Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3946
5.4.17 13:33
@Pavlos-Grey píše:
Kdybys o to mněco věděla a nečerpala jen z té Tebou démonizované wiki, tak bys věděla že už sám Darwin navazoval na práci svýho děda, a už během jeho života se upravovala. Tímhle fakt končím.Všimni si, že já ač hulvát nikomu nenadávám ;) :think: :mavam:

Tak nam o sobe neco prozrad, co nas uzemni. Darwin byl genialni v tom, ze prisel s prulomovou teorii, ve sve dobe prevratnou, to ano, ale odpovida hloubce poznani te doby. Kdybys byl v te biologii tak kovany, jak se snazis pusobit, tak bys vedel, ze Darwin je jeden z fundamentu, ale dnes jsme uz o kus jinde. To je stejne, jako bys kritizoval kvantovou fyziku, protoze Newton… Nemluve o tom, co uz jsem rikal. Ze jsi zjevne Darwina nepochopil. Tak jasne, pokud ti jeho evolucni teorie pripada slozita, da se to chapat. To se pak ale dal radsi nepoustej, zkus neco popularne naucneho, treba pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148332
5.4.17 13:36
@Pavlos-Grey píše:
Ostatním se omlouvám za plevelení diskuze, včera se to nějak zvrtlo.

Nějak ses nám zvrtnul Pavle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148332
5.4.17 13:42
@Šmoulice píše:
Já ty atrapy alá jork nemám ráda. Jsou to agresivní, nevychovaný a labilní mrchy :roll:
A ještě je to tak všelijak oškubaný, že tomu ani nemůžeš vrazit násadu do pr.. a použít to jako mop :roll: :roll:
A další kategorie ( u nás ve městě velmi oblíbená ), atrapy maltézáka, bišona a tady těch bílých ( dá-li se tomu tak říkat ) psů…

Tady je takových psíků ála jork, bišonek, maltézský psík a podobně, plný sídliště. Chovají je vesměs starší lidi, důchodci. A jsou to psíci milí, hodní, neštěkají, a páníčci, teda spíš paničky vzorně zbírají. Co mám vypozorováno…čím větší pes, tím spíš páníček chlap, tím větší exkrement, a na nějaké sbírání hází bobek. Tak asi takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
5.4.17 14:29
@Pavlos-Grey píše:
Kdybys o to mněco věděla a nečerpala jen z té Tebou démonizované wiki, tak bys věděla že už sám Darwin navazoval na práci svýho děda, a už během jeho života se upravovala. Tímhle fakt končím.Všimni si, že já ač hulvát nikomu nenadávám;) :think: :mavam:

Si děláš srandu ne? 8o jinak čtení ti koukám dělá stále stejný problém jako o pár stránek dřív. Nj, pak chápu, že té své pohádce věříš, když to máš takhle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
5.4.17 14:34
@Anna766 píše:
Tady je takových psíků ála jork, bišonek, maltézský psík a podobně, plný sídliště. Chovají je vesměs starší lidi, důchodci. A jsou to psíci milí, hodní, neštěkají, a páníčci, teda spíš paničky vzorně zbírají. Co mám vypozorováno…čím větší pes, tím spíš páníček chlap, tím větší exkrement, a na nějaké sbírání hází bobek. Tak asi takhle.

Máš asi fakt spíš štěstí na konkrétní kousky, jinak je to spíš přesně naopak. A právě protože je chovají vesměs starší lidi, tak dost často se jim buď nechtějí věnovat nebo to prostě nezvládají a byť bobky poctivě odklízí, tak ale není výjimkou, že pejsek na někoho útočí, od rána do večera štěká nebo utíká pryč na hřiště nebo za jinýma psama a provokuje. Čest výjimkám teda, ale těch opravdu není mnoho, aspoň v Praze.

V bytovce je to úplně úlet. O velkých psech tu nikdo prakticky neví, ti malí jsou slyšet neustále a ještě když je omylem někdo pustí bez vodítka, tak se pak nahání po celém patře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
5.4.17 14:45

@Nimie :mrgreen: :mrgreen: u nás je zákaz bez vodítka ale stejně ne všichni to dodržují :?.Jednomu co má celkem agresivního psa tak se smál že si naší dá k svačině, když jsem mu řekla kolik ho ta svačina bude stát tak se asi chudák vyděsil a jak mě vidí už psa dává na vodítko :mrgreen: Většina pseudojorků se naší bojí 8o a to jsou proti ní obři ale jen jí vidí, stáhnou ocas a peláší pryč :mrgreen:. jedna ženská mě vynadala že kvůli naší ten jejich vlítnul do silnic 8o, jsem jí řekla že to snad nemyslí vážně, měla mít psa na vodítku a nemůžu za to že se naší bojí přes ulici, naše jen stála a vrtěla ocasem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15465
5.4.17 14:50
@Anna766 píše:

U nás teda přesně naopak. Ale ať jsou to lidi s menší rasou, nebo koněm :mrgreen:, tak nesbírá nikdo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.4.17 14:52
@Nimie píše:
@Pavlos-Grey taková zajímavost. Jak je možné, že si téměř žádné jiné zvíře nedovolí za každých okolností stavět svůj druh nad jiný, zatímco člověku na to vyhrazuješ jakési prapodivné právo a to ještě v tak obrovském měřítku?

Jak jsijsi na to prisla? Co kdyz si treba kocky mysli, ze jsou za kazdych okolnosti vic nez lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
5.4.17 15:13
@Markéta80 píše:
@Nimie :mrgreen: :mrgreen: u nás je zákaz bez vodítka ale stejně ne všichni to dodržují :?.Jednomu co má celkem agresivního psa tak se smál že si naší dá k svačině, když jsem mu řekla kolik ho ta svačina bude stát tak se asi chudák vyděsil a jak mě vidí už psa dává na vodítko :mrgreen: Většina pseudojorků se naší bojí 8o a to jsou proti ní obři ale jen jí vidí, stáhnou ocas a peláší pryč :mrgreen:. jedna ženská mě vynadala že kvůli naší ten jejich vlítnul do silnic 8o, jsem jí řekla že to snad nemyslí vážně, měla mít psa na vodítku a nemůžu za to že se naší bojí přes ulici, naše jen stála a vrtěla ocasem :mrgreen:

Víš jak, je hezké, že má někdo pejska na vodítku, ale když ho má babička na 5 - 8m navijáku, tak je to pomalu ještě nebezpečnější :zed: :mrgreen: ale jinak váš pes se mi líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
5.4.17 15:18
@Gina108 píše:
Jak jsijsi na to prisla? Co kdyz si treba kocky mysli, ze jsou za kazdych okolnosti vic nez lidi?

Upřímně, nedovolila bych si soudit co si přesně myslí zvířata. Vycházím z etologických poznatků o tom, jak se zvířata chovají vůči jiným (což považuju za krapet důležitější než „co se jim honí hlavou“). Podívej se např. na takového vlka. Kromě toho, že si standardně vybírá slabší kusy (zdálo by se to přirozené, ale když se podíváš, tak člověk dělá přesný opak), tak se ve zdravé populaci nemůže stát, že by nějaký druh vyhubil. I když učí lovit mláďata, tak se nikdy nestane, že by lovili nadměrné množství, tím spíš pokud v dané lokaci je daného druhu nedostatek. Což, jak je asi dost evidentní, je opět docela protiklad člověku, který se během velmi krátké doby postaral o vyhubení (nebo minimálně o zařazení do ohrožených druhů) nespočet zvířecích druhů.

To co tu plácal Pavel by možná mělo své opodstatnění kdyby za ty ohrožené druhy existovala náhrada. Jenže ona není, naopak se ukazuje, že vyhubením některých druhů došlo k rapidnímu zhoršení ekosystému.

Příspěvek upraven 05.04.17 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
5.4.17 15:22

@Gina108 dokonce se zjistilo, že je to spolu natolik provázané, že to fungovalo i obráceně - kam se vrátil nějaký druh zvířat (byť v očích člověka to byl predátor), došlo k vyrovnání počtů i jiných druhů, i když to zdánlivě vůbec nedává smysl a dalo by se očekávat, že predátor naopak dané druhy vyhubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
5.4.17 15:24

@Nimie to chápu :jazyk:, naše s jorkama co vidim nemá nic společného, doma skoro jen spí, občas se projde, nic nikdy nezničila. teď je občas akčnější když po ní mladší jde, jinak o ní nevím. Jo pohybově je rychlá jakmile vidí že vyndavám hřebeny to zdrhá, ale nepomůže si :mrgreen: :mrgreen: jinak celý den prochrápe :mrgreen: a to jsou jí jen 2 roky. je fkat že od štěněte nebyla nijak akční. mladší akční je, manžel říká jestli není křížená s bobrem když vše okusuje :mrgreen: Zase kdyby ty nevychovaný potvory lítaly na volno to by byl masakr, to by bylo úmrtí když bydlíme u silnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20999
5.4.17 16:00
@Nimie píše:
Upřímně, nedovolila bych si soudit co si přesně myslí zvířata. Vycházím z etologických poznatků o tom, jak se zvířata chovají vůči jiným (což považuju za krapet důležitější než „co se jim honí hlavou“). Podívej se např. na takového vlka. Kromě toho, že si standardně vybírá slabší kusy (zdálo by se to přirozené, ale když se podíváš, tak člověk dělá přesný opak), tak se ve zdravé populaci nemůže stát, že by nějaký druh vyhubil. I když učí lovit mláďata, tak se nikdy nestane, že by lovili nadměrné množství, tím spíš pokud v dané lokaci je daného druhu nedostatek. Což, jak je asi dost evidentní, je opět docela protiklad člověku, který se během velmi krátké doby postaral o vyhubení (nebo minimálně o zařazení do ohrožených druhů) nespočet zvířecích druhů.Příspěvek upraven 05.04.17 v 15:24

Nojo, to jsou populární nepravdy. Už jsi třeba viděla co udělá smečka vlků se stádem ovcí? Ano, strhnou je všechny a nechaj ležet co nesežerou.

Skutečně mne unavují lidé co nepříznivě srovnávají lidskou rasu se zvířaty a podkládají to podobným zkratkovitými hesly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.4.17 16:02
@Nimie píše:
Upřímně, nedovolila bych si soudit co si přesně myslí zvířata. Vycházím z etologických poznatků o tom, jak se zvířata chovají vůči jiným (což považuju za krapet důležitější než „co se jim honí hlavou“). Podívej se např. na takového vlka. Kromě toho, že si standardně vybírá slabší kusy (zdálo by se to přirozené, ale když se podíváš, tak člověk dělá přesný opak), tak se ve zdravé populaci nemůže stát, že by nějaký druh vyhubil. I když učí lovit mláďata, tak se nikdy nestane, že by lovili nadměrné množství, tím spíš pokud v dané lokaci je daného druhu nedostatek. Což, jak je asi dost evidentní, je opět docela protiklad člověku, který se během velmi krátké doby postaral o vyhubení (nebo minimálně o zařazení do ohrožených druhů) nespočet zvířecích druhů.

To co tu plácal Pavel by možná mělo své opodstatnění kdyby za ty ohrožené druhy existovala náhrada. Jenže ona není, naopak se ukazuje, že vyhubením některých druhů došlo k rapidnímu zhoršení ekosystému.

Příspěvek upraven 05.04.17 v 15:24

To jsou kecy. Koukni třeba zas na ty zmiňované zdivočelé kočky, jak zmasakrovali na Novém Zélandě populaci ptáků Kiwi. A zvířata loví taky jen tak pro zábavu, to by ti i tady mohlo pár majitelů potvrdit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.4.17 16:03
@KalamityJohn píše:
Nojo, to jsou populární nepravdy. Už jsi třeba viděla co udělá smečka vlků se stádem ovcí? Ano, strhnou je všechny a nechaj ležet co nesežerou.Skutečně mne unavují lidé co nepříznivě srovnávají lidskou rasu se zvířaty a podkládají to podobným zkratkovitými hesly.

HHH líbí se mi tvůj eufemismus „populární nepravdy“ :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová