Neschopenka na odpočinek v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40428
4.12.19 14:24
@Sojkka píše:
Anonymní: „Prvních 14 dní, myslím, náhradu mzdy platí zaměstnavatel, takže žádné „zneužívání“ dávek.“ Tak teď si mě jako zaměstnavatele vážně pobavila. Jasně, musíš přece ukázat, že nejsi žádný zneužívač dávek, jak by to proboha vypadalo. Že okrádáš zaměstnavatele, to je přece maličkost, to se tak nebere. Studentka VŠ. Proboha to snad není pravda.

Ale ona píše, že jí je špatně od žaludku a je unavená, to u těhotenství prostě bývá.

Klidně může být doma půl roku, s tím jako zaměstnavatel musíš počítat, že zaměstnanci onemocní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.12.19 14:28

Běž. A na kritiku kašli. NA mě se tady taky sesypaly jako vosy. Že zneužívání těhotenství není nemoc bla, bla bla a údernice atd. A dopadla jsem tak, že jsem na tu PN šla nedobrovolně o 3 týdny později včetně krvácení a strachu o miminko. Netvrdím, že bych nezačala krvácet i doma, ale po téhle zkušenosti bych se nerozpakovala požádat doktora o týden - dva oddechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
4.12.19 14:40

Mě teda přijde, že požádat gynekologa o neschopenku kvůli nevolnosti a únavě je naprosto v pořádku, navíc jen na týden, to není nic…a naopak bych mu netvrdila nic, co není pravda (o zádech, omdlívání nebo co tu padlo - aby nebylo zkreslené, co jí vlastně je (není)…docela by mě zajímalo, jak to dopadlo u toho doktora :-)

a pokud to tak dopadne, za sebe bych doporučila ten týden využít k odpočinku, jinak líp nebude ani po týdnu - vyprdla bych se na práci z domova (jsi na neschopence a na ten frmol se tam přece chceš zase vrátit a makat) a odpočívala co nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.12.19 14:44
@free333 píše:
Ale ona píše, že jí je špatně od žaludku a je unavená, to u těhotenství prostě bývá.Klidně může být doma půl roku, s tím jako zaměstnavatel musíš počítat, že zaměstnanci onemocní… :nevim:

Taky jsem to nepochopila. Zřejmě bude @Sojkka zaměstnavatel roku, když nechopenku bere jako okrádání zaměstnavatele. Tam bych chtěla pět minut pracovat :roll:.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
4.12.19 15:23
@Janli píše:
Taky jsem to nepochopila. Zřejmě bude @Sojkka zaměstnavatel roku, když nechopenku bere jako okrádání zaměstnavatele. Tam bych chtěla pět minut pracovat :roll:.

No… souhlas :roll:

• Citovat
  • Upravit
2740
4.12.19 17:41

@free333 Souhlasím, já nemám nic proti nemoci v těhotenství. Já pouze vyjádřila podiv nad tím, že zakl. píše, že to přeci není žádné zneužívání dávek, protože to platí zaměstnavatel. Rozumíš jak to myslím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
4.12.19 18:11

@Janli Jasně, někdo má jiný názor, který ty si přebíráš dle svého a hned je tedy potřeba vyhodnotit, že ten druhej bude ňákej divnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.12.19 18:22
@Sojkka píše:
@free333 Souhlasím, já nemám nic proti nemoci v těhotenství. Já pouze vyjádřila podiv nad tím, že zakl. píše, že to přeci není žádné zneužívání dávek, protože to platí zaměstnavatel. Rozumíš jak to myslím?

Tak ono i kdyby to platil stát, tak ani tak to v jejím případě nebude zneužívání dávek. Myslím že zakladatelka spíš psala takhle právě kvůli těm, které by tady hromadně povstaly a nadavaly, že zneužívá dávky. Pochybuju, že to bylo mířené tak, že zaměstnavatel se zneužít může. Zase nebuď tak vztahovačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.12.19 19:20
@Sojkka píše:
@Janli Jasně, někdo má jiný názor, který ty si přebíráš dle svého a hned je tedy potřeba vyhodnotit, že ten druhej bude ňákej divnej

Nesváděj to na jiný názor. Trochu se zamysli nad tím, co tu píše zakladatelka a jak na to reaguješ ty. A pokud ti to nepřijde neadekvátní, tak platí mé předchozí příspěvky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky