Neuznání neschopenky v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to fyzická práce,kde člověk nestojí,nesedí.
ani omylem, nemá nárok. Máš vystavenou pracovní neschopnost od lékaře, on nemá co to uznávat nebo neuznávat. Jsi nemocná, ležíš, Tečka. Šéf nechť si to pořeší, to je jeho práce řešit problémy. Už jsem viděla, co taková přechozená viróza udělá za paseku. Takže ne, napsala bych mu, že mám horečku, nejsem schopná vstát z postele, mám neschopenku, takže bohužel.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem nemocná. Jde o to, že šéf mi nechce uznat neschopenku, z nedostatku lidi na pracovišti. Volal mi ať přijdu do práce, že na moji pozici nemá kdo být.
Co byste dělaly vy?
Prosím o anonym, citlivé téma, týká se vztahu.
Samozřejmě bych s neschopenkou zůstala doma, to, že je nedostatek zaměstnanců, není tvůj problém. ![]()
@Anonymní píše:
@Levandulina ono na personálním mi dali tu …jak se to jmenuje..že člověk nemusí k lékaři a dají mu to nemocenské volno,ale i přes to jsem u lékaře byla.
tak máš vystavenou neschopenku od lékaře?
@terinka4444 Až na to, že jak vypadlo ze zakladatelky, žádnou neschopenku nemá, takže záleží, jak mají ve smlouvě specifikované vybírání sick days.
@Anonymní píše:
Paní mi řekla,že si nemám nechávat neschopenku,že mi dají to nemocenské volno.Tak jsem si u lékaře nenechala tu neschopenku vystavit a řekla,že mi dali v práci ten sick day.
Jenže nevím jestli to byl dobrý nápad a šéf teď nebude dělat problémy.
no ale ty taky dobře mlžíš - nejprve píšeš, že máš vystavenou neschopenku, pak zase, že máš sick days - to je sakra rozdíl
a všichni ti odpovídají na případ, že máš lékařem vystavenou neschopenku, ale tu nemáš, docela jsi diskutující zmátla - pokud chceš nějakou radu na nějakou skutečnost, tak nelži ![]()
@stinga píše:
no ale ty taky dobře mlžíš - nejprve píšeš, že máš vystavenou neschopenku, pak zase, že máš sick days - to je sakra rozdíl
a všichni ti odpovídají na případ, že máš lékařem vystavenou neschopenku, ale tu nemáš, docela jsi diskutující zmátla - pokud chceš nějakou radu na nějakou skutečnost, tak nelži
Tak nějak… a ve světle těchto informací je otázkou, jestli náhodou úplně stejně nemlží i o té nemoci, že.
@Anonymní píše:
Paní mi řekla,že si nemám nechávat neschopenku,že mi dají to nemocenské volno.Tak jsem si u lékaře nenechala tu neschopenku vystavit a řekla,že mi dali v práci ten sick day.
Tak bych zašla k lékaři znovu pro tu neschopenku, vysvětlila situaci, snad doktor pochopí. Se sick day nevim, jak to je, jestli má povinnost ti ho schválit.
edit: Samozřejmě pokud je to tak, že ti je opravdu zle a to volno potřebuješ na vyležení se z nemoci. Pak bys ale měla být doma asi dýl než jeden den.
Příspěvek upraven 19.12.18 v 10:30
@j.a.n.i1 píše:
Tak nějak… a ve světle těchto informací je otázkou, jestli náhodou úplně stejně nemlží i o té nemoci, že.
no přesně tak
@stinga píše:
@terinka4444 @Anitramm nemá neschopenku
Tak v tom připadě nechápu, co tady řeší. ![]()
@kvetuse0T píše:čti pořádně, nemá neschopenku
Pokud máš neschopenku, tak do práce nemusíš
@j.a.n.i1 píše:
Ony jsou sick-days docela oříšek. Většina firem totiž tyto dny zásadně nepřevádí ani jejich nevybrání nekompenzuje, a pak je přesně tento prosincový týden (poslední týden před Vánoci) epidemie, protože honem všichni chtějí dovybrat, na co mají „nárok“, takže je to jeden telefonát za druhým, jak mají náběh na něco horšího. Touto optikou se nedivím zaměstnavateli, že má tendenci přezkoumávat oprávněnost výběru sick-day.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat