Neuznání neschopenky v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A co ti řekl lékař, když tě prohlížel a vystavoval neschopenku?
@jkra píše:
boli me v krku a hlava je treba nabeh na angina. muj syn je presne s timto 2 x rocne doma, na prikaz doktorky.kdyz nebyl, pokazde se mu to preklopilo v hnusnou angina na dvoje atb.
Neboli mě jen v krku hlava,jsem celkově oslabená,není mi dobře.
- Upravit
@zrcadlo píše:
A co ti řekl lékař, když tě prohlížel a vystavoval neschopenku?
Vypadá to na virosu,takže doma,vyležet se a pít Teplé čaje.
- Upravit
@jkra Nebo treba taky ne… A pokud s tim je pak dotycny pokazde doma, i kdyz z toho ve vysledku nic neni, tak se nedivim, ze pak posloucha v praci blbe pripominky. Treba moje deti z tohoto nikdy anginu nemely a ja taky ne.
@Anonymní píše:
Vypadá to na virosu,takže doma,vyležet se a pít Teplé čaje.
Takže jsi měla i horečky? Pokud máš čisté svědomí, že jsi jen nevyužila trochu té únavy a škrábání v krku k pár volným dnům před Vánoci (jsou takoví zaměstnanci, kteří si potřebují týden před Vánoci doma umýt okna a dopéct cukroví a hodí se marod), tak bych se prostě odkázala na doporučení lékaře a zaměstnavateli řekla, že tě mrzí, že mu působíš komplikace, ale budeš dodržovat léčebný režim nastavený od lékaře.
@j.a.n.i1 píše:
@jkra Nebo treba taky ne… A pokud s tim je pak dotycny pokazde doma, i kdyz z toho ve vysledku nic neni, tak se nedivim, ze pak posloucha v praci blbe pripominky. Treba moje deti z tohoto nikdy anginu nemely a ja taky ne.
no, vidis.
Pokud ma neschopenku, ma jednu rocne treba, neresila bych a byla doma.
ONo prace je jen prace a zdravi Ti nevrati, pokud si ho nejak blbe znicis.
Kamaradky sestra prechazela virozu, to ji rozjelo neco, o cem nemela tuseni a v 37 doma umrela jedno dopoledne.
Přece nemůžeš přijít do práce, když máš neschopenky. Kdyby přišla kontrola, tak máš problém, že nejsi doma. To bys musela k lékaři, ukončit neschopenku. A nevím, jestli by se nedivil..
@zrcadlo píše:
Takže jsi měla i horečky? Pokud máš čisté svědomí, že jsi jen nevyužila trochu té únavy a škrábání v krku k pár volným dnům před Vánoci (jsou takoví zaměstnanci, kteří si potřebují týden před Vánoci doma umýt okna a dopéct cukroví a hodí se marod), tak bych se prostě odkázala na doporučení lékaře a zaměstnavateli řekla, že tě mrzí, že mu působíš komplikace, ale budeš dodržovat léčebný režim nastavený od lékaře.
Já třeba horečky nemívám, stačí 37,5 a už nemůžu fungovat, jak mám zeslablé tělo a bolí mě klouby…
@Levandulina ono na personálním mi dali tu …jak se to jmenuje..že člověk nemusí k lékaři a dají mu to nemocenské volno,ale i přes to jsem u lékaře byla.
- Upravit
Pominu-li absurdnost situace, tak máš možnosti:
- neschopenku dodržet, do práce nejít respektovat své zdraví a milému šéfovi tím dát jasný vzkaz, že to není tvůj výmysl, nýbrž nemoc se kterou nemůžeš do práce (a právě proto máš neschopenku)
- jít, a ukázat, že teda asi ta neschopenka nebyla až tak žhavá a že jsi vlastně klidně jít mohla…
Co je optimální řešení, je asi jasné, doufám. Že v práci nemají zastupitelnost, je jen a jen jejich problém. Pokud se jim to nelíbí, že občas jsi nemocná (každý bývá, během několika let aspoň 1× v té situaci), tak bych se poohlížela jinde. Šéf pokud chce ať si klidně sám pracuje v nemoci, taky je to jeho byznys, jeho svědomí, jeho zdraví a jeho motivace je také úplně jinde než tvoje-zaměstnanecká.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem nemocná. Jde o to, že šéf mi nechce uznat neschopenku, z nedostatku lidi na pracovišti. Volal mi ať přijdu do práce, že na moji pozici nemá kdo být.
Co byste dělaly vy?
Prosím o anonym, citlivé téma, týká se vztahu.
V žádném případě a už jen to, že si dovolil to navrhnout bych brala jako signál k hledání nové a lepší práce. Není tvůj problém že mají málo lidí. Neschopenku přece nemá co posuzovat. Nicméně počítej s tím, že v takhle povedené firmě ti mohou začít dělat problémy.
- Upravit
Zakladatelko, ty se nějak nemáš ráda nebo co? Kde je problém? odpočiň si a vylež se, takhle se z toho budeš dostávat mnohem dýl. Buď úplně v klidu. Kdyby došlo na lámání chleba, např. propouštění - a padlo by to na tebe - tak ti také pošlou výpověď a nikdo se s tebou bavit nebude zda ano či ne.
Pravda je, že je vhodné se šéfem vycházet dobře a ne vše se musí vždy řešit papírem. Chápu, že to šéf třeba zkusil, má prostě problém. Nevím třeba máte spolu dobré vztahy. Pak by ale taky měl pochopit tvou odpověď „omlouvám se, ale opravdu mi není dobře a myslím, že lepší bude se vyléčit a pak dát v práci plný výkon.“
Ono se jde špatně člověku vpřed, když pořád ohýbá hřbet…
@Anonymní píše:
@Levandulina ono na personálním mi dali tu …jak se to jmenuje..že člověk nemusí k lékaři a dají mu to nemocenské volno,ale i přes to jsem u lékaře byla.
sick day
Neohlášené volno pro všechny případy, kdy máš jednodenní slabost / problém, aby ses dala do kupy a fungovala. Jenže to nikdy předem nevíš, kdy se vyléčíš, takže samozřejmě z toho může být i delší nemoc.
Nesla bych…neni ti dobre a mas neschopenku. Personalni obsazeni je holt jeho problem ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat