Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@srpen89 píše:
Samozrejmena blbou otazku, blba odpoved. Je to placene průměrnou hodinovou mzdou za posledni 3 mesice, stejne jako treba dovolena. Ale jestli to nekomu nekdy vyslo… Nevim
Kazdy zamestnavatel se zuby nehty brani, aby musel platit 100% .
a proč blbá otázka? Pokud někdo něco neví, tak je snad normální, že se zeptá. Taky určitě nevíš vše. Nechápu proč jsi napsala lež
.
@Ginuš Protože o tom nic nevi, ale nedokaze uznat svoji chybu, tak se tu radeji bude ztrapnovat kecy o tom, jak to bylo na blbou otázku nebo ironie… a jeste snad vewri tomu, ze ji to nekdo sezere.
Děkuji holky za rady a jestli pro někoho sem měla blbě otázky tak se omlouvám ale dokonalá nejsem tak mě naučili když něco nevím tak se zeptám i když je to blbá otázka v takových to věcech se vážně nevyznám a radši se zkusím zeptat někoho kdo stim má nějakou zkušenost nebo o tom něco ví.
@pavla.velova Klid, problém tu měla kolegyně. Holky, které tomu rozumí, Ti myslím vysvětlily, že nebudeš mít vyloženě „příplatky za směny“, nicméně že by mělo jít o mzdu ve výši, kterou jsi dřív měla - a ta ty příplatky reflektuje.
@pavla.velova v klidu, já si sice nebyla jistá, ale zdálo se mi divné to, co odpověděla srpen89. Držím palce, ať těhotenství proběhne v klidu a pohodě
. Avůbec to nebyla blbá otázka
![]()
@j.a.n.i1
Tohle fakt nepochopím
. Hlavně tu v každé diskusi o neschopence „na oko“ všichni radí, ať je za 100% doma, že na neschopenku není důvod a je to zneužívání a pak tu srpen89 napíše tohle
![]()
@Ginuš píše:
@j.a.n.i1![]()
![]()
![]()
Tohle fakt nepochopím
. Hlavně tu v každé diskusi o neschopence „na oko“ všichni radí, ať je za 100% doma, že na neschopenku není důvod a je to zneužívání a pak tu srpen89 napíše tohle
![]()
![]()
![]()
A co jsem napsala ? Ze samozrejme zadny priplatky za přesčasy, svatky, vikendy… proste nedostane. Jak se nekdo muze zeptst na takovou hloupost ? Jak si muze nekdo myslet, ze dostane zaplaceno za neco, co neodpracovala ? To prece nemuze nikdo myslet vážně, takovou hloupou otázku. V praci to řešíme fakt často. Jsme vyhradne zensky kolektiv, vysoce infekční prostredi. U nas tech 100% jeste nikomu nevyslo, vsechny tehotne, pokud nechteji pracovat, chodi na neschopenku. Ono to neni tak jednoduche dostat ze zamestnavatele tech 100%, proto je tolik zbytecnych neschopenek.
@Slečna Ferka píše:
@pavla.velova Klid, problém tu měla kolegyně. Holky, které tomu rozumí, Ti myslím vysvětlily, že nebudeš mít vyloženě „příplatky za směny“, nicméně že by mělo jít o mzdu ve výši, kterou jsi dřív měla - a ta ty příplatky reflektuje.
Presne receno je to prumerna hodinova mzda za poslední 3 mesice
Jako kdyz se plati treba dovolena.
@Slečna Ferka no mě asi jen tak něco nevytoci ale trošku sem zírala a nechápala ale to se podda ![]()
@srpen89 píše:
A co jsem napsala ? Ze samozrejme zadny priplatky za přesčasy, svatky, vikendy… proste nedostane. Jak se nekdo muze zeptst na takovou hloupost ? Jak si muze nekdo myslet, ze dostane zaplaceno za neco, co neodpracovala ? To prece nemuze nikdo myslet vážně, takovou hloupou otázku. V praci to řešíme fakt často. Jsme vyhradne zensky kolektiv, vysoce infekční prostredi. U nas tech 100% jeste nikomu nevyslo, vsechny tehotne, pokud nechteji pracovat, chodi na neschopenku. Ono to neni tak jednoduche dostat ze zamestnavatele tech 100%, proto je tolik zbytecnych neschopenek.
Ale ona je dostane, protoze uz jsou zahrnuty v tech predchozich mzdach, ze kterych se bude delat onen prumer, takze hloupou a hlavne nepravdivou odpoved si napsala ty.
@srpen89 píše:
Presne receno je to prumerna hodinova mzda za poslední 3 mesiceJako kdyz se plati treba dovolena.
@Ginuš píše:
@j.a.n.i1![]()
![]()
![]()
Tohle fakt nepochopím
![]()
![]()
![]()
No řekla bych, že bude mít víc než na neschopence. A i kdyby to bylo stejně, tak se to pořád vyplatí. Protože nebude mít žádné domácí vězení.
@srpen89 píše:napsala jsi, že bude mít základ, dále se v tom svém psaní zmiňuješ o tom jak by si to představovala, jakože nějaký průměr a ejhle, on to ten průměr je, že…
@srpen89 píše:
@pavla.velova jako ze by ti platili za neco, co jsi neodpracovala ? A jak by jsi si to predstavovala ? Nejakym prumerem ?Predpokladam, ze kazdy mesic mas jiny pocet nočních, odpoledních, vikendu, občas třeba svatek… Samozrejme, ze dostanes zaklad bez priplatku.
@P4ja píše:
No řekla bych, že bude mít víc než na neschopence. A i kdyby to bylo stejně, tak se to pořád vyplatí. Protože nebude mít žádné domácí vězení.
bude mít víc jak na neschopence a pokud jí nemají opravdu kam přeřadit a nemá zdr problémy, tak proč být na 6 hod vycházek. Přesně jak píšeš
@srpen89 píše:
Tady ale neřešíme, jak se někdo může zeptat na takovou hloupost, ale jak může někdo takovou hloupost odpovědět. Ty jsi dala zcela nepravdivou odpověď, pohrdavě ses ptala, jestli by si zakladatelka představovala nějaký průměr a že dostane základ. Pak jsi najednou otočila, že to teda ten průměr vlastně je, ale tebe zmátla hloupá otázka a proto je v pořádku i hloupá odpověď.
V průměrou jsou všechny příplatky zahrnuté, takže je opravdu DOSTANE. To je prostě fakt a jestli ty takhle zametáš svoje chyby i v práci, tak potěš koště. Je fakt tak hrozné napsat „sorry, spletla jsem se“?
Jinak já taky ještě žádné ženské za zaměstnavatele 100% doma nedala, protože jsem jim vždycky našla náhradní práci, ale tak 80% z nich stejně do měsíce doneslo neschopenku, protože jim jiná práce nebyla po chuti.