Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky, ne že bych to chtěla zneužívat, ale ono to letní počasí občas trochu svádí k delšímu posezení venku..
No tak jsem zvědavá zda-li mě to doktorka napíše
No snad bude normální a dovolí mi to
![]()
@janice píše:
Ahoj Jani,já jsem byla na neschopence skoro od začátku těhotenství, nějaké vycházky jsem asi napsané měla, ale chodila jsem ven kdykoliv. Muj Dr. mi říkal, že na rizikové těhotenství kontroly nechoděj.
pa Janice
no nevím, jak je to ted, ale před sedmi lety mi kontrola přišla
Mě ted u posledního těhotenství dal vycházku čtyři hodiny, dvě dopoledne a dvě odpoledne.
Ahoj, mám pár dotazů k neschopence.. V pátek jsem byla na kontrole, jsem těhotná po IVF.., ptala jsem se dr. na neschopenku, prý mi jí klidně napíše - mám i rizikové povolání. Avšak zapomněla jsem mu říct o vycházky!, Zítra si jí jdu vyzvednout, neb budu marodit od zítra..dr. tam nebude, jen sestra, ale bude tam jiný doktor. co když tam vycházky nebudou napsané, může mi je napsat ten druhý lékař, který mě zná cca 15 let, chodila jsem k němu, ale těhule nemá na starost, takže jesm šla k druhému.
A druhá otázka.. budu chodit po doktorech.. vyřizovat si první screening atd., co když to bude v době mimo vycházek, co mám dělat, vzít si nějaké potvrzení od těch lékař, jsou na to formuláře či jak?
A poslední otázka… neschopenku zanesu zaměstnavateli, uvidí mou diagnozu? Tuším, že ne..Lékař mi napíše diagnozu hrozící potrat, prý to píše každé, která se cítí zůstat doma a požádá ho, myslím tuto diagnozu, ale když tam nebude diagnozu, předpoládá, m že razítko gyndy tam zaměstnavatel uvidí? Jsem v 10. týdnu a nechci ještě nic říkat, domyslet si samozřejmě můžou, ale vyprávět nic nechci..
Vycházky mi napsala sestra, doktorka to vůbec neřešila.
Když chodím po doktorech mimo vycházky, tak to neřeším. Až kdyby v mé nepřítomnosti přišla kontrola, u lékaře bych si požádala o potvrzení, že jsem tam byla.
K tomu poslednímu nevím, teď si nedokážu vybavit, zda na té části neschopenky, kterou odevzdávaš zaměstnavateli je psaná diagnóza.
Ne diagnozu zaměstnavatel nedostane..je na vas zda mu to reknete nebo ne..
Diagnózu zaměstnavatel neuvidí, ale razítko lékaře samozřejmě ano. A právě podle těch vycházek se většinou zaměstnavatel dovtípí (protože pokud by šlo např. o akutní stav s gynekologickými problémy, lékař by nevypsal vycházky na to maximum 6h denně), takže razítko gynekologa a maximální vycházky jsou většinou zaměstnavateli jasné.
@berua13 a můžu se zeptat, ty máš těhu tento rok a na kolik hodin a jak rozvržené máš vyhcázky, děkuji. A do kdy max se dávají.. vyhovovalo by mi to spíše odpoledne.. až k večeru, než ráno a dopo..jestli si mohu i říct?
Diagnóza psaná není, ale je tam razítko od dr., který neschopenku vystavil. Takže stejně budou vědět, že je to od gynekologa.
Vycházky Ti napíše i sestra, jsou 6 hodin denně, můžeš je mít v kuse nebo rozdělené, jak budeš chtít.
@Anonymní píše:
@berua13 a můžu se zeptat, ty máš těhu tento rok a na kolik hodin a jak rozvržené máš vyhcázky, děkuji. A do kdy max se dávají.. vyhovovalo by mi to spíše odpoledne.. až k večeru, než ráno a dopo..jestli si mohu i říct?
Můžeš si říct, ale je to samozřejmě na lékaři (většinou vyjdou vstříc), maximum je 6h a nejpozději do 19h.
Máš nárok na šest hodin denně, maximálně ale do 19.hodin.
Já mám tři hodiny dopoledne a tři odpoledne. Můžeš to mít ale klidně i v jednom tahu.
Můžeš si to i změnit, ne teda asi každý týden
, ale jednou jsem taky požádala o změnu.
Rozhodně mě nenapodobuj, já vycházky nedodržovala
byla jsem doma od 3 měsíce, to mi přešly ty šílené nevolnosti, a já trajdala a trajdala po kopcích, lesích, lukách. Pro případné rýpale, v práci jsem chtěla být, dokonce jsem se bránila nástupu na rizikové, než mě odveleli na neschopenku, neulévala jsem se a těžce fyzicky dřela ve velmi nebezpečném prostředí. Nechtěla jsem být za ulévače, těhotenství není nemoc, že. vedení ovšem trvalo na rizikovém a gyndařka mi ji dávno nutila, kvůli práci. Vycházky už nevím, jak byly, ale denně jsem je porušovala
je pravda, že jsem s hrůzou chodila domů, jestli tu nikdo nebyl… Ale poprvé po xx letech jsem byla volná a svobodná, nešlo odolat. Pro mé psy to bylo super období. Ale nejsem vzor k následování.
Ano opravdu jen 6h denně je nárok na vycházky. A kontroly chodí. Mě přišly. Nebrala bych to na lehkou váhu. Někomu tady sebraly i nemocenskou.