Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mango_Lassi píše:
To jsem netušila, že neschopenka se píše ze strachu
Nvm, tak mně to přijde. Chápu obavy zakladatelky, ale si by mě nenapadlo jít k doktorce s chlapem, aby mně PN napsala.
Ale pokud si myslí, že doktorka neví, co dělá, tak ji může změnit no.
No to my vysvětlete vy, proč to jednou nejde a za deset dni ano
manžela sebou beru tentokrát na každou kontrolu, původně seděl v čekárně a sama sestra po utz ho zavolala dovnitř
nejsem tam zdaleka jediná a hlavne je tam proto, kdyby to opět nevyšlo, ať ho tam mám rovnou a nemusím si vším procházet sama jako minule. Nechápu tu jedovatost, Ivanka má ode mě SZ ![]()
@Anonymní píše:Čím sis měla procházet?
No to my vysvětlete vy, proč to jednou nejde a za deset dni anomanžela sebou beru tentokrát na každou kontrolu, původně seděl v čekárně a sama sestra po utz ho zavolala dovnitř
nejsem tam zdaleka jediná a hlavne je tam proto, kdyby to opět nevyšlo, ať ho tam mám rovnou a nemusím si vším procházet sama jako minule. Nechápu tu jedovatost, Ivanka má ode mě SZ
@Mango_Lassi případnému oznámení, že něco není v pořádku nebo není srdíčko, minule se tak stalo v 17 tt
sestra ho po vnitřním ultrazvuku pozvala sama dovnitř, mne by stačil v čekárně
pak jsme s doktorkou konzultovali testy, které podstoupim a které se doplácí a pak jsem se zeptala na tu neschopenku a problém nebyl, tak já tomu nerozumím, proč byla najednou tak ochotná. Možná jen před týdnem měla špatnou náladu…
@Anonymní píše:
No to my vysvětlete vy, proč to jednou nejde a za deset dni anomanžela sebou beru tentokrát na každou kontrolu, původně seděl v čekárně a sama sestra po utz ho zavolala dovnitř
nejsem tam zdaleka jediná a hlavne je tam proto, kdyby to opět nevyšlo, ať ho tam mám rovnou a nemusím si vším procházet sama jako minule. Nechápu tu jedovatost, Ivanka má ode mě SZ
Tak jasně, ale podle toho, co jsi psala původně to vyznělo tak, že ti doktorka dala PN, protože tam s tebou byl manžel. Jinak jasně, s někým chodí manžel na každou kontrolu a sedí venku. Taky to u nás tak někdo má. S mnou jezdí jen na velké utz, ale stejně se dostane do ordinace až na ten samotný utz.
A to, že doktorka změnila názor, to podle mě nebylo kvůli manželovi, ale asi se jí něco nelíbilo nebo třeba viděla tu PN od obvoďáka, to bych si tipla. Ale když ses nezeptala, tak těžko soudit.
@P4ja hele já nevím no, radši jsem v tom nešťourala a byla ráda, nějaký vyhrožování nebo něco to samozřejmě vůbec… jenom mi to občas přijde, že když je u toho „svědek“ doktoři jsou opatrnější/slušnejší
sama z těchto důvodů někdy doprovázím maminku, někdy třeba taky brečí a já se v klidu ptám co a jak, ale nějaké nadáváni na doktory to nee, vždy slušně ![]()
@Anonymní píše:
@P4ja hele já nevím no, radši jsem v tom nešťourala a byla ráda, nějaký vyhrožování nebo něco to samozřejmě vůbec… jenom mi to občas přijde, že když je u toho „svědek“ doktoři jsou opatrnější/slušnejšísama z těchto důvodů někdy doprovázím maminku, někdy třeba taky brečí a já se v klidu ptám co a jak, ale nějaké nadáváni na doktory to nee, vždy slušně
Nevím, tohle si opravdu myslím, že je to o tom, že jsi měla tu PN od obvoďáka, tak to přebrala, když už jsi ji měla napsanou. A jinak jasně, taky jsme s prababičkou chodili a vyptali se, protože to kolikrát moc nepobírala a nebo zapomněla.
Jinak, já svojí doktorku nevydýchala, tak jsem i v těhu přešla jinam a klid. To je taky řešení.
@Ivanka183 Já tě chápu. Sama jsem byla fit - do práce jsem chodit chtěla, pak jsem začala po větší zátěži v práci krvácet a o mimčo málem přišla…kdo nezažil, nepochopí. Pokud se necítíš vykonávat svou práci, tak to prostě doktorce řekni a trvej na neschopence. A klidně si vezmi sebou partnera, pokud ti to pomůže a sama nemáš odvahu to řešit. Feťáci se za peníze nás všech léčí a když jde o těhotnou tak jde empatie stranou, smutné. ![]()
@Avele píše:
@Ivanka183 Já tě chápu. Sama jsem byla fit - do práce jsem chodit chtěla, pak jsem začala po větší zátěži v práci krvácet a o mimčo málem přišla…kdo nezažil, nepochopí. Pokud se necítíš vykonávat svou práci, tak to prostě doktorce řekni a trvej na neschopence. A klidně si vezmi sebou partnera, pokud ti to pomůže a sama nemáš odvahu to řešit. Feťáci se za peníze nás všech léčí a když jde o těhotnou tak jde empatie stranou, smutné.
Trvat muze, ale prace neni duvod pro PN. To musi resit se zamestnavatelem. Ne kazdy doktor si chce u kazdy druhy tehotny vymyslet diagnozu pro PN.
@Yorkmut Ale ona píše, že má obtíže. Takže si mudr. nic vymýšlet nemusí.
Ano, dr. tady není od toho, aby řešil Tvoji práci, to si musíš vyřešit se zaměstnavatelem. Já dostala neschopenku ve třetím měsíci, protože jsem měla vysoký tlak a dr. mě radši nechal doma. Jinak jsem chodila do práce a celých 8 hodin stála na nohou
Kazda zena se v tehotenstvi citi jinak, v prvni rade je dulezite, aby byla v klidu. Takze pokud ses ve stresu v praci, bojis se o miminko, je pro tebe namahave vykonavat praci, dojizdis nebo cokoli podobneho, tak jsem pro PN.
Kazdy dobry gynekolog by ti ji mel bez problemu vystavit, protoze je pro nej dulezite, abys byla v poradku jak fyzicky tak i psychicky.
Nekdo je radsi v praci, nedokaze si predstavit byt doma az do porodu, ale kazda zena je jina a zalezi na ni.
Jo a jeste navic, znam ty typy zenskych co mermomoci chteji chodit do prace, je jim davno pres tricet, sice je jim dobre, ale…
Znam nekolik pripadu, ze dite se jim narodila o nekolik tydnu driv a nebo se jim udelalo zle a meli stesti, ze zachranili dite i maminku, delali cisare.
Takze si nehrajte na hrdiny, ale myslete uz taky na to nenarozene dite.