Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@P4ja @g.sandova
Přesně tak. Řídit to podle sebe a toho jak se cítím, ne podle tooh, že teď mám napsnaou vycházku. Samozřejmě, že jsem nikde 6 hodin netrajdala. Ale mít tu šanci se jít projít na čerstvý vzduch, když je mi zrovna dobře… Ale teď už to mám za sebou, doma 5 měsíců starého klučíka a doufám, že druhé těhotenství stihnu ještě během RD takže bez neschopenky ![]()
@Lara Farseer Taky doufám. Já to měla blbé, protože jsem měla přes poledne a když bylo horko, tak se nikam nedalo. A brzy ráno nebo večer jsem nikam nesměla. Hodně zdraví a štěstí prckovi. My už taky máme ![]()
Ahoj. Holky mám prosbu jsem těhotná a zaměstnavatel pro mě nemá náhradní práci kterou bych mohla vykonávat a když bych chtěla být doma za 100% platu doma tak bych měla plat který normálně dostávám s priplakami za noční, odpolední apod a prémie? Protože se všemi příplatky mě dělá plat měsíčně okolo 22tis a základ bez příplatků mám jen nějakých 10tis.
@pavla.velova jako ze by ti platili za neco, co jsi neodpracovala ? A jak by jsi si to predstavovala ? Nejakym prumerem ?
Predpokladam, ze kazdy mesic mas jiny pocet nočních, odpoledních, vikendu, občas třeba svatek… Samozrejme, ze dostanes zaklad bez priplatku.
@srpen89 píše:
@pavla.velova jako ze by ti platili za neco, co jsi neodpracovala ? A jak by jsi si to predstavovala ? Nejakym prumerem ?Predpokladam, ze kazdy mesic mas jiny pocet nočních, odpoledních, vikendu, občas třeba svatek… Samozrejme, ze dostanes zaklad bez priplatku.
to jako vážně? Pokud těhotnou přeřadí na jinou práci kde má nižší plat, tak se jí to doplácí do platu co měla na své pozici
. Přijde mi to divné ![]()
@srpen89 píše:
@pavla.velova jako ze by ti platili za neco, co jsi neodpracovala ? A jak by jsi si to predstavovala ? Nejakym prumerem ?Predpokladam, ze kazdy mesic mas jiny pocet nočních, odpoledních, vikendu, občas třeba svatek… Samozrejme, ze dostanes zaklad bez priplatku.
Samozrejme, ze pises nesmysly. Ano, nahrada mzdy pri prekazkach v praci ze strany zamestnavatele se (v pripade prace nevhodne pro tehotnou) pocita z PRUMERNEHO vydelku za posledni kalendarni ctvrtleti.
@pavla.velova Takze zadny zaklad, ale skutecne prumer. Neschopenka se fakt nevyplati!
@srpen89 píše:
Samozřejmě, ze prumerem a ty nepis blbosti, kdyz o tom nic nevis.
@histep děkuji moc já právě sem se o tom doslechla náhodou protože s první dcerou jsem o tom nevěděla a šla rovnou na neschopnost protože dr mě řekla že tam kde jsem pracovala nemůžu protože by to uskodilo plodů a mohla bych po trati taky z škodlivých vyparu to tenkrát vědět udála bych to jinak ale teď se to ke mě doneslo tak sem se chtěla zeptat jak to vlastně je. A to asi musím vše řešit ve fabrice na personálním nebo přímo s nadřízeným?
Samozrejme
na blbou otazku, blba odpoved. Je to placene průměrnou hodinovou mzdou za posledni 3 mesice, stejne jako treba dovolena. Ale jestli to nekomu nekdy vyslo… Nevim
Kazdy zamestnavatel se zuby nehty brani, aby musel platit 100% .
@srpen89 píše:
Samozrejmena blbou otazku, blba odpoved. Je to placene průměrnou hodinovou mzdou za posledni 3 mesice, stejne jako treba dovolena. Ale jestli to nekomu nekdy vyslo… Nevim
Kazdy zamestnavatel se zuby nehty brani, aby musel platit 100% .
Tak otázka vůbec blbá nebyla, ne každý se orientuje v náhradách mzdy, na rozdíl od tvé odpovědi… A místo toho abys uznala, že si napsala blbost, tak se tváříš, žes to věděla…
@j.a.n.i1 píše:
Tak otázka vůbec blbá nebyla, ne každý se orientuje v náhradách mzdy, na rozdíl od tvé odpovědi… A místo toho abys uznala, že si napsala blbost, tak se tváříš, žes to věděla…
Tak samozrejme, ze jsem to věděla.
Resi se to v praci často. Vyhradne zensky kolektiv a vysoce infekcni prostredi. A trvám na tom, ze otazka byla polozena úplně blbe. Zeptat se, jestli ji budou proplacet prescasy, vikendy nocni, svatky… Kdyz je neodpracuje, tak asi tezko , ne ? ![]()
@srpen89 píše:
Tak samozrejme, ze jsem to věděla.Resi se to v praci často. Vyhradne zensky kolektiv a vysoce infekcni prostredi. A trvám na tom, ze otazka byla polozena úplně blbe. Zeptat se, jestli ji budou proplacet prescasy, vikendy nocni, svatky… Kdyz je neodpracuje, tak asi tezko , ne ?
Tak si jeste jednou po sobe precti svou prvni odpoved, zejmena konec:
@srpen89 píše: