Nešetřete na jídle
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@chatwenna píše:
Hej a vite co…? ja castecne souhlasim…![]()
Protoze taky nechapu, proc si nekdo porizuje druhe, treti, ctvrte dite, kdyz uz ted tyden pred vyplatou ji akorat topinky…
A k tomu levnemu jidlu - taky jsem tady nekde cetla o smazenem gothaji, na mimaci znama kecupova polevka…
No nic… A prosim nepiste mi, ze penize nejsou dulezite, ale laska
Taky částečně souhlasím. Nepořídila bych si třetí dítě, kdybych už teď žila od výplaty k výplatě a neměla vidinu lepšího příjmu. Ale vyhodit manžela jen proto, že nenosí domů moc peněz, nebo odsuzovat rodiny, kde manžel pracuje jen 8 hodin denně, s tím už teda zásadně nesouhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
@chatwenna pocházím z vesnice, masa bylo fakt hodně a bylo pořád, lezlo i ušimaa když jsme přijeli k babičce tak jsme byli uplně urvaný z obalenýho gothaje, fakt nám to hrozně chutnalo, to samé instantní polévky z Německa
chudák babča, jednou nám to udělala a my ji pak prděli na řízky a chtěli jsme gothaj
Jo…já vyrůstala v rodině, kde se šetřit sice nemuselo, ale mamka šetřila…kupovala nejraději salám JUNIOR…
no…tak já blbec dceři pořád kupuju kvalitní šunčičky…různé druhy…a ONA??? Může se utlouct po Poličanu…Vysočině…prostě odříkaného největší krajíc
- Citovat
- Upravit
A mně by zajímalo, co je to za módu - odsuzovat nebo ztrapňovat druhé lidi za to, že žijí jinak než já…
.
Ať si každý žije, množí se, stravuje se, nebo se šatí tak, jak mu to dovolí finance nebo chuť…
Každému, co jeho jest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marieny Tak můj chlap je z té kategorie, kterou ty kopeš do zadku a věř, že on by byl asi rychlejší.
Já nemám partnera na to, aby byl nonstop v práci a já si jedla to nejkvalitnější, ale sama…A je to hlavně TÁTA, ne pán z fotky, kterej chodí domů, když dítě spí a jednou za rok nás vezme na luxusní dovolenou. Je to také o prioritách, nehledě na to, že neměl na výběr z dvaceti pracovních míst, ale byl rád, že práci sehnal…Nečetla jsem celou diskuzi, tudíž také prosím o odkaz na ty prasečinky, ať se můžu inspirovat. Díky
Jo a je zedník, dům si stavěla sama?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka1976 moje babička byla luxusní kuchařka, pekařka fakt jo, hrozně mě od ní chutnalo, já nevím jestli ten gothaj udělala na chalupě, jako rychlovku to si fakt nepamatuju
ale vím že nám to hrozně chutnalo ![]()
Můj nejstarší nežere maso, šunku, uzený nic. Občas mletý, nebo hamburger, ale poličan a herkules ano
šunky se ani nedotkne
a jednou byl někde s partou a holky „vařily“ udělaly špízy, točeňák, cibule a eidam, to obalily a nikdy v životě nic lepšího nejedl
už jsem to dělala tyky a chutnalo mi to
jako nejedla bych to každý den ale jednou za čas, proč ne
s tatarkou a hranolkama ![]()
- Citovat
- Upravit
@jeřáb píše:
Obcas sem tu cetla diskuze na ktere narazi zakladatelka ale nepride mi ze by se doporucovalo nezdrave nekvalitni jidlo. Naopak se tam holky pisou at se maminky zameri na kvalitni zakladni potraviny napr ty jogurty mladymu sem parkrat koupila kostika ale diky temto diskuzim sme nakoupili dobre bile jogurty a udelala sem marmeladu kterou mu do nich micham.
Tak nevim jestli si zakladatelka opravdu nespletla steanky. Na mk jsou obcas jobovky
Ahaaaaa, MK je Modrej Koník? Juchůůůůů
konečně rozumím ![]()
Btw - já sama jsem vyměnila nefunkční vztah, kde ovšem peníze byly, za lásku, ovšem peníze nic moc
já dělám na půl úvazku, jelikož školka není, přítel podniká a… počítám, že měsíčně máme v čistém na jídlo tak 5 - 6 - 8 tisíc, jak kdy, a vycházíme v pohodě ![]()
Jednou i dvakrát týdně si zajdem na večeři do restaurace (nemyslím tím Mc
) a nekvalitně rozhodně nevaříme, jsem nutriční terapeutka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskuzi, ale zajímalo by mě teda, jak zakladatelka sama přispívá do rodinného rozpočtu?
