Neshodneme se na výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.7.14 17:19

@Hanichka Několikrát jsem mu říkala proč vychovávám tak a tak, že je klidná a hodná právě protože vychovávám spíše domluvou ( i když někdy rupnou nervy i mně, ale nikdy mi neutíká ). A ano on je ten typ, co má vždy pravdu, on to budě dělat po svým, protože já si to taky dělám po svým. Proč on by měl vychovávat jako já. A tím náš rozhovor končí, opravdu nevím co na to říct. Ale zkusím jak jsi psala, jaký přínos má jeho výchova, na to se ho zeptám. Je výbušný a vůbec na ni nemá trpělivost a to ji vidí minimálně. Já bych ho chtěla vidět, kdyby s ní byl celý den jako já. On by to přežil a jaké následky by měla dcera

• Citovat
  • Upravit
14335
24.7.14 17:23

Já bych řekla- ale neznám jak se fakt manžel chová.. takže je to spíš takové odhadem, že zvýšení hlasu nevadí, ale ne řvát na celé kolo a nadávat do prasat..
Musím ale říct, že se zvýšením hlasu souhlasím.. aby to nebylo v takové rovině pořád vysvětlovat a vlastně pak přijde do období vzdoru a nepozná co ještě jde a co teda už ne, když ton hlasu bude stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.14 17:55

Držím ti s těma otázkama palce, protože to asi nebude lehký, pravděpodobně ti řekne zase něco uzemňujícího, na co tě reakce napadane přinejlepším za pár dnů, ne-li nikdy, takže já si třeba někdy představuju, jaký „zabijáky“ by na mě mohli použít a snažím se vymyslet co na to kdyžtak říct :) Jinak na to, proč by měl vychovávat jako já bych mu řekla, že z těch důvodů, které jsem mu právě řekla - holčička je klidná a hodná, má to na ní dobrý vliv. Neposlouchal snad?

@kvaček
Tak když to bude v období vzdoru potřeba, tak se hlas třeba zvýší. A imho to bude mít ještě větší efekt, protože to dítko nebude zvyklé, že se na něj hlas zvyšuje a pochopí, že ta situace je fakt výjimečná, než kdyby se na něj hlas zvyšoval pořád. Ale to jen tak obecně a můžu se mýlit :)
A můžu se zeptat ještě, proč v tomhle konkrétním případě souhlasíš se zvyšováním hlasu? Z toho, co je tady napsáno, mi připadá, že se se to dá (a dokonce je to i lepší) řešit v klidu. Tak proč to tak neřešit a zvyšovat hlas?
(Jinak aby nedošlo k nějaké mýlce, tak tě nechci nijak urazit, jen mě to vážně jenom zajímá, třeba budu schopná tenhle postoj líp pochopit, v dětech jsem zatím jenom teoretik a pozorovatel :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 17:58

@Hanichka protože jsem okolo sebe měla děti co občas se jim prostě na nočník nechtělo a postě to pustilo.. ale píšu nemylsím řvát jak pavián..
Třeba u nás taky kluk blikal se světlem, jednou, dvakrát jsme mu s klidem řekly ne, ne, další den to samé a pak jsme prostě hlas zvýšily na důrazne ne.. za dvy dny to nedělal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.7.14 18:11

@kvaček
Chápu a souhlasím, že když to to dítě jasně dělá schválně a opakovaně, tak se mu to zase vysvětlí, jenom zvýšeným hlasem :)) Ale tady je myslím psáno, že holčička s nočníkem moc neumí, maminka jí to hlídá a pomalu jí učí, takže to schválně určitě dělat nebude.
A je mi jasné, že nemyslíš řvaní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 18:19

@Hanichka to je těžko.. třeba s tím světlem, jestli je to u nich tak, že holčička je jinak hodná, ale pořád chodí blikat, tak prostě bych křikla i já, nevysvětlovala bych to pořád.. Jednou bych řekla, podruhé upozornila, že teda fakt ne a pak bych křikla důrazněji, nechodila bych a pořád nesmíš, nesmíš, ale to je prostě na každém..třeba manžele to rozčiluje to blikání, nevím, mě by to už vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 18:25

Jinak se manžela nezastávám, ale zkouším se na to podívám i z druhé strany- teda to světlo..
Jinak pokud je jak moje švagrová,.. tak :roll: Na Mikuláše, kdy děti dostávaly dárky, tak se její tehdy 3,4 letý počůral.. Seřvala ho před všemi, zavřela do koupelky a zhasla a on bouchl na dveře, tchýně z toho byla na nervy a ona začala, že si to nesmí dovolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
24.7.14 18:32
@kvaček píše:
Jinak se manžela nezastávám, ale zkouším se na to podívám i z druhé strany- teda to světlo..
Jinak pokud je jak moje švagrová,.. tak :roll: Na Mikuláše, kdy děti dostávaly dárky, tak se její tehdy 3,4 letý počůral.. Seřvala ho před všemi, zavřela do koupelky a zhasla a on bouchl na dveře, tchýně z toho byla na nervy a ona začala, že si to nesmí dovolit

Takovéhle miluju! Moje známá mi jednou radila(byla jsem bezradná co se týče učení na nočník, dodnes bojujeme).že až se počůrá, mám jí prostě dát přes zadek a mlátit jí tak dlouho, dokud to nepochopí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 18:34

@dendule4 8o to je síla..no a ještě její praktika nechat v tom.. což jednou jsem uděllaa s kakáním přiznám, ale na hodinu, ale ona nechala od dopoledne až k večeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.7.14 22:10
@kvaček píše:

Mám sto chutí této osobě dítě odebrat a ji sterilizovat. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.20 07:52

Jak z toho ven?

Přeji krásné Páteční ráno :kytka:
Mám takový problém.. někomu to přijde jako blbost ale u nás je to fakt aktuální problém.
S mužem jsme 7 let. Máme 2 děti a do včerejšího večera jsme se vždycky shodly co výchově. A NIKDY jsme se nepohádali. Včera poprvé. Náš syn teď dost zlobí. Absolutně nereaguje když mu něco řeknu a atd, mlátí mladší sestru, je drzej.. manžel s ním má jet na vodu za pár dní, tudíž jsem řekla že jestli se syn bude chovat tak jak se chová tak nepojede nikam. Manžel mi na to odpověděl že na tu vodu pojede protože je to zaplacený a domluvený. Já mu řekla že prostě ne! ( teď nejsme spolu- Já jsem s dětmi na chalupě) a řekli jsme si prostě další věci a já mu švihla s telefonem. Mluvily jsme spolu teď ráno a dopadlo to stejně.. hádky. Že na tu vodu prostě jede. Já že ne jestli se bude chovat syn takhle.. A teď spolu prostě nemluvíme. Jak to vidíte? Já vím že to možná přijde měli i jako blbst ale my fakt za celých 7 let neměly jedinej spor a teď jsem naštvaná.. nechci aby tam syn jel když se chová takhle.. Ale zároveň mi přijde škoda to zrušit- opravdu to něco stálo ale vím že by to na něj platilo. Proto že o tom už 14 dní v kuse mluví..

• Citovat
  • Upravit
44228
3.7.20 07:59
@Anonymní píše:
Přeji krásné Páteční ráno :kytka:
Mám takový problém.. někomu to přijde jako blbost ale u nás je to fakt aktuální problém.
S mužem jsme 7 let. Máme 2 děti a do včerejšího večera jsme se vždycky shodly co výchově. A NIKDY jsme se nepohádali. Včera poprvé. Náš syn teď dost zlobí. Absolutně nereaguje když mu něco řeknu a atd, mlátí mladší sestru, je drzej.. manžel s ním má jet na vodu za pár dní, tudíž jsem řekla že jestli se syn bude chovat tak jak se chová tak nepojede nikam. Manžel mi na to odpověděl že na tu vodu pojede protože je to zaplacený a domluvený. Já mu řekla že prostě ne! ( teď nejsme spolu- Já jsem s dětmi na chalupě) a řekli jsme si prostě další věci a já mu švihla s telefonem. Mluvily jsme spolu teď ráno a dopadlo to stejně.. hádky. Že na tu vodu prostě jede. Já že ne jestli se bude chovat syn takhle.. A teď spolu prostě nemluvíme. Jak to vidíte? Já vím že to možná přijde měli i jako blbst ale my fakt za celých 7 let neměly jedinej spor a teď jsem naštvaná.. nechci aby tam syn jel když se chová takhle.. Ale zároveň mi přijde škoda to zrušit- opravdu to něco stálo ale vím že by to na něj platilo. Proto že o tom už 14 dní v kuse mluví..

Zaplacenou dovolenou bych opravdu nerusila v rámci trestu, rozhodně ne u sedmileteho dítěte, ani u staršího. Spíš bych byla ráda, že si od sebe sourozenci odpocinou a Ty s dcerou budete mít doma klid. Odloučení sourozenců může pročistit vztahy.

U sedmileteho dítěte by to chtělo změnit celkový přístup ke zlobeni, než dávat tak radikální tresty a ochuzovat o zážitky z prázdnin. Manželovi se omluv a prodiskutujte spolu přístup k synovi a strategie budování vztahu mezi sourozenci. Nepíšeš, kolik je holce let a co se přesně děje, ale taky mu k tomu mlácení může svým chováním/případným provokovanim dávat důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.20 08:01
@Jana206 píše:
Zaplacenou dovolenou bych opravdu nerusila v rámci trestu, rozhodně ne u sedmileteho dítěte, ani u staršího. Spíš bych byla ráda, že si od sebe sourozenci odpocinou a Ty s dcerou budete mít doma klid. Odloučení sourozenců může pročistit vztahy.U sedmileteho dítěte by to chtělo změnit celkový přístup ke zlobeni, než dávat tak radikální tresty a ochuzovat o zážitky z prázdnin. Manželovi se omluv a prodiskutujte spolu přístup k synovi a strategie budování vztahu mezi sourozenci. Nepíšeš, kolik je holce let a co se přesně děje, ale taky mu k tomu mlácení může svým chováním/případným provokovanim dávat důvod :nevim:

Dceři jsou 2. Synovi 5. Samozřejmě - škádlí se vzájemně. Ale on fakt kolikrát k ní přijde a praští jí jen tak..

• Citovat
  • Upravit
10185
3.7.20 08:06
@Anonymní píše:
Dceři jsou 2. Synovi 5. Samozřejmě - škádlí se vzájemně. Ale on fakt kolikrát k ní přijde a praští jí jen tak..

Podle mě je hloupost ho na vodu nepustit. Naopak by mu to mohlo prospět, mohl by se tam srovnat. Změna prostředí, jiný lidi, děti, k nim si nedovolí, co doma… Navíc si od sebe sourozenci odpočinou a bude to dobré pro ně oba, v konečném důsledku i pro tebe, protože nebudeš muset řešit neustálé spory a synovo zlobení. Na tvém místě bych manželovi zavolala, řekla mu, že jsem se včera unáhlila a beru to zpět a omlouvám se, ať na vodu samozřejmě jedou a hezky si to tam užijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
3.7.20 08:08

Myslím, že zákaz dovoleny asi nebude úplně nejlepší výchovný prostředek. Asi by to chtělo vykoumat příčinu, proč se tak chová. Určitě jsi byla v tu chvíli naštvaná na kluka, manžel v opozici, protože ta dovolená ho stala peníze. Spíš si pak sedněte a nějak se domluvte, jak společně postupovat. Pevné nervy přeju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí