec si nedovedu představit, jak tohle můžou zvládat například osamocené samoživitelky, kor ještě s dalším dítětem na krku. A zvláště když jediným důvodem neschopenky není zdravotní stav, ale charakter práce. To má být i tohle dítě vězeň, když z něho systém udělal jeho matku? Stěžovala jsem si na to, i když mě se to už dotýkat nebude, i kdyby změna nastala. Napsala jsem ombudsmanovi a právničce zabývající se lidskými právy. Když se nikdo neozve, nebude se nic řešit.
Jako anonym píšu proto, že jsou tu jedinci, kteří nechápou výše uvedené důvody a já mám na práci jiné věci, než se s někým naprosto zbytečně dohadovat.
Důvodem této restrikce je nehorázné zneužívání pracovních neschopností v těhotenství z důvodů jiných, než zdravotních. A teda napsat kvůli tomu ombudsmanovi, tomu tedy říkám drzost a nepochopení systému
Však každá těhotná doma může být, jen tedy pokud i za tohle odpočívání a vychrupkávání chce dostávat od státu nějaké peníze jako ušlý zisk v nemoci, tak taky musí respektovat podmínky dané systémem.
@Anonymní píše: Šla jsem na neschopenku, protože jsem se v podstatě nevyspala. Jsem stará prvorodička a povedlo se nám to až za pomocíi IVF, takže nehodlám nic riskovat. Nic, takže ani spánkovou deprivaci. To ale neznamená, že bych nemohla jít ven, když mi zrovna není špatně. Vzhledem k tomu, že ty neomezené vycházky byly možné celou dobu a najednou si někdo něco vymyslel (2012), není ta restrikce odůvodněná. A už vůbec si nedovedu představit, jak tohle můžou zvládat například osamocené samoživitelky, kor ještě s dalším dítětem na krku. A zvláště když jediným důvodem neschopenky není zdravotní stav, ale charakter práce. To má být i tohle dítě vězeň, když z něho systém udělal jeho matku? Stěžovala jsem si na to, i když mě se to už dotýkat nebude, i kdyby změna nastala. Napsala jsem ombudsmanovi a právničce zabývající se lidskými právy. Když se nikdo neozve, nebude se nic řešit.
No ty jsi tedy drza zenska, to je neuveritelny
vis kdo chodi na neschopenku? Nemocni, prace neschopni lide. Takze pokud jsi si vydupala neschopenku, aby jsi se mohla vyhajat, tak drz usta a krok a bud rada za 6 hodin vychazek, ktere bych ja zatrhla taky. A jen tak na okraj. Taky jsrm byla stara matka a delala jsem do skoro 7 mesice, v infekcnim prostředí. Pak jsem musela ze ZDRAVOTNICH DŮVODU na neschopenku a šest hodin vychazek bylo zbytecne moc. Nekdy jsem nevylezla z domu i nekolik dnu. Tak se nevymlouvej na to, ze jsi stara matka. Dneska je stara matka kazda druha.
To se mi snad zdá ![]()
Také jsem byla stará těhotná, v těhotenství jsem měla neschopenku, ale ne kvůli věku, ani práci nebo, že bych se nevyspala… Měla jsem vážné problémy a nic bych si nepřála víc, než mít pohodové těhotenství a chodit do práce…
Starší dítě mám taky, museli jsme se prostě přizpůsobit… vycházky šest hodin denně mi na to bohatě stačily…
A jak už tu někdo píše výše, byly dny kdy jsem kvůli problémům nevylezla z baráku, natož abych chtěla chodit cvičit ![]()
Anonymní, já to chápu, také mi to přijde hloupé, že dříve to šlo a nyní to nejde. Ale pokud má někdo rizikové těhotenství tak opravdu cvičit nechodí. Já jsem krvácela a cvičení jsem měla zakázáno a ani by mě to teda nenapadlo. ![]()
@berua13 Přesně, já jsem třeba 14 dní jen ležela, takže kdybych neměla vycházky žádné, bylo by mi to jedno.
@Avele píše:
Anonymní, já to chápu, také mi to přijde hloupé, že dříve to šlo a nyní to nejde. Ale pokud má někdo rizikové těhotenství tak opravdu cvičit nechodí. Já jsem krvácela a cvičení jsem měla zakázáno a ani by mě to teda nenapadlo.
Kdyby to nebylo zneužívané, tak by to pravděpodobně nezavedli. ![]()
Jako promiň, ale to co píšeš jsou naprosté nesmysly. A psát kvůli tomu někde je Tvoje neznalost a hloupost. Těhotenství není nemoc, tudíž na neschopenku nemáš nárok. Pouze když jsou nějaké problémy. Já jsem byla doma s vysokým tlakem a celou dobu těhotenství jsem byla hlídaná a chodila na přeměřování i na gyndu i k praktickému dr.. Naštěstí vše dopadlo OK. A ano, 6 hodin je dostačujících a byly dny, kdy jsem zašla jenom pro malou do školky a hned domů, jak se mi motalo v hlavě. A rodila jsem teď skoro ve 40, takže nevím, co je podle Tebe stará matka.
Zásadní problém je ten, že nejspíš nechápeš, že důvodem neschopenky NEMŮŽE být charakter práce, to je problém zaměstnavatele. Vždy to musí být pouze a jen zdravotní důvod. Tudíž pokud je někdo doma kvůli nevhodné či „nevhodné“ práci nebo proto, že se chce dosytosti vyspat, tak lékař stejně musí vymyslet nějakou diagnózu, kvůli které neschopenku napíše. A mám-li diagnózu, musím dodržovat léčebný režim, to je snad jasné.
Dle mého je skoro až drzost mluvit při šesti hodinách vycházek o vězení. Kdybys chodila do práce, máš možnost pobývat venku déle?
Kdyby neschopenky nebyly tolik zneužívány, a to zhusta i těhotnými - viz zdejší diskuze -, nebylo by třeba omezování vycházek. Psát kvůli tomu ombudsmanovi je nanejvýš hloupé a dost bych se obávala, zda jsem tím nezpůsobila problémy lékaři, který mi napsal neschopenku jen tak.
No doufám, že jsi na stížnost napsala pravé jméno a adresu, aby tě mohli zkontrolovat a doktora, co ti tyhle výmysly podepsal, řádně potrestat taky.