Pořád mám pocit, že si myslí, že rodinu má živit jen chlap. Žena ne? Žena má jen sedět na zadku a čekat na manželovu výplatu? Jasně, když je na rodičovské, tak to chápu, ale co pak? To by se líbilo každému..hodnit chlapa do práce a pak ho jen zkásnout. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black Ja taky milovala hranolky s tatarkou a nutelu bez rohliku a lovecak s bilym rohlikem… Ale to neznamena, ze bych tim chtela zivit svoje dite ![]()
- Citovat
- Upravit
Předem říkám, že jsem předešlých 11 stránek jsem nečetla, na to není čas
Ale vzhledem k tomu, že mě udivují názory některých lidí, nedá mi to nereagovat ![]()
Takže co se týče toho jídla, tak máš pravdu, že by se na jídle šetřit nemělo, teda myslím si, že spíše u některých surovin. Má to jedno velké ale. Nešetřit na jídle si mohou dovolit lidé, co neřeší jestli koupí pro 5 lidí šunku za 20kč/10dkg nebo 10kč/10dkg, když si uděláš dva stejný sendviče, ale s těmi různými šunkami, tak nepochybně chutnější bude ten s tou šunkou za 20 a bude i výživnější, jenže když jde nakoupit máma se třemi dětmi s tak malým rozpočtem, tak prostě nemůže dát jen za šunku kolem 50kč, i když by jim to ráda dopřála. A tak je to se vším, když máš zodpovědnost za tři děti, tak prostě hledáš možnosti a slevuješ z kvality surovin. Ano je to smutné, že mají tak málo a nemůžou si to dovolit, když mají děti a někdy jsou ty recepty zarážející, ale když nemají na výběr, co mají dělat? mají koupit kvalitu na půl měsíce a pak co? mají dát děti pryč? Ano otázkou je proč si pořizovali děti, ale co když předtím měli dost, ale vlivem různých situací se jim teď nedostává? Mají se na ně vykašlat?
Tak a teď k tomu druhému, jako že chlap co vydělává 15tis/měsíc vlastně není žádný chlap, nestojí za nic. Neznám tě, nevím odkud jsi a kolik vydělává tvůj partner a nechci soudit, ale já být chlap, tak si s názorem jaký máš o tebe neopřu ani kolo. Jsou kraje, města a rodiny a životní situace, kde chlap s 15 tisíci je borec a jsou ženy, co jsou za ty peníze rádi. Jsou rodiny kde chlap vydělá 15000, žena 8000 a mají vše na co si vzpomenou a pak jsou chlapy co mají 20-30, ale díky dluhům a neschopnosti hospodařit se mají mnohem hůře. Já nevím jak ostatní, ale já si přítele cením za to, že dělá maximum proto, aby jsme se jednou měli dobře, že je mi úžasným přítele, že stojíme jeden za druhým a že když se dostaneme do problému, tak jsem tu od toho abych ho podržela a vydržela ten nedostatek, ať už dlouhodobí či krátkodobí. Nechci přát nic zlého ale takový jako ty by potřebovali zažít nějakou tíseň, aby pochopili, že když já se mám tak a tak a mám takový životní postoj, tak neznamená, že to tak musí být i u druhých a že proto, že se jim momentálně nedostává, že jsou hodni kritizování a odsouzení/opuštění. Nezáleží jestli vydělávají desetitisíce, ale je důležité kolik toho pro rodinu dělají, kolik obětují a jestli dělají vše co můžou. Jsem sice názoru, každý svého štěstí strůjcem, ale tvůj názor je hodně nedospělý a dětinský. Omlouvám se za délku, ale fakt mě to vytočilo a fakt, že někdo kvůli tomu založí diskuzi mi přijde jako vyložená provokace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hkac Ale na druhou stranu bych vyhodila chlapa, ktery by sice vydelal patnact, ale na jidlo mi dal pet a dalsi petku vrazil do cigar a piva ![]()
(jak uz jsem se tady taky docetla)
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko no hold tu podřadnou práci za pár šupů musí někdo dělat! Jak by to vypadalo, kdyby chtěl dělat nějakou skvělou práci nejlépe placenou. Uklízeček a prodavaček a jiných méně placených profesí je hodně a někdo je dělat prostě musí..kde by sis jinak pak koupila to kvalitní jídlo že…a všude by ses brodila v odpadcích protože všichni chtějí dělat přece velký byznys a ne pracovat jako uklízeči… ![]()
- Citovat
- Upravit
@chatwenna píše:
@K-Black Ja taky milovala hranolky s tatarkou a nutelu bez rohliku a lovecak s bilym rohlikem… Ale to neznamena, ze bych tim chtela zivit svoje dite
a to už si vůbec nedáš? jako teď jsem matka a jím zdravě?
o dětech nemluvím, tam je to jasný, i když občas je to nezabije.
- Citovat
- Upravit