Neschopenka v těhotenství a vycházky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
853
20.12.10 14:51

Já byla na „riziku“ asi od 7.týdne,hlavně kvůli těžké práci,nakonec jsem to uvítala,protože mi bylo skoro celé těhu dost mizerně :wink: Po svém Dr. jsem chtěla napsat nějaké vycházky, řekl mi,že na těhotné kontroly nechodí,že je mají jaksi „v jiném šuplíčku“,ale napsal mi taky po 2 hod. dopol. a opoledne.Za celou dobu nikdo nepřišel. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.12.10 16:16

Ahojky,tak ja mela vychazky 4 hodky odpoledne od 15 do 19 hodin,chtela jsem to tak a ke konci tehu mi prisla kontrola,nastesti jsem byla doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wendy 1987
9.12.11 12:31

dotaz na vycházky

Ahoj,
mám taky takový problém jsem od 7 týdne těhotenství doma. Jelikož dělám prodavačku na 12 hodinových směnách a dojíždím 35 km do práce. Tak v práci my řekli ať radši zůstanu doma než abych tam byla jak se říká do počtu.Nejprve mi nedala žádné vycházky a teď mam od10:00 do 12:00 a od 14:00 do 17:00 hod. vycházky prý to mi musí stačit. Při tom jsem naprosto zdravá jen jsem na nemocenské z důvodu práce. Opravdu nevím zda je to lékařem nebo je to tak všude, ale mrzí mě to, že ostatní co znám z okolí měli volný režim. ¨Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
cosmy65
9.12.11 13:13

Ahoj,
tak já mám nemocenskou od 9. týdne. Prvních 14 dní jsem vycházky neměla, ale po odeznění špinění cca za 14 dní jsem vycházky dostala. Doktorka mi nabídla 4 hodiny denně rozepsat jakkoliv.
Kámoška má vycházky od 8 do 20 hod. Vzhledem k tomu, že mám skvělou doktorku tak si myslím, že kdyby mi je mohla dát, tak mi je dá…ono to možná záleží i na diagnoze a samozřejmě na lékaři.
Taky by se mi hodilo, kdyby vyházky byly volnější, ale bohužel…strach z kontroly je silnější. Hodně lidí říká, že na těhotné nechodí, ale švagrová ji měla 2×.

• Citovat
  • Upravit
1738
9.12.11 13:24

tak já mněla neschopenku od 7 týdne a dr se mně ptal jak to chcu dopoledne a odpoledne a já že ráno sem tam dr a pak nákup takže ráno mám od 9 do 11- 30 a odpoledne mi napsal od 14 do 19 hodin
ale minulej pátek jsem dom přijela o dost později a taky jsem pěkně mněla strach s kontroly :zed: a prej chodí i u těhotných :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
9.12.11 14:19

Ahoj,já měla neschopenku od 6 měsíce a vycházky od 14 do 18hod. Nikdy na mě nikdo nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
7.7.13 21:23

Zdravím všechny, chtěla jsem se optat. Jak to chodí teď v těhotenství, když jste na neschopence skrze vycházky. Jak to je teď? Jsou vycházky 6h denně stále? A chtěla jsem se optat nevíte zda-li dávají třeba přechodné bydliště když bych třeba chtěla jetk přítelovým rodičům na víkend, zda-li to dovolí doktorka a napíše to nebo ne? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
7.7.13 21:29

@Scholzova jj, já měla vycházky 6h denně - čas jsem si zvolila sama - nikdo na mě ta celou dobu nepřišel - byla jsem doma cca od 6 měsíce - ale dodržovala jsem je, na 2 sousedky z vesnice totiž kontrola byla… jinak změnu pobytu o PN na víkend jsem si říkala jednou a nebylo mi vyhověno, že prý jedině dlouhodobější změna… ale to asi záleží na dr. - i když já si teda na dr v žádném případě ztěžovat nemůžu, to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
10.7.13 14:04

Ahoj, já byla na neschopence od cca 2. měsíce těhotenství (od 15. 5. do 31. 10. 2012, od 1. 11. jsem nastupovala na mateřskou, rodila jsem 13. 12. 2012). Vycházky jsem měla od 13:00 do 19:00 v kuse, šest hodin vycházek je nejdelší možná doba, kterou ti MUDr. může vystavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
10.7.13 14:11

Byla jsem na neschopence od začátku, vycházky jsem měla 6 hodin vkuse 13-19 hod. Jednou jsem chtěla jet na víkend na chatu a požádala sestru aby mi napsala změnu adresy. Cukala se, že prý to není možné. napsala jsem dotaz na OSSZ, oni odpověděli, že to je na zvážení a rozhodnutí lékaře, mail jsem přeposlala sestře a ta mi druhý den adresu změnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
10.7.13 15:10

A potřebovala jste někdy změnu adresy že jste chtěla jet někam na víc dnů a bylo to mimo trvalé bydliště? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
10.7.13 15:12

Nooo, tak to je pěkný ;), bojím se právě že by mě nic nenapsala.. Nevím teda ještě jsem s tím zkušenost neměla.. Ale jednou za měsíc vždy jezdíme na víkendy k přítelovým rodičům, který bydlí 120km od nás.. Tak bych tam chtěla jezdit pořád, oni jsou přece jenom starší a jezdit k nám nemůžou tak často :/, tak jsem zvědavá zda-li teda mě to napíše nebo ne.. Snad budu mít to štěstí.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
10.7.13 15:14

@Scholzova Změna adresy byla mimo trvalé bydliště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
10.7.13 15:15

Zdravím, chtěla bych se přidat k diskuzi a zeptat jestli náhodou nevíte v kolik hodin nejpozději mi může kontrola zazvonit u dveří? Můžou třeba přijít i v 8 nebo 9 večer? Díky za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
10.7.13 15:18

Teoreticky můžou. Udává se, že nesmí přijít mezí 22:00 - 6:00, ale ani tohle jsem nikde oficiálně zatím nevyčetla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure