Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavlos-Grey píše:
Ideálně tyhle. Někdo tomu totiž říká arogance člověka, někdo jinej, třeba nějakej Darwin zase evoluce no… Dovol, aby Tě i takovej osel jako jsem já zasvětil, že evoluce není o tom, že se z ploutví vyvinou tlapičky, ale je primárně o přežití nejsilnějšího druhu. To píšu kdybys náhodou chtěl napsat, že například vyhubení Dodo nemělo s evolucí nic společnýho.
No, tak jednak nevím o tom, že by Darwin vyhubení druhů říkal evoluce, druhak jeho teorie je už celkem dávno překonaná. Jako základ dobrý, ale tak jednoduchý, jak on si myslel, to není. A jistě, vyhubení doda nemělo s evolucí nic společného, zjevně máš o evoluci velmi zkreslené představy. Samozřejmě ten moudrý člověk nevyhubil jen doda. Jen tak namátkou mě napadá vakovlk, alka velká, tuleň karibský, lev berberský, tygr jávský, antilopa modrá, nosorožec bílý severní, kozorožec pyrenejský, zebra kvaga atd…
@Dirndljager píše:
No, tak jednak nevím o tom, že by Darwin vyhubení druhů říkal evoluce, druhak jeho teorie je už celkem dávno překonaná. Jako základ dobrý, ale tak jednoduchý, jak on si myslel, to není. A jistě, vyhubení doda nemělo s evolucí nic společného, zjevně máš o evoluci velmi zkreslené představy. Samozřejmě ten moudrý člověk nevyhubil jen doda. Jen tak namátkou mě napadá vakovlk, alka velká, tuleň karibský, lev berberský, tygr jávský, antilopa modrá, nosorožec bílý severní, kozorožec pyrenejský, zebra kvaga atd…
Já nevím, teď jsi mi uplně vzal dech. Hele dostuduj si to kluku, když teda říkáš, že je Darwin jednoduchá věc, tak to dáš u ranního kafe, a pak si pokecáme jo? Na Tebe fakt nemám
![]()
@Pavlos-Grey píše:
Já nevím, teď jsi mi uplně vzal dech. Hele dostuduj si to kluku, když teda říkáš, že je Darwin jednoduchá věc, tak to dáš u ranního kafe, a pak si pokecáme jo? Na Tebe fakt nemám![]()
![]()
![]()
Nápodobně. Btw. ty jsi Darwina četl? Já třeba jo. A mám neodbytný pocit, že diskutovat s tebou o evoluční biologii je perspektivní asi jako diskutovat s veganem o tom, jestli je lepší steak ze svíčkové nebo z roštěnce.
@Dirndljager píše:
Nápodobně. Btw. ty jsi Darwina četl? Já třeba jo. A mám neodbytný pocit, že diskutovat s tebou o evoluční biologii je perspektivní asi jako diskutovat s veganem o tom, jestli je lepší steak ze svíčkové nebo z roštěnce.
Já už jsem Ti teda nechtěl odepisovat, ale nedá mi to. Kdybys kolem té knížky (mám dva výtisky, jeden z roku 1953 a druhej novej) alespoň prošel, tak bys věděl, že ta pitomost o včelách a jejich vymírání, co tu celej večer tvrdíš odporuje hned několika základním zákonům Darwina. A tohle už je fakt poslední co Ti píšu, mám dojem, že s Tebou vyloženě ztrácím čas. Měj se a dobrou noc.
@Pavlos-Grey píše:
Já už jsem Ti teda nechtěl odepisovat, ale nedá mi to. Kdybys kolem té knížky (mám dva výtisky, jeden z roku 1953 a druhej novej) alespoň prošel, tak bys věděl, že ta pitomost o včelách a jejich vymírání, co tu celej večer tvrdíš odporuje hned několika základním zákonům Darwina. A tohle už je fakt poslední co Ti píšu, mám dojem, že s Tebou vyloženě ztrácím čas. Měj se a dobrou noc.
