Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@j.a.n.i1
Zneužívá se to pořád viz i tahle diskuse. Mě osobně to hodně míchá, ale nenaděláš nic
.
@Lara Farseer píše:
@Roxyna
A co s tím mám společného, kde dělám? Zákoník práce platí pro všechny. Nemůžou tě vyhodit. pokdu e někdo nechá dotlačit k podepsání výpovědi dohodou nebo tak, je to chyba… ale hlavně, že ty máš svý jistý za cenu podvodu a toho, že poctivé rizikově těhotné to mají kvůli takovým jako ty mnohem těžší… Ale to asi nemá cenu vysvětlovat, kdo to nechce pochopit, nepochopí to.
Vis co to s tím ma společnýho? Ty svou praci můžeš delat i jako tehotná proto ty kontroly, aby tě dostaly do práce. Já svou práci delat nemůžu tak me přece nebudou prudit abych to nejak řesila, když me nechaj na pokoji necham ja je. U nas hodně posilal i zaměstnavatel kontroly když lidi dlouho marodily, tak prostě nechal tehule na pokoji. Nevím jak to je jestli muze zamestnavatel poslat nebo na doporucit na kontrolu. ![]()
já teda nevím, ale těch 6 hodin vycházek mi fakt stačilo a někdy jsem je ani nevyužila, protože jsem pak byla kaput. čím to asi bylo??? Že bych doopravdy měla takové problémy, že jsem musela být na neschopence a nevymýšlela lítání po všech čertech????? ![]()
@Roxyna píše:
Vis co to s tím ma společnýho? Ty svou praci můžeš delat i jako tehotná proto ty kontroly, aby tě dostaly do práce. Já svou práci delat nemůžu tak me přece nebudou prudit abych to nejak řesila, když me nechaj na pokoji necham ja je. U nas hodně posilal i zaměstnavatel kontroly když lidi dlouho marodily, tak prostě nechal tehule na pokoji. Nevím jak to je jestli muze zamestnavatel poslat nebo na doporucit na kontrolu.
Překlad. Když je nechám porušovat zákoník práce a šidit se na platu, tak mě nechají podvádět a sosat dávky ze systému na které nemám nárok ![]()
@mamina2017
Jasně, že to stačí, taky jsem to nevyužívala stylem, že jsem 6 hodin někde lítala… Ale bylo mi třeba celou dobu těch vycházek fakt špatně a pak jsme si nemohla dojít ani pro rohlík… A když jsme je pak změnily s MUDr. na jiný čas, tak mi bylo špatně zase v ten
. Prostě jde o to, že v některých případech je to fakt nevyzpytatelný a nevíš jestli ti zrovna v povolených vycházkách bdue dobře a když je třeba prozvracíš, tak máš smůlu…
@Lara Farseer bohužel to je život… já potřebovala si něco vyřídit a jít k doktorovi. A místo toho, abych chlap pohlídal prcka, tak jsem mu volala rychlou. A co jsem měla dělat? Život ![]()
@g.sandova píše:
@Ginuš těch šest hodin se teoreticky dá? No nechci riskovat, ale ta představa..
tak já jsem ležela, vycházky jsem ani nevyužívala. Jestli jsem během těhotenství byla venku 10×, tak je to možná moc. Nepočítám teda doktory, tak jsem byla každou chvilku
@Lara Farseer nemyslím s, že bych to využila každý den. Jen mít ttu možnost, kdyby se cokoliv dělo, že můžu v klidu jít něco zařídit.
@Roxyna To, jestli ti přijde kontrola ze sociálky, nerozhoduje zaměstnavatel. Může dát podnět, aby šli, ale chodí i bez toho. Může to být i o lokalitě, třeba jsi někde, kde v okolí kontrolor nebydlí a nikomu se tam nechce tahat. Nicméně jeho konkrétně vůbec nezajímá typ tvé práce.
@g.sandova píše:
@Lara Farseer slyšela jsem, že dříve šla spousta žen na rizikové a neomezené vycházky. Proto to omezili. Nevím, zda je to pravda.
Ne to pravda není. Oni všechny PN dali do kategorie max 6 hodin. Ale ozvali se onkologové a psychiatři, protože jim to přišlo nehumánní a taky proto, že u jejich pacientů je důležitá pohoda a potřebují vycházky kdykoli. Takže teď na PN nemají neomezené vycházky, ale vycházky dle potřeby.
Mně třeba 6 hodin stačilo bohatě, ale jak už tady někdo psal. Kdyby to bylo tak, že 6 hodin člověk vybere, když potřebuje, tak by to bylo ideální.
@Roxyna píše:
Vis co to s tím ma společnýho? Ty svou praci můžeš delat i jako tehotná proto ty kontroly, aby tě dostaly do práce. Já svou práci delat nemůžu tak me přece nebudou prudit abych to nejak řesila, když me nechaj na pokoji necham ja je. U nas hodně posilal i zaměstnavatel kontroly když lidi dlouho marodily, tak prostě nechal tehule na pokoji. Nevím jak to je jestli muze zamestnavatel poslat nebo na doporucit na kontrolu.
To je pěkný nesmysl. Sociálka neřeší typ práce a ani by moc neměli řešit diagnózu. Někde se říká, že na těhotné nechodí, ale je to blbost. Měli by chodit na všechny bez rozdílu.
A zaměstnavatel to řeší první 2 týdny, protože to platí. Jinak je to většinou jedno. Teda pokud nedostane echo, že to někdo zneužívá a nebo je to chronický nemocný, který při PN je třeba na chatě atd.
@g.sandova Mít tak náramek jako do bazénu a vždycky si pípnout. To by byl ideál. Pokud je těhotná opravdu nemocná, resp.ma problémy, tak si myslím, že to bohatě stačí
@P4ja no přesně, šest hodin nevyužiju. Ale mít možnost dle potřeby vyběhnout. Zařídit, když je potřeba, dojít s dětmi.