Ten dojem je vzájemný. Aspoň v něčem se shodneme. To sdělení, že máš dva výtisky, mě samozřejmě posadilo na zadek, jak jinak. Btw. mám doma třeba Hawkinga, myslíš, že to ze mě dělá kvalifikovaného fyzika? Sice nepíšeš, o jaké knížce mluvíš (on jich napsal víc) ale předpokládám, že myslíš „O původu druhů“. Nicméně pokud jsi jí, krom toho, že jí máš doma, taky někdy otevřel a četl, tak jsi zjevně nepochopil některé fundamentální věci. Třeba to, co pořád omíláš, o souboji mezi druhy, a že přežije nejsilnější. Podle Darwina je původ druhů v divergenci zapříčiněné přirozeným výběrem, a přežije nejadaptibilnější, nejzdatnější ve vztahu k podmínkám. Ne nejsilnější nebo nejbezohlednější. Ale už je mi celkem jasné, že zkoušet to vysvětlit někomu, kdo je nevývratně přesvědčený o své nadřazenosti, je marné, protože ty jsi neomylný, všemu rozumíš, máš vždycky pravdu, výjimky neexistují, máš patent na to určovat, co je pravda a správné a co ne, všude jsi byl dvakrát a kde ne, od toho máš klíče. A druhak to nevylučuje to, že některé Darwinovy hypotézy byly vyvráceny. To nijak nesnižuje význam jeho práce, která byla přelomová, ale jako většina i velkých lidí, ani on neměl ve všem 100% pravdu.
Příspěvek upraven 05.04.17 v 04:54
Bože, chlap diskutující na ženském portálu. To jsem jediná komu to přijde ujetý? ![]()
@arinecka
Já si prostě nemůžu pomoct, ale kdybych zjistila, že můj chlap po večerech diskutuje na ženském portálu, tak nevím, nevím co bych si o tom myslela.
@Lucy 21 píše:
Bože, chlap diskutující na ženském portálu. To jsem jediná komu to přijde ujetý?
A kdo určil, kdo kam může přijít vyjádřit svůj názor? Název webu..?
Kromě toho, že v leckterých tématech je dobrý si přečíst i názor chlapů (natož ve vláknu o psech, kde nehraje pohlaví přece vůbec roli
),tak i když někteří sem píšící muži jsou sice chlapi s malých „ch“,mohou diskutovat kde chtějí.
Nebo Tobě někdo na jiném serveru spílá za to, že tam píšeš/diskutuješ? ![]()
@Žirafa 69
Ne, já na pánská fóra nechodím, prostě mi to přijde divný, ale rozhodně to tu nebudeme řešit, ať neplevelíme tuto diskuzi, která je o nesnášenlivosti psů.
@Žirafa 69 píše:
A kdo určil, kdo kam může přijít vyjádřit svůj názor? Název webu..?Kromě toho, že v leckterých tématech je dobrý si přečíst i názor chlapů (natož ve vláknu o psech, kde nehraje pohlaví přece vůbec roli
Nebo Tobě někdo na jiném serveru spílá za to, že tam píšeš/diskutuješ?),tak i když někteří sem píšící muži jsou sice chlapi s malých „ch“,mohou diskutovat kde chtějí.
Ale tak aj chlap může přijít diskutovat, to je jasné, ale taky mi to přijde malilinko zvláštní. Můj chlap by tady o to asi ani pohledem nezavadil. Ale tak každej jsme jinej ![]()
Spíš koukám jak puk co se tu rozjelo,
to už s původním tématem nemá absolutně nic společného. Malíři, hudebníci, fyzici
![]()
@Brita83
Ano asi tak, samozřejmě, že může diskutovat, ale prostě mi to přijde divný, každopádně diskuze se strhla úplně mimo téma, takže možná proto jsem měla potřebu to napsat.
@Žirafa 69 píše:
A kdo určil, kdo kam může přijít vyjádřit svůj názor? Název webu..?Kromě toho, že v leckterých tématech je dobrý si přečíst i názor chlapů (natož ve vláknu o psech, kde nehraje pohlaví přece vůbec roli
Nebo Tobě někdo na jiném serveru spílá za to, že tam píšeš/diskutuješ?),tak i když někteří sem píšící muži jsou sice chlapi s malých „ch“,mohou diskutovat kde chtějí.
Tak jasně že si každý může diskutovat kde chce
zajímalo by mě ale jak ten chlap tohle najde, jestli něco hledá, vyskočí na něj emimino tak ho to natolik zajímá že sem jde?
Ale jinak v pohodě, každý může psát kam chce, o tom žádná.
@Brita83 píše:
Ale tak aj chlap může přijít diskutovat, to je jasné, ale taky mi to přijde malilinko zvláštní. Můj chlap by tady o to asi ani pohledem nezavadil. Ale tak každej jsme jinejSpíš koukám jak puk co se tu rozjelo,
to už s původním tématem nemá absolutně nic společného. Malíři, hudebníci, fyzici
![]()
Taky jsem se přestala orientovat.
@Lucy 21 V pohodě!
Jen nikdy člověk neví, kam náhodou zabrousí, a jsou i chlapi, kteří se např. o vztahových problémech přijdou správně poradit za ženami
,jiní sem vyloženě chodí vyrypovat.
Ale už jsme fakt OT. Co se vrátit ke psům? ![